Andreas Halse (AP) svarer om Nye Jordal Amfi

Andreas Halse (AP)

Debatten, eller i det minste vår bekymring, om Nye Jordal Amfi pågår for fullt. VPN følger i dag opp Oslo Idrettskrets, som har bestemt seg for å støtte det minste alternativet. VPN er sterkt kritisk til dette. Vi er også svært skeptiske.

En av våre lesere sendte i dag sendt mail til alle i Oslo Bystyre angående sin bekymring for hvordan Nye Jordal Amfi ser ut til å bli. En av de første til å svare var bystyremedlem Andreas Halse fra Arbeiderpartiet. Svaret hans var meget utfyllende, og selv om vi ikke har roa nervene så må selvsagt politikerne få lov til å svare.

Vi publiserer Halses svar i sin helhet med hans samtykke:

Hei og takk for e-post

Jeg velger å svare, selv om du har retta denne e-posten til Raymond, Line og Rina. Jeg er ganske opptatt av denne saken selv.

Vi har fått en rekke bekymringsmeldinger fra hockeyinteresserte og Vålerenga de siste månedene. Vi har prøvd å følge opp dette, og tatt opp alle de konkrete tingene som man har vært opptatt av. Med det forslaget som nå ligger fra byrådet mener vi at det aller meste er løst på en veldig god måte. I forigårs fikk vi også et brev fra Oslo Idrettskrets hvor de skriver at forslaget til ny Jordal Amfi dekker både bredde og topp, og ber oss støtte forslaget.

Jeg har prøvd å gå gjennom alle spørsmålene som har kommet. Jeg har prøvd å lage en oppsummering. Den første delen handler om de sportslige forholdene, den andre delen om forholdene for publikum:

 

Om de sportslige forholdene:

Kritikk: Det er generelt for lite plass til garderober, boder, slipeboder og det mangler ren gangsone ved breddegarderobene. Det er også bare plass til 1 ismaskin og for lite plass til driftspersonell.

Svar:

Det som kalles garderobesonen er helt på nivå med det den er i DNB arena, hjemmebanen til Stavanger Oilers. Den er også på nivå med banen til Färjestad i Karlstad, som er brukt som sammenligningsgrunnlag hele veien.

Det som kanskje skaper litt forvirring er at man sammenligner plantegninger med det ferdige resultatet på andre arenaer. Men plantegningene er bare skisser, det er først når detaljprosjekteringen gjøres at man bestemmer den endelige størrelsen på de forskjellige delene av garderoben. Så garderobesonen er ca. 450 kvm både på nye Jordal og i DNB Arena, men i plantegningene ser det ut som selve bortegarderoben er bare 56 kvm, som er halvparten av det den er i Stavanger. Det kan man fint løse i detaljprosjekteringen, ved å flytte rundt på de forskjellige delene som skal være i garderobesonen.

Vi hadde Kultur- og Idrettsbygg (KID) inne hos komiteen i bystyret onsdag 08.06. KID har ansvaret for å bygge og forvalte Jordal Amfi. De opplyste da om at både problemet med ren gangsone og at det var for få boder var løst i detaljprosjekteringen de nå jobber med. Forholdene for både bredde- og toppidretten er altså gode.

Samtidig kunne de fortelle at Bymiljøetaten var fornøyd med plassen som er satt av til driftspersonell. Det er Bymiljøetaten som skal stå for den daglige driften av hallen. Man er også enig med Bymiljøetaten om at det skal stå en ismaskin inne i Jordal Amfi, mens den andre skal stå i ungdomshallen. Det er satt av plass til at det kan stå to ismaskiner inne i Jordal Amfi de gangene det er behov for det.

 

Om forholdene for publikum

Kritikk: Det er for store avstander til toalett og kiosker. Det mangler også vrimleareal for publikum. Det mangler en billettluke for bortefans og det mangler fysisk skille mellom borte- og hjemmefans.

 

Svar:

Det er på det meste 30 meter til toaletter. Det litt kortere avstand til nærmeste kiosk. I tegningene er det satt av dobbelt så mye vrimleareal per publikummer som det som er anbefalingen for den svenske eliteserien. Det bør altså være godt med plass. Det er for så vidt plass til flere kiosker, men det vil gå ut over vrimlearealet.

Det er mulig å tegne inn en egen billettluke for bortefans. (dette er nok ikke noe stort problem, innen denne hallen står ferdig i vil nok de fleste billettene bli solgt på mobil). Det er også mulig å lage fysisk skille mellom borte- og hjemmefans. Det kan enten skje gjennom å bygge en permanent vegg, eller montere en teppevegg som kan flyttes når man trenger den.

 

Oppsummert:

Alt i alt er dette en hall med plass til 5500 tilskuere. Den kan utvides til 6000 for de største kampene. Den tilfredsstiller alle krav Ishockeyforbundet stiller til norske eliteseriebaner med god margin. Den er helt på nivå med det som er standard for nye arenaer i den svenske eliteserien (SHL). Nye Jordal Amfi tilfredsstiller også kravene til å være en landskampsarena. Arenaen har 22 VIP-bokser som Vålerenga kan disponere under kampene, og som kan leies ut til andre ellers.

Egentlig koker dette ned til om vi vil bruke ca. 150 millioner til for å utvide Jordal Amfi. Det vil gi oss større vrimleareal, en større cafe for publikum, noen flere kiosker, flere VIP-bokser og muligens en sportsbar til. Oslo Idrettskrets anbefaler oss å ikke gjøre det, fordi de mener vi heller burde bruke de pengene til å bygge noen av de mange idrettsanleggene vi mangler i Oslo. Det er jeg enig i.

Jeg har lagt ved en gjennomgang fra Kultur- og Idrettsbygg av alle de spørsmålene og ønskene Vålerenga Ishockey har kommet med. Jeg syns de svarene er gode.

 

Mvh

Andreas Halse

Bystyrerepresentant og Vålerengabeboer


 

Red:

Dokumentet fra Kultur- og Idrettsbygg Halse refererer til ligger ikke ute på nettet enda, men er et punktvis tilsvar på Vålerengas henvendelse ang mangler i nye Jordal som Halse oppsummerer over. Kort fortalt påstår KID at bortimot alle bekymringene Vålerenga måtte ha skal være løst i detaljprosjektering.

Om det stemmer gjenstår å se.

3 kommentars på “Andreas Halse (AP) svarer om Nye Jordal Amfi

  • 15. juni 2016 i 15:12
    Permalink

    Protesterte Oslo Idrettskrets når det ble milliard overskridelser til V.M i Holmenkollen? Der finnes det i tillegg et moderne internasjonalt skiskytteranlegg som hadde VM i år. Tross det har Raymond og & bevilget penger til et treningsanlegg på Grorud. Vi som husker litt lenger tilbake enn i fjor kan minne Oslo Idrettskrets på at de var sterk motstander mot at Vallhall ble bygd uten kommunal støtte! Begrunnelsen: Oslo Idrettskrets hadde planer om en tilsvarende hall på Hasle og det kunne umulig være behov for to fotballhaller? Behov var det sikkert og hvor er hallen på Hasle? På Island har de bygd seks-6- innendørhaller for fotball! Jeg mer håper enn tror at Vålerenga får den hockey hallen de ønsker seg!

    Svar
  • 15. juni 2016 i 15:31
    Permalink

    Oslo idrettskrets kan ta seg en bolle. De er i krig med Vålerenga pga ønske om et nytt Valle Hovin og motstand mot Vålerenga Stadion. En konflikt de har skapt helt på egenhånd. Nei de ønsker nok disse penga til den underjordiske skytearenaen på Åsland, en arena til den store breden, til glede for både ung og gammal, eh ikke akkurat.

    Svar
  • 16. juni 2016 i 08:46
    Permalink

    Dette er bare tull! Problemet er at kommunen har klart å regne en kvadratmeter pris på ca kr. 43000,- (?)og da blir fotavtrykket for lite til å romme alt man trenger. Det politiske spillet fra de røde er at når de bygger for bare kr. 25000,- Pr m2, skal de slå seg på brystet og si ” vi klarte det for langt under budsjett”…. Det må jo være mye bedre å bygge noe som er for fremtiden og som er stort nok!!! Hvilken idiot tror at det koster kr. 43000,- Pr m2 å bygge en hall som i hovedsak inneholder luft???????

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *