Engamorgen tirsdag 19. april: Vålerenga 2 på topp

Foto: Inga Brandsnes/Klanen
Foto: Inga Brandsnes/Klanen

Vi konkluderer med at det er lettere å stå opp om morran når Vålerenga har vunnet. Vålerenga 2 tok poeng mot Frigg, og Tromsø leter etter unnskyldninger for tapet på søndag.

Du verden så mye enklere det er å gå på jobben på mandagen etter en 4-0 seier. Det er faktisk enklere å bare stå opp. Det er null stress å stå trangt på T-banen, og selv om magan romler litt fordi du ikke rakk å spise frokost (som vanlig) så gjør det ingenting. På jobben er det ingen kollegaer som skal være morsomme. Du veit, de kollegaene som ikke følger med på fotball, men som sjekker resultatet mandag morra fordi de vil være litt morsomme hvis laget ditt har tapt. Han som holder med et annet lag men som faktisk har peil er alltid grei å ha med å gjøre, og nå fikk du prate ball i fred mens resten av gjøkene prøver å finne ut hvordan man formaterer cellene i Excel-arket sitt. Den obligatoriske nordlendingen som er kvotert inn på hver arbeidsplass i Oslo har heller ingenting å komme med. Han som er fra Fauske, Sortland eller Alta, men som holder med Tromsø (eller Bodø/Glimt) når de møter Enga.

Livet er jaggu herlig, dere! Og allerede på torsdag skal vi til Molde og stoppe kjeften på bestekompisen til Jim Solbakken!


 

Rekrutta på topp!

Vålerenga 2 spilte 0-0 borte mot Frigg på forblåste Tørteberg i går kveld. Vålerenga 2 dominerte i første, mens det var helt åpent i andreomgangen.

– Det kunne like gjerne endt 4-0 til Vålerenga, 0-0 eller seier til Frigg, sa Friggs trener til Klanens Webradio etter kampen.

– Det er jeg enig i, sa Vålerenga-trener Gard Holme.

Vålerenga hadde et frispark som gikk på innsida av stolpen rett før pause, og traff tverrliggeren i andreomgangen. Laget hadde flere store sjanser, inkludert en redning på streken, og ble kanskje snytt for et par straffespark. Frigg hadde også noen store sjanser, blant annet et stolpetreff rett før slutt.

Uavgjorten betyr at Vålerenga 2 er serieleder etter to runder med fire poeng – på målforskjellen foran Florø, Lørenskog og Fana. Neste kamp for Vålerenga 2 er mandag 25. kl 17. Motstander: Branns overmenn Førde.


 

Sinte nordlendinger

Det er få ting som er så morsomt som sinte nordlendinger, tross alt er dette en landsdel som har gjort bannskap til kulturarv. Etter å myst litt på diverse nettaviser der oppe kan det se ut som om tapet virkelig gikk inn på dem. Vi skulle ikke hatt straffe, vi skulle hatt rødt kort, og mere til. I iTromso.no kan vi lese at TILs “Sparetur” til Oslo, som visstnok var tre timer hver vei, får skylda for tapet. Da med noe slags mellomlanding underveis.

Merkelig at dette skal prege laget så mye synes jeg, med tanke på at den gjennomsnittelige nordlending kjører tre timer bare for å komme til postkassa. Dessverre kan vi ikke gå dette nærmere i sømmene, da alt sammen er bak betalingsmurer.


 

Jordal Amfi

Siden det er en stille dag avslutter vi med å dele noen klassiske bilder fra Jordal. Dette er Stock-Car racing anno 1955 på Jordal Stadion med Amfien i bakgrunnen.

Jordal, 1955. Foto: Statsarikvet i Stavanger (CC:BY)
Jordal, 1955. Foto: Statsarikvet i Stavanger (CC:BY)
Jordal, 1955. Foto: Statsarkivet i Stavanger (CC:BY)
Jordal, 1955. Foto: Statsarkivet i Stavanger (CC:BY)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *