Engamorgen onsdag 25. mai: Tid for seier!

Oslo, Ullevaal 17. april 2016, Vålerenga møtte Tromsø i Tippeligaen femte runde, Kampen endte 4-0. Oslo, Ullevaal, 17. april 2016
Det var all mulig grunn til å juble på Ullevaal stadion 17. april da Vålerenga tok imot Tromsø og vant 4-0. I dag blir det seier igjen både på tribunen og på banen mot Vidar i cupen. Foto: Anders Grydeland, grydis.no.

Før dagens fjerderundkamp mot Vidar forteller Morten Tandberg deg at Vålerenga ikke skal undervurdere Vidar, Klanen og Ikaros forteller deg om noen nye sanger og hvordan man begraver stridsøksen. I tillegg lar Aperopet deg få vite hvor du kan kjøpe billetter. Ellers ser vi på damelaget, VIF 2 og veien til Vallhall i dagens Engamorgen.

 

Vålerenga-Vidar på banen og tribunen

– Vi møter et godt 2. divisjonslag, og forbereder oss som om det skulle vært en Tippeligakamp. Vi har stor respekt for de, og gleder oss veldig, sier Morten Tandberg til klubbens hjemmesider.

Der insisterer han på at Vålerenga skal til cupfinalen.

Aperopet har ikke sett noen kamptropp, men Christian Grindheim, Ghayas Zahid og Kjetil Wæhler er blant de som var uaktuelle mot Strømsgodset som er aktuelle i dag.

Vidar har kommet seg til fjerde runde blant annet gjennom å slå ut Bryne og Viking, og Vålerenga insisterer på å ikke undervurdere rogalandslaget. Til Dagbladet understreker Vidar at det hadde vært en fordel for dem om det fortsatt ulmet i Vålerenga.

Billetter kjøper du ved å følge denne lenken. Der kan du kjøpe billetter til 100 kroner i svingen eller 200 kroner på langsida. Les det som står under før du bestemmer deg for hvor du skal kjøpe billett. Litt mer om kampen finner du også hos Klanen.

Omtrent like viktig som det som skjer på banen er det som skjer på tribunen. Klanen har vært virkelig gode i noen av sesongens kamper. Nå kommer på mange måter lakmustesten. Ikke fordi sangmotstanden fra Vidar vil være eksepsjonell. Forhåpentligvis heller ikke fordi motstanden vil være eksepsjonell på tribunen. Men fordi det som skjer på tribunen i dag på mange måter vil være en prøvestein for neste sesong.

Når Klanen og Ikaros i dag står sammen, samlet, i Gaza, så inneholder det noe annet enn at en serie tilfeldige personer står ved siden av hverandre. I konflikten som delvis har revet tribuneaktivitetene til Vålerenga fra hverandre de seneste sesongene har mange gjort og sagt mye dumt. Nå har noen av disse klart å ta et initiativ hvor de – så vidt Aperopet vet, helt uten klubben – har klart å samle seg om et ønske om å sammen bidra best mulig på tribunen. Dette fordi det er et intenst ønske om at Vålerenga fortjener et trøkk som høres til bygrensa.

Vi i Aperopet ser på oss selv som gamle grinebitere, og det er lite sannsynlig at du finner oss i første rekke. Det er ikke vi som starter hoppesangene, og det er ikke vi som flagger i 2 x 45 minutter. Men det betyr at vi må belage oss på å trekke litt ut på sidene og slippe noen andre fram.

På mange måter kan man si at grunnsteinen i dag legges for tribunedelen av Vålerenga Stadion. Får vi det til å fungere i Gaza i dag, så går jobben framover mot stadionåpning om 14 måneder mye lettere enn om dagens tribuneinnsats krasjer.

Derfor: Det krever noe fra oss alle, enten det betyr at vi gir alt, eller at vi skjønner at vi må trekke til side slik at sangsentrum kan gi alt og vi kan bidra litt fra periferien.

God kamp! Dagens løpeseddel er gjengitt under:

 

Gaza gjenoppstår

De tre nye sangene som nevnes på flyeren er:

En stolthet for stor til å beskrive

Melodi: Creedence Clearwater Revival – Bad Moon Rising

En stolthet for stor til å beskrive

En kjærlighet du aldri vil forstå

For oss er dette selve livet

Vål’enga – Vårt lag i kongeblå

For i jakten på suksess

Så skal du snart få se

At Vål’enga tar enda et trofè

 

Istanbul

Melodi: The Offspring – Why Don’t You Get A Job

Året åttognitti nedi Istanbul

Vål’enga lå under med tre

Kaasa sendte ballen bort til ”lille-Jon”

Aldri glem, mirakler kan skje!

Åååååå-åååå – kom igjen nå

vål’enga!

Åååååå-åååå – kom igjen nå

vål’enga!

 

 

Gutta fra Oslo by

Gutta fra Oslo By

I Norge herjer vi

Fra 1913 til evig tid

Enga har kommet for å bli

åååååååå

åååååååå

åååååååå

åååååååå

 

Cupdigresjon: Før de forsvant ut av cupen fikk forresten Lillestrøm 40.000 kroner i bot for 3 bluss i første runde i cupen mot Aurskog Høland. Dette bare for å minne om hvor absurd regelfortolkerne i Fotballforbundet opptrer iblant.


 

Vålerenga jobber for å beholde Sakor

Nettavisen melder at Vålerenga gjerne vil forlenge avtalen med Juventus om å beholde Vajebah Sakor i Oslo lenger enn til sommeren.

Kjetil Rekdal siteres på at det er tanken at Sakor skal komme igjen.

– Er det en forlengelse av låneavtalen som er aktuelt, spør Nettavisen.

– Vi får se hva det ender opp med. Det er helt umulig å svare på det nå, svarer Rekdal.

20-åringen har to år igjen av kontrakten med Juventus, og er usikker på hvilke planer de har for ham. Han ønsker imidlertid å vise at han har det som trengs for en plass på det italienske mesterlaget. Vi i Aperopet ser gjerne at han gjør det i Vålerenga i minst et halvår til.


 

Vålerenga 2 tapte for 0-1 for Lørenskog mandag

Etter seks kamper som ubeseiret ble Lørenskog for sterke for Vålerenga 2 i mandagens kamp.

Til klubbens hjemmesider er Gard Holme nokså fornøyd med en ganske åpen fotballkamp. – Men dessverre lykkes nok Lørenskog bedre enn oss, og vinner fullt fortjent.

Vålerenga 2 har 14 poeng på 7 kamper. Neste kamp: Borte mot Nest-Sotra 4. juni. Deretter hjemme mot Vidar 8. juni.


 

Vålerengas damer enkelt videre i cupen mot KIL.

Fotballforbundet melder at Johanne Fridlund (4 min) Kristin Haugstad (21 min), Tine Schryvers (47 min), Ellen Wang (63 min) og Kelsey Frances Hood (75 min) sto for målene i kampen som endte opp med en komfortabel seier.


 

Innspurten stenges i dag: Kjør kollektivt!

atkomst vallhall

Ved lunsjtider stenges Innspurten for gjennomkjøring. Med unntak av trafikk til Vallhall, vil alle eiendommer fortsatt ha atkomst fra Innspurten.

For disse vil det bli skiltet omkjøring til ny adkomst fra Dronning Margrethes vei i nord.

Klubben anbefaler de som ikke trenger bilen om å kjøre kollektivt.


 

 

Paris i mai 2017?

2017_IIHF_World_Championship_logo.svg

Norge spiller gruppespillet sitt midt i Paris sentrum i neste års VM. Paris i mai er en flott by.

Norge er i gruppe B sammen med Canada, Finland, Tsjekkia, Sveits, Hviterussland, Frankrike og Slovenia.

 

 

2 kommentars på “Engamorgen onsdag 25. mai: Tid for seier!

 • 25. mai 2016 i 07:52
  Permalink

  Noen av linjene på sangtekstene er plassert feil ;)

  Svar
 • 25. mai 2016 i 07:57
  Permalink

  Copy/paste har nok tøyset det til. Retta opp nå. Takk for at du sa fra!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *