Engamorgen onsdag 27. april: Skadekrise!

Christian Grindheim. Foto: Grydis.no
Christian Grindheim. Skadet i morgen. Foto: Grydis.no

Det er skadekrise i Vålerenga, som reiser uten mange nøkkelspillere til Hønefoss. Vi ser på gamle hockeykjenninger som opplever gode og vonde tider, og 80% av spillerne i Tippeligaen vil ha alkoholservering på arenaene. Gjett hvem VG ringer for kommentar.

Vi starter med nyheten om at Vålerenga reiser til Hønefoss med kun 18 spillere i dag. Grindheim, Wæhler, Fredheim Holm, Sandberg, Lundström, Tollås og Moa er alle ute. Dette kommer dagen etter Vålerengas lege oppdaterte oss på skadesituasjonen. Snakk om uflaks.

Det positive er at Jesper Arvidsson er klar til dyst, og han er klar på at vi skal til tredje runde i intervju med Rønsen. Dette er skikkelig skummelt. Vi har mye rutine ute og en hel startende sentrallinje i Moa, Grindheim, Wæhler, Tollås og Sandberg ute. Spesielt Grindheim vil bli savnet. Full skjerpings på de som er igjen nå. Hele Norge vil stå og vente på å le av oss i morra. Ikke gi dem den gleden.

Dagsavisen har en rapport om skadesituasjonen, der kan vi lese at Grindheim har muskelsmerter og Wæhler har lyskestrekk. Wæhler håper han er tilbake mot bøfla. Det gjør vi og.

Så hva med Hønefoss? De er altså i 2. divisjon etter en fantastisk ræva sesong i OBOS-ligaen i fjor. De ser ikke særlig bra ut nå heller med to poeng på de tre første kampene. Det ble tap for Rosenborg 2 og uavgjort mot Gjøvik-Lyn og Brattvåg.

Kampstart kl 18 på AKA Arena.


 

Gamle kjenninger

Tidligere gratulerte vi Mats Rosseli Olsen med SM-gull med Frölunda. Nå kan vi også gratulere Alexander Bonsaksen med det finske mesterskapet etter at Tappara vant 2-1 over IFK Helsinki i kamp 6 på hjemmeis.

 

En det ikke går så bra med er Daniel Sørvik, som mange ønsker hjem til Vålerenga for neste sesong. VG melder at han fikk en hodesmell når han spilte hockey i Sveits, og sliter fortsatt med kraftig migrene. Han har ikke trent på tre måneder.

Dette er nitriste nyheter. Mange hockeyspillere sliter med hjernerystelse, og når det er så kraftig som dette er det virkelig, virkelig skummelt. Her er det bare å være tålmodig.

En annen gammel kjenning, i alle fall for de som fulgte med på juniorlaget til Enga: Mats Zuccarello Aasen kommer til å spille VM for Norge i Moskva. Det er meget gode nyheter for Roy Johansen foran hans siste VM, som kan stille en forholdsvis solid tropp.


 

Øl på kamp

Alkoholservering på match har vært et tema på Aperopet tidligere. Man kan vel konkludere med at de fleste i redaksjonen er mer eller mindre for ølservering på stadion, ingen bombe det. Nå viser det seg at 8/10 spillere i Tippeligaen er enig med oss.

VG melder at et stort, stort flertall av spillerne i Tippeligaen ønsker dette velkommen, men har ikke tatt tiden til å spørre noen av dem om hvorfor. De har heller ikke intervjuet noen som er for dette.

I stedet går de til Mina Gerhardsen. Ja du vet, hun som meldte seg inn i Vålerenga for å få plass i styret i NFF. Det varte ikke lenge, nå er hun leder i Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan. En slags paraplyorganisasjon for 27 mindre organisasjoner og foreninger som jobber med avhengighetsproblematikk.

Og ikke overraskende er hun svært, svært negativ til dette og henviser til Sverige hvor det visstnok er total mayhem på kamper på grunn av alkoholservering.

Direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball sier dette er et ikke-tema, fordi publikum ikke trekkes til stadion for å feste – men for å oppleve festfotball. Ja, såfremt man ikke er VIP, da. Da flyter alkoholen fritt, selvsagt.

Komm.direktør i Norges Idrettsforbund Per Tøien er svært negativ, og påstår også at deres prinsipielle grense ble brutt da alkoholservering kom for VIP’ene. Men: Siden det fortsatt finnes alkoholservering for VIP’ene, så ser det ut til at penga vant over prinsippene.

Og det var det. Tre i mot, ingen for – bortsett fra 80% av spillerne i Tippeligaen, da – ikke en av de ble intervjuet.

Og ikke noen av oss som er betalende tilskuere heller, forøvrig.

Les hele saken

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 27. april: Skadekrise!

 • 27. april 2016 i 16:03
  Permalink

  blir aldri lov inne på arenaen i Norge.
  Hvorfor gidde å bruke tid på dette?
  Er bare å drikke før og etter kamp.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *