Engamorgen tirsdag 24. mai: Vendepunktet?

bright future fremtiden

Å si at livet som Vålerenga-fan er en følelsesmessig berg-og dalbane er en grotesk underdrivelse…

Søndag kveld reiste vi skuffa, rasende, triste og leie hjem fra hølet som heter Drammen. Klubben så ut til å gå i full oppløsning, og det som virkelig satte en støkk i meg var måten flere av spillerne sto igjen foran klanstribuna og småpratet etter matchen. Jeg lurte virkelig på hva som var greia med det. Hvorfor ville de ikke i gardeoben? Jeg ble igjen til nesten hele tribunen var tømt, men de sto der enda. Ingen av dem smilte.

Dagen derpå skulle det være oppvask på Valle – igjen. Dommedag. Vi skulle høre om Grindheim hadde en fremtid i klubben, spillerne skulle ha møte. Media slipte knivene og dro opp til Valle i hopetall. Hadde Grindheim fått sparken? Hadde Rekdal fått sparken? Hvordan står det til med satsinga? Vil Trøim være med videre, eller trekker han seg ut før klubben klarer å stå på egne ben? Ville vi klare å fullføre sesongen, eller gå konkurs før vi flytter inn på ny stadion?

Men Vål’enga er Vål’enga. Denne sjuke klubben du aldri helt veit hvor du har. Nyhetene ble sluppet som perler på en snor mandag. Og det var ikke dommedag. Det var gjenoppstandelse:

  • Stig-Ove Sandnes går 100% inn i stadionprosjektet!

Dette var ganske overraskende. Han fratrer umiddelbart som sportslig leder. Er det virkelig mulig at HAN blir øksa for de dårlige resultatene? Nei, han går inn 100% som daglig leder for stadionprosjektet – opp fra 50% allerede. En høyt respektert og betrodd medarbeider skal nå jobbe med det aller viktigste som har skjedd denne klubben siden den ble stiftet i kassesnekkeriet i Vålerenggata 29. Stadion er i gode hender! Link

  • Rekdal og Grindheim er kompiser igjen!

En halvtime etter spillergruppa kommer Grindheim og Rekdal ut fra møterommet. Til presse-Norges store sjokk er Grindheim tilbake i varmen. De har hatt en “mannfolkprat”, og er enige om å gå videre sammen. Rekdal vil ikke gå inn på hva som ble sagt, og ikke kritikken mot han spesielt. Men merk: Han sa “Det gikk iallefall ikke på at jeg er for autoritær”. Der tror jeg han er inne på noe vesentlig. Mitt inntrykk (kun mitt) av Kjetil Rekdal er at han kanskje har slitt litt med det medieskapet imaget om at han er brutal og hensynsløs. Det kan like gjerne være at han er for mjuk og gir spillerne for stor frihet. Uansett er det meget gledelig at dette nå ser ut til å være i orden. Link

  • Trøim bygger klubben!

Dette er det desidert viktigste og mest gledelige. Jeg har hatt inntrykk av at Vålerenga har vært for tynnslitt på det administrative nesten så lenge jeg har fulgt klubben. Det er umulig å skape et varig fundament med bare ildsjeler som brannslukker i administrasjonen. Folk peker på suksessen til Odd og Strømsgodset, og tror at det står og faller på trenerne Fagermo og Deila. Det gjør det ikke. De klubbene har garantert dyktige folk i administrasjonen slik at klubben hele tida utvikler seg. Det sportslige og det administrative skal skape en synergieffekt – i Vålerenga har det ofte vært motsatt. Mens Stig-Ove nå går over til stadion på heltid vil Trøim hyre inn en ny daglig leder, en markedssjef, og en sportsdirektør. Link

Dette er musikk i mine ører. Klubben skal inn på en ny stadion, og trenger å få inn administrative tungvektere for å få ut maksimalt potensiale, slik at klubben kan stå på egne ben. Jeg har vært oppriktig redd for at Trøim skulle miste lysten/ikke ha råd til å dekke inn klubbens underskudd lenger, og trekke seg ut. Da ville vi tatt en Lyn og endt i 2. divisjon før stadion sto ferdig. Det er mitt inntrykk at de fleste Vålerenga-fans aldri har forstått denne faren.

Med dette, og det faktum at han personlig dukket opp i Oslo, viser Trøim at engasjementet i Vålerenga fortsetter. Det betyr også at når vi får dette på plass vil det forhåpentligvis være mulig for klubben å være bærekraftig den dagen han eventuelt trekker seg ut, slik Lyn ikke var da Atle Brynestad gikk på trynet.

Aberet med dette er at klubben nå vil fortsette å være avhengig av én eier. Han vil ha defacto full styring over klubben, men nå vil forhåpentligvis fallet bli langt, langt mykere den dagen det engasjementet opphører. Min personlige oppfatning er at Vålerenga ideelt sett bør være en supporter/medlemseid klubb. Og jeg håper at det kan skje i fremtiden når vi er bærekraftige.

Men på kort sikt er det aller viktigste å få sikret klubbens nære fremtid og skapt et fundament slik at vi kan få på plass en skikkelig satsning når vi er inne på ny stadion. 

 

..og Vidar? Dere skal faenmeg få smake. Enga er tilbake!

 

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 24. mai: Vendepunktet?

  • 24. mai 2016 i 16:44
    Permalink

    Vi var egentlig konkurs i 2013. Sittende styre nektet Trøim å gjøre opp med Stabæk om Stengel før de havnet i retten. I Årsberetningen i 2014 leser vi at den saken kan Vålerenga ikke tape i følge deres juridiske rådgiver. Derfor var det ikke tatt inn et eventuelt tap i budsjettet. Noen måneder senere satt Vålerenga igjen med en regning ca 7 millioner kroner inkludert begge parters saksomkostninger! Enda lurer folk hvorfor Trøim trakk i håndbrekket? I tillegg til dyre kontrakter som ble avsluttet i fjor kan nevnes en spiller ved navn Sulleiman med adresse Ull/Kisa i flere sesonger fikk 30.000 kr måneden av Vålernga!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *