Engamorgen mandag 25. april: Feel the Brown!

Deshorn Brown scorte to mål mot Start. Foto: grydis.no
Deshorn Brown scorte to mål mot Start. Foto: grydis.no

Deshorn Brown gålla to mot Start, og tre meget viktige poeng er i boks. Vålerenga 2 møter Førde i kveld, og en Vålerengagutt er svensk mester.

Deilig sliteseier mot Start i går. Etter en god start på kampen med uttelling synker gutta dessverre ned mot Starts nivå, og kampen ser ut som en skikkelig bunnkamp. Allikevel føltes det som om Vålerenga hadde bra kontroll, spesielt utover i andre omgang. Sander Berge gjorde sakene sine bra som stopper, og Deshorn Brown fikk uttelling fremover. Den andre gållen satt langt inne, men da er det enda deiligere når man avgjør kampen.

Svært dårlig publikumsoppmøte som fryktet, dette var en hjemmekamp Vålerenga taper penger på å arrangere. Det er nitrist at under 6400 finner veien – i realiteten var det vel enda færre. Samtidig har Klanen vært bedre enn på lenge nå. Tribunemessig er kanskje dette akkurat det vi trenger for å luke vekk brønnpissere og turister. Men: det er god plass til flere, også til alternative som har lyst til å prøve Vestbredden. Trenger ikke være medlem av Klanen heller, holder med klubben.

Mediebildet er ganske blandet.

Dagsavisens Reidar Sollie leverer som vanlig en god, nøktern analyse av matchen, det samme gjør Aftenposten.

Nettavisen, også kjent som norges Fox News, har fokus på manglende publikumsoppmøte, noe som er helt fair. Det er skikkelig, skikkelig nitrist.

NRK har positiv vinkling på Deshorn Brown, og Dagbladet også men med litt fokus på at han kosta veldig mye penger. Dagbladet-mannen med det morske ansiktet kan forøvrig fortelle oss at Brown sleit med å forsvare merkelappen som erstatter for Vidar Örn Kjartansson i fjor – selv om klubben og han selv aldri har satt på den merkelappen. Det var det media selv som gjorde, til tross for at klubben gjentatte ganger det ikke var mulig å erstatte han, og at Deshorn hadde stort potensiale men trengte finpussing.

Men den store kommentatoren denne runden for vår del er nok TV 2s Christian Gauseth, også kjent som moromann på TV og en ekstremt begrenset fotballspiller. 

På “Fotballkveld” slakter han Vålerenga totalt og omtaler klubben som kronisk underpresterende i 10 år. Han mener laget ikke har noen profiler, og beskriver Enga som “Kjedelig, dårlig og flatt batteri”.

Det er vanskelig å være helt uenig med Gauseth, selv om kronisk er kanskje å ta i litt. Jeg vet at Vålerenga automatisk skal være like gode som Rosenborg bare fordi vi er fra Oslo, men samtidig er Vålerengas problemer velkjente. Og som Freddy påpeker, de starter utenfor banen. Og for å ta det litt videre: De starter med at vi har vært tvunget til å spille på en rådyr nasjonalstadion som fungerer som en økonomisk fotlenke.

Allikevel tar kanskje Gauseth litt hardt i når han påstår at Vålerenga ikke har noen profiler. Personlig vil jeg påstå Kjetil Wæhler, Ghayas Zahid, Sander Berge, Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm er profiler, men det er mulig jeg bare har hørt om dem fordi jeg holder med Vålerenga..

Jeg sitter også med en følelse av at Gauseth er typen som føler det er viktigere å braute høyt og være kontroversiell fremfor å være saklig. Det er liksom bedre TV. Sterke meninger fremfor alt. Han har åpenbart tenkt seg en karriere videre i media. 

Og hvem andre til å hoppe på Gauseths slakt enn Verdens Gang. VG kjører Gauseth-sitatet i tittelen og beskriver Vålerenga som en “venneløs” klubb. Vi kan også lese at “festen uteble” til tross for 2-0 seier.

Og sånn går nu dagan. Vålerenga vinner 2-0 og viser tegn til bedring, men raseri, sinne, overhøvling, slakting og andre emosjonelle greier klikker. Betyr det at de tar feil? Ikke helt, himmel og helvete-dekning har vi vært inne på før her på blekka.

Men det er ikke bare media som slakter, vi har plenty med brønnpissere selv. På Facebook-gruppa “For oss som elsker Vålerenga” kan man lese selvproklamerte fotballeksperter analysere hva som foregår i klubben på en totalt surrealistisk måte – uten å ha vært på kampen, selvsagt.

Fakta er uansett at Enga tok tre poeng. Deshorn Brown har nå gålla fire mål på fire kamper. 


 

Vålerenga 2

Vålerenga 2 møter Førde i Vallhall kl 17 i ettermiddag. Motstander er Branns overmenn Førde. Klubben trenes av Kampen-gutt og Vålerenga-fan Julian Madsen, som tidligere har jobbet som spillerutvikler i Bodø/Glimt.


 

SM-GULD

Vi gratulerer tidligere Vålerenga-gutt Mats Rosseli Olsen med SM-gull. Olsen kom til Vålerenga fra Furuset i 2009 og debuterte på A-laget samme år. I sesongen 2011-2012 produserte han 47 poeng på 35 kamper, og fikk kontrakt med Frölunda. Der har han vært siden, og i går kveld ble han kronet med SM-gull da de slo Skellefteå AIK i finalene. Forøvrig vant de også Champions Hockey League denne sesongen. Rosseli Olsen gjorde åtte poeng i sluttspillet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *