Engamorgen torsdag 5. juli: Borchgrevink og Horn Myhre til EM

Felix Myhre og Ronny Deila. En av dem er klar for G19-EM i Finland senere i måneden. Med seg får han Christian Borchgrevink. Foto: Vålerenga Fotball

Feriemodus styrer landet. Men for Vålerengas spillere er det travelt ei stund til. Christian Borchgrevink og Felix Horn Myhre er begge tatt ut i den norske troppen til G19-EM. A-laget har også kamp mot Molde på søndag. Ta deg en tur til Romsdalen, da vel.

Les mer…

Vålerenga – Bodø/Glimt 2-2: En kamp vi skulle vunnet

Kamper mot Bodø/Glimt er stort sett kjipe saker som ender med uavgjort. Så også denne gangen – eller: Jeg syns Vålerenga spilte en god kamp med godt press og god samhandling i store deler av kampen, men de gangene Bodø/Glimt forsøkte, så kom de for lett rundt vår midtbane og gjennom vårt forsvarsledd.

Vi burde vunnet kampen, men jeg tror Glimt hadde vunnet om de hadde prøvd.

Les mer…

Engamorgen torsdag 14. juni: Vålerenga jakter revansje i Tromsø i kveld!

Skal vi se Sam Johnson skyte Vålerenga til kvartfinalen i NM i kveld? Foto: Grydis.no

Vålerenga har to dårlige resultater mot Tromsø så langt i år. Den første kampen var en treningskamp med skader på La Manga. Den andre en elendig kamp i Tromsø. I kveld er VIF tilbake på Alfheim og vi værer revansje. Det skal ikke stå på motivasjonen denne gangen.

Les mer…

Engamorgen onsdag 13. juni 2018: De viktigste kampene – eller stolte dager i vente!

All colours are beautiful-banneret hadde en breial. alternativ betydning også, men er et av flere synlige tegn Klanen har hatt på at man er en legnings-nøytral organisasjon.

I Vålerenga og Klanen har det vært jobbet mot homofobi og fordommer og for aksept og toleranse for variasjon i legning lenge. Vi har kanskje ikke jobbet så intenst som Brann-supporter Gjert Moldestad, men det nærmer seg pridedager i Oslo der VIF skal delta, igjen.

Les mer…

Engamorgen 1. juni: Mai 2018, sola skinner over Enga!

Bård Finne har scoret noen viktige mål i mai måned. Foto: VIF Media

 

Mai 2018 var en lang måned, eller i hvert fall en måned med omfattende hendelser knyttet til Vålerenga. Vi har klatret på tabellen, begynt å se et lag som fungerer sammen og spilt noen elendige omganger innimellom også.

Les mer…

Engamorgen søndag 27. mai: Bårdbård Bårdbårdbårdbård Bårdbårdbårdbård Bårdbårdbårdbård Finne!

Vålerengens Idrettsforening slo Lillestrøm på Intility Arena i går. Foto: Eivind Hauger (https://www.flickr.com/photos/azathosk/with/40565209070/)

Etter Gregers presise kamprapport i går kveld er ikke det noen vits å si særlig mer om kampen. Derfor kan denne Engamorgen fokusere på euforien og gleden i Vålerenga og fortvilelsen og håpløsheten i Lillestrøm. Det er en deilig inngang til å lese mediene en søndag morgen.

Les mer…

Engamorgen onsdag 23. mai: Tap for Skeid

Det drar seg mot Lillestrøm-kamp på Valle.

I går tapte Vålerengas rekruttlag mot Skeid på Nordre Åsen. Vi dveler litt til ved det tafatte tapet i Tromsø, og vi begynner å se framover mot lørdagens kamp. Når Lillestrøm tar veien gjennom skog, over jorder og forbi ku/hest/sau og kommer til byen for å besøke vår nye leikegrind for aller første gang.

Les mer…