Engamorgen torsdag 16. juni: Kampen for et større Jordal fortsetter!

Foto: Hille Melbye Arkitekter
Foto: Hille Melbye Arkitekter

Rødts forslag til finanskomiteen i går fikk flertall. Det betyr at Nye Jordal Amfi ikke lenger er låst til 11.500 kvadratmeter. Dette og mer om fotballkeepere og korrupte ledere i Engamorgen.

Det har som kjent i lengre tid vært en dragkamp mellom ulike interesser i tilknytning til byggingen av nye Jordal Amfi. Litt forenklet har kampen stått mellom Vålerenga Hockey som har ønsket et størst mulig anlegg (14-17,5 tusen kvadratmeter) og Oslos byregjering Byrådet (Ap, SV og MDG) som har ment at det for den akseptable summen (553 millioner kroner) kun er plass til en mindre hall (11,5 tusen kvadratmeter).

Summen sittende Byråd har ønsket å bruke er ganske sammenfallende med den summen forrige Byråd (H, med støtte av V og FrP) ønsket å bruke, men det nye Byrådet mener det ikke er mulig å få til et større anlegg innnefor disse budsjettrammene.

Altså en ganske typisk politisk krangel som det virket som om hadde gått litt i vranglås, og ikke helt uten prestisje. Også et spørsmål som for framtida kunne skape mange “hva var det vi sa”-situasjoner.

Innen politikken som i andre krangler er det da ofte slik at det må komme en megler eller en utenfra som kan se en annen løsning, eller i hvert fall kan kjøpe tid. Her kan det virke som om Espen Shampo Knutsen og Vålerenga har fått Rødt med seg på laget, slik at et vedtak i seg selv ikke legger begrensninger for omfanget av Jordal.

VG meldte i går ettermiddag at finanskomiteen i Oslo kommune onsdag formiddag fattet et vedtak basert på forslag fra Rødt som både Vålerenga, Byrådet og deler av opposisjonen kan leve med.

Vedtaket handler om at finanskomiteen ikke låste størrelsen på Nye Jordal Amfi, men kun setter en kostnadsramme.

– Rødt fremmet følgende forslag, som ble støttet av byrådspartiene (Ap, SV og MDG) og Frp og dermed har det solid flertall: «Bystyret vil presisere at vedtaket i revidert budsjett 2016 om økonomisk ramme for byggingen av Nye Jordal Amfi ikke låser nybyggets arealer til maksimalt 11.500 kvadratmeter.», fortalte Rødt-leder Bjørnar Moxnes til VG.

Dette vedtaket er en innstilling til budsjett som fremmes for bystyrets (Oslos storting) siste møte før sommeren, onsdag 22. juni.

Aperopet.no i går fortalte Arbeiderpartiets Andreas Halse hvordan Arbeiderpartiet oppfatter at saken står, og hvordan de mener forslaget på 11.500 kvadratmeter er tilstrekkelig for anlegget. Mange i Vålerenga er uenig i dette, men med gårsdagens vedtak i finanskomiteen er det klart at det bevilges penger til Nye Jordal Amfi, uten at det legges begrensninger i vedtaket på hvilken størrelse hallen kan bli.

Det gir Vålerenga litt større handlingsrom inn i påvirkningen av detaljprosjekteringen av Nye Jordal.

– Jordal Amfi skal bli en moderne og funksjonell hockeyhall. Det er viktig for breddeidretten, for hockeysporten og for hele lokalområdet, sa Bjørnar Moxnes til VG, og tilføyde at alle partiene enige om følgende forslag: «Byrådet bes gjennomføre planene for ny Jordal Amfi i samarbeid med Norges Ishockeyforbund og Vålerenga Idrettsforening. Det må bli et anlegg som kan benyttes til landskamper i ishockey med 5.500 – 6.000 publikumsplasser. Anlegget må ha en størrelse som ivaretar nødvendige fasiliteter for landskamper og eliteseriekamper etter Ishockeyforbundets spesifikasjoner. Byrådet bes påse at dette blir innpasset på en tilfredsstillende måte.»


 

Kristoffer Klaesson forlenger med Vålerenga

Kristoffer Klaesson debuterte for Vålerenga i Oddsenligaen som 14-åring, nå har han blitt femten, og da er det på tide å skrive proffkontrakt. Klubbens sider melder at kontrakten varer i 2,5 år, altså ut sesongen 2018. Så får vi se om det skjer mer med stallen til Vålerenga når overgangsvinduet åpner tirsdag.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å ha signert proffkontrakt med en så stor klubb som Vålerenga. Dette viser at de ønsker å satse på meg, sier Kristoffer Klaesson til vif-fotball.no.


 

Blatters sanne ansikt

Sepp Blatter forteller til den argentinske avisen La Nación (til oss via TV 2) at han har kunnskap om fiksing av juks i forbindelse med trekninger av turneringer på europeisk nivå gjennom å rigge kulene.

– Du kan selvfølgelig merke dem ved enten å varme dem opp eller kjøle dem ned. Jeg så trekninger på europeisk nivå hvor det skjedde. Men aldri i FIFA, sier Blatter.

Det interessante med Blatters uttalelse er at han sier at han så dette skje, altså hadde førstehåndserfaring med juks i “fotballfamilien” der han selv var øverste sjef, uten at han gjorde noe med det. Det understreker jo hele problemet med FIFAs organisasjonshierarki. Han sitter som sjefen til sjefene på dette nivået, vet at det jukses, men tar ikke affære.

Samtidig er det dypt problematisk at han hevder at det var sånn, uten å fortelle hvem som sto bak. Slik sender han mistanke på alle andre i fotballorganisasjonen enn FIFA, uten at noen kan forsvare seg.

TV 2 har videre snakket med Per Ravn Omdal som har lang fartstid i NFF, UEFA og FIFA.

– Jeg har aldri i mitt liv hørt på maken, sier Omdal til TV 2.

– Jeg tar selvsagt avstand fra dette. Dette er tatt ut av lufta. Jeg kan aldri tenke meg at noe slikt har skjedd. Aldri. Er det noe man har vært nøye med, er det akkurat slikt, forteller han.

– Kan dette være en bitter Blatter, spør TV 2.

– Det kan det sikkert, svarer Omdal.

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 16. juni: Kampen for et større Jordal fortsetter!

  • 16. juni 2016 i 11:25
    Permalink

    Mye rot nå med den blodrøde byregjeringen. Makan til narrespill.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *