Engamorgen mandag 13. juni: Svake dommere, svakt regelverk.

Rino Falk Larsen var eneste spiller fra A-stallen mot Florø i går. Foto: vif-fotball.no
Rino Falk Larsen var eneste spiller fra A-stallen mot Florø i går. Foto: vif-fotball.no

Vålerenga 2 hadde en god start på sesongen i år, med fire seire og to uavgjort på de seks første kampene. Det så rett og slett lyst ut med tanke på at rekruttene skulle overleve halveringa av andredivisjon. Men så kom bortekampen mot Lørenskog, og med den starta en rekke på fire tap på rad, hvor det siste kom mot Florø i går.

Kampen i går tapte vi fullt fortjent 0-1. Det var et ungt VIF-lag med 15-åringen Kristoffer Klaesson i mål, kun Rino Falk Larsen fra A-lagstroppen og Morthada Alkanany og nevnte Falk Larsen som eneste førsteårsseniorer. Motstanderne fra Florø var klart best og var nærmere 4-0 enn Vålerenga var 1-1.

Det skal riktignok nevnes at straffa som sikra Florø det avgjørende målet var billig, men vi kan virkelig ikke klage på resultatet i denne kampen.

Det er imidlertid interessant å se denne kampen opp mot det forrige tapet for rekruttene, i hjemmekampen mot Vidar. Under dagens kamp kom ballen opp i taket ved flere anledninger. De skrevne reglene sier da at ballen skal droppes, og de uskrevne reglene sier at ballen skal spilles tilbake til motstanderlaget. Hver gang ballen gikk i taket i går, skjedde nettopp dette. Begge lag utviste fair play, og slo ballen tilbake til motstander.

Under kampen mot Vidar skjedde det også en gang at ballen gikk i taket. Vålerenga forventet at Vidar ville følge de uskrevne reglene, og hadde ingen i droppen. Dette bestemte Vidar seg for å utnytte, og slo en pasning til en angripende medspiller. Aperopet erfarer at det var en kommentar fra Gard Holme til Vidars benk om at det var usportslig av dem som førte til at han ble utvist.

Samtidig hersket det stor forvirring da Vålerenga skulle skrive kamprapport etter Vidar-kampen, slik arrangørklubben er ansvarlig for å gjøre.

Dommeren visste ikke hvem som scora det første målet til Vidar, noe som ikke er så rart ettersom ballen trolig aldri var inne, og skrev heller ikke opp hvem på Vidar som fikk gult kort. Etter det Aperopet veit måtte kamplederen gå inn i Vidar-garderoben etter kampen og spørre hvem som hadde fått gult kort, hvorpå Vidar-laget svarte “ingen”.

Aperopet ønsker gårsdagens verdige vinner Florø lykke til mot Vidar i neste runde, og håper på sterkere dommere i de kommende kampene.


 

Og apropos merkelige dommeravgjørelser. I gårsdagens kamp mellom Hødd og KFUM fikk hjemmelagets spiller Eirik Ulland Andersen sitt andre gule kort, og ble dermed utvist, for å ha hetna ballen i mål etter å ha redusert for Hødd på overtid.

Det blir riktignok feil å kalle dette for en merkelig dommeravgjørelse, ettersom dommerne her gjorde en helt riktig avgjørelse i henhold til regelverket. Det idiotiske her er at regelen er vedtatt av NFF.

Saken er altså den at en spiller på laget som scorer kan løpe inn i mål og hente ballen. Helt lovlig. Men hvis en spiller på det forsvarende laget går bort til spilleren som henter ballen, og hindrer ham, da får spilleren på laget som scoret mål gult kort!

Jeg kan skjønne at man ikke ønsker tumulter, men da burde de som starter tumultene få gult kort. Jeg kan skjønne at man ikke vil ha spillere som henter ballen og hoverer med den etter å ha scoret, men da er det hoverende oppførsel man burde slå ned på. Det å straffe de som bare vil ha spillet raskt i gang igjen er helt lavmål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *