Engamorgen tirsdag 6. september: Kjøp deg Godset-billett nå!

Det kan bli en del folk på Ullevaaal lørdag. Foto: grydis.no
Det kan bli en del folk på Ullevaaal lørdag. Foto: grydis.no

I en fasjonabelt sen Engamorgen får du litt mer om landslaget, suksess for utviklingsavdelingen, og en av Aperopets favorittspillere må stå over kampen på lørdag – for Godset.

Landslagspausa over

Landslagssamlingen er over, men bråket er ikke over. Fler og fler vil ha Høgmos hode på et fat. Skal man tro spillerne er dette blodig urettferdig fordi alle kan jo tape 0-3 for Tyskland. Men det er heller ikke det som er problemet, alle kan tape 0-3 for Tyskland. Bortsett fra Brasil, da.

Jeg er veldig fan av at Norge skal spille mer kontinentalt, det er ikke spillestil som er problemet heller.

Problemet er at vi har en landsslagssjef i total fornektelse, og som overintellektualiserer fotball så ekstremt at man kan mistenke han for å gjøre det med vilje for å forkludre debatten. Jeg kan lett se for meg han si ting som “jaja vi tapte jo 0-4, men jeg er meget fornøyd med sideforskyvningen i midtbaneleddet!”.

Det er dessverre forestillinger som den mot Hviterussland som er problemet. Kamper vi skal vinne vinnes ikke på grunn av dårlig innsats. Hvor er fysikken, hvor er duellstyrken? Hvor er vinnerviljen? Rune Bratseth, Henning Berg og Kjetil Rekdal var kanskje ikke verdens mest elegante spillere, men de fikk jobben gjort.

Ta en titt på Polen – Norge fra 1993. Der har du et lag som grisebanker motstanderen i 90 minutter og vinner 3-0 i en vanskelig bortekamp. Og kvalifiserer seg til VM.

Kan vi ikke kombinere guts med sparke ballen langs bakken ‘a?

 

Når sola skinner over Enga

Ting går på skinner i utviklingsavdelingen. En rapport på klubbsidene forteller at G15, G16 og G19 alle vant sine kamper sist uke.

G15 knuste Nesodden 6-0, men det som bekymrer meg der er alle barna fra Nesodden som antagelig ikke er vaksinerte. Laget kan jo ha hatt med all mulig slags smitte inn i Vallhall. Håper det ikke preger Vålerengas G15 de neste kampene. Samtidig burde Nesodden gjerdes inn inntil foreldrene kommer på bedre tanker. Men nok om Nesodden:

G16 vant 4-3 over Bærum SK i en jevn kamp, da etter å ha ligget under 2-3 til pause.

G19 vant 3-1 over Bærum SK, og det er verdt å merke seg at Henrik Udahl allerede er tilbake fra college i USA. Han scoret to mål i dette oppgjøret, og blir nok snart å se på rekruttlaget igjen. Velkommen tilbake Henrik!

 

Godset neste

Vålerenga satser på fulle hus mot Godset på lørdag, og kjører pakketilbud til familier, tilbud til studenter, samt spessialtilbud på VIP-billetter.

Se alle tilbudene her

Fra før vet vi at Marcus Pedersen må stå over mot oss på lørdag. Da kunne det vært duket for den solblide rogalendingen Tommy Høiland, men den gang ei. Tommy ble utvist mot Ørn Horten i kamp for rekruttlaget. Godset prøvde seg på en spansk en, og søkte NFF om å gjøre karantenen tidsbegrenset. Det er genialt, neste gang burde VIF gjøre det samme – og søke om å sette tida til ca… 15 minutter etter kampslutt. Problem solved!

Uansett, ingen Høiland eller Pedersen mot oss på lørdag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *