Engamorgen mandag 1. august: Før Moldekampen, eller innsats skal slå talent

For å seire i kveld må gutta gi alt

Hva kan vi egentlig forvente oss i kveld. Et Molde i forferdelig dårlig form besøker et Vål`enga som sannsynligvis har økende form, men på ingen måte er friskmeldt. Hardt arbeid må til, men det gjelder ikke bare gutta på banen.

 

Vi starter med det sportslige. Vålerenga har publisert troppen for i kveld og der ser vi at Magnus Lekven er med, i tillegg til at Kjetil Wæhler er friskmeldt. Dessverre er Jonathan Tollås Nation skadet igjen, så vi stiller med kun fem forsvarspillere Da fortsetter vi å regne Rasmus Lindkvist som venstreback.

Fremover ser det langt bedre ut. Hvis Moa fortsetter på samme måte som i de siste kampene og “Kjellebass” Kjeldsrud Johansen stuper inn i angrepssituasjonene som han har gjort i de ti minuttene han har spilt, er det bare for Zahid, Berge og Sakor å servere ballene inn i feltet.

Magnus Lekven klar for Vålerenga. Foto: vif-fotball.no
Magnus Lekven klar for Vålerenga. Foto: vif-fotball.no

Mest spennende blir det kanskje å se om Magnus Lekven får sin debut. Det virker på Rekdal/Deila at spillet fremover skal bygges rundt ham. Han har også tidligere vært i situasjoner der klubben hans har vært i sumpa og ridd det av. Uvurderlig erfaring i situasjonen vi er i.

Viktigst av alt. Gutta kan ikke ta lett på kampen. Ja, Molde har slitt en del i det siste, men generelt innehar gjestene nok kvalitet til å kunne vinne to Tippeligagull samme sesong, uten store problemer.

Da blir det viktigere enn på lenge at gutta yter maksimalt. Ikke gi Molde et sekunds pause. For er det noe som er bevist gang på gang, er det at innsats slår talent.

 

Hva med oss på tribunen?

Hvis vi skal forvente at gutta yter maksimal innsats på banen, må gutta også forvente maksimal innsats av oss supportere. Ikke overraskende er dette noe Klanen jobber kontinuerlig med og, til tross for en noe grumsete start, virker det som pila peker riktig vei.

Siden tribuneliv ikke er så lett definert som man gjerne skulle ønsket inviteres det til åpent tribunemøte, på Klanskontoret kommende torsdag kl.18.

Har pyro en fremtid? Foto: Anders Grydeland, grydis.no.
Klanen i serieåpninga mot Viking mandag. Foto: grydis.no.

Vi kopierer og limer inn hovedpunktene:
-Hva gjør vi bra og hva kan vi gjøre bedre?
-Skal vi synge annerledes?
-Hva gjør vi for å bli flere stående syngende?
-Kan vi plassere oss annerledes på dagens tribune/ny tribune?
-Skal vi fornye oss, eventuelt hvordan?
-Hva er kutyme på tribunen?

Alle disse punktene handler jo egentlig om den kommende nye hverdagen vår, da siste diskusjonspunkt er:

Og hva gjør vi når vi får svingen neste år?

Jeg skal ikke hevde å ha alle svarene. Det er ingen hemmelighet at det foregår en drakamp mellom forskjellige supporterfraksjoner om hvordan ting burde gjøres. Ikke nødvendigvis så negativt som det høres ut, da alle er enige om at Vålerengas tribuner skal få best mulig stemning. La da gå at man på ingen måte er enige om alt.

Mitt forslag til deg er å gi jernet på tribunen i kveld. Syng det hører bli sunget og ikke vær redd for at folk ser på deg, hvis du er den eneste som synger rundt deg. Det er langt unna det flaueste som har skjedd på supportertribune, aller minst en `Enga-tribune. Det er vel langt flauere å ikke synge. Observer også hva du synes fungerer bra og hva som burde forbedres og ta med dine tanker til Klanskontoret på torsdag. Konstruktiv tankegang er stikkord.

Husk at det er forventet mange tilskuere i kveld. Erfaringen tilsier at stemninga blir dårligere jo flere folk, så sørg virkelig for at du gir ditt bidrag på tribunen. Molde er mye mindre vant med mye folk, så da blir de nok ikke så komfortable utpå gressmatta.


 

I gårsdagens Engamorgen skrev KjellH om hvordan klubben vår knytter til seg mennesker på en helt annen måte enn de fleste klubber.

Hva passer vel da bedre enn at lagleder for Vålerenga G15-2, som spiller i Norway Cup klasse E, har tatt kontakt med oss for å binge fokus på sine gutters kamp mot Tornado-Måløy Skavøypoll på Valle, tirsdag kl 17.15. “Dette er en spesiell kamp for meg, siden motstanderen er det laget jeg tilhørte som ung” forteller hun.

Takk for at du understreker poenget vårt, kjære lagleder. Sannsynligvis ligger det an til mange kamper på Valle, for Norway Cup-gjengen fra Klanen, så sannsynligheten for at kampen får besøk er stor. For deg som har lyst til å følge laga våre på Ekebergsletta denne uka, anbefaler vi så absolutt å titte innom Sotahjornet for siste oppsett med VIF-kamper og hvilke kamper Klanen satser på å vil være tilstede på.


 

Ullevaal Stadion i kveld

Har du ikke sikret deg billett til kampen enda. Det kan så absolutt være lurt å ordne seg billett på forhånd. Både for å slippe kø og for å spare 50 kroner. Norway Cup-tilbudet gjelder så absolutt fortsatt.

Husk at gutta løper inn på banen 40 minutter før kampstart, til tonene av Islandsgates “For Enga”, for å varme opp. Da kan du like gjerne være der å gi dem en varm velkomst, siden du jo skal være med på tribunemøte på torsdag. I kveld er det Daniel Fredheim Holm som har spillernes spilleliste i sin hånd og han har visstnok rota litt i fatterns platesamling. Du har også mulighet til å spille quiz på storskjermen og vinne en Huawei telefon. Mobilen min per nå er noe skranten, så jeg kommer nok til å spille selv.

Du får også ønsket Ronny Deila velkommen sånn på ordentlig.

Viktigst av alt har jeg trua på et heltent Vålerenga, som kommer til å kjempe hardere enn på lenge.

Så kjøp billett til kampen nå med en gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *