Engamorgen mandag 3. oktober: Overtro, håp og kjærlighet

 

fb_img_1475441338405

Landslagspausen har vel sjeldent vært mer kjærkommen. Gårsdagens kamp mot seriemesteren var det svært få som regnet med ville gi noe poeng vår vei, men tre tap på rad klarer å bringe frem de såkalte fotballkritikerne. Å, som den konstruktive kritikken florerer. 

Overtro

Når jeg sier fotballkritikere, tenker jeg selvfølgelig på de glade folka på internett. De som er skråsikre på at oppturen vi opplevde i sommer kun er Ronny Deilas fortjeneste og at den siste tidas dårligere resultater kun skyldes Kjetil Rekdal.

Det finnes forskere som høyst sannsynlig har påvist overtro i duer. Å påvise overtro hos fotballsupportere har ikke vist like stor interesse blant forskermiljøet, til tross for at intelligensnivået ofte ikke skiller seg nevneverdig fra duene. Jeg selv fikk motbevist to personlige, overtroiske ritualer for meg selv i går. Nå gjenstår bare de fem-seks andre, som jeg har holdt på med siden forrige årtusen. Det hadde vært hyggelig å barbert seg på kampdag igjen, når jeg først ser litt uteligger ut.

Jeg skjønner altså hvor overtroen om at Deila er en mirakelmann kommer fra. Det jeg ikke skjønner er hvordan folk kun stoler på overtroen og ved det legger fra seg logisk tankegang. Vi har spilt relativt lik fotball hele sesongen. En type fotball Ronny Deila står for, sånn forøvrig. Da Deila ble annonsert fikk mange i klubben seg et etterlengtet pusterom, som ga et fantastisk løft på banen.

Håp

Dessverre vil prestasjonene utjevne seg med tiden. Det er ikke sånn at de beste er outstanding hele tiden. Det er rett og slett umulig å være outstanding på konstant basis. De beste har bare et bedre bunnivå enn sine konkurrenter. Som kollektiv har Vålerengas bunnivå vært svært tydelig igjennom hele sesongen, mens øyeblikkene vi har vært outstanding har begrenset seg til noen øyeblikk og en fantastisk hjemmekamp mot Molde.

Kjetil Rekdal har ansvar for bunnivået, men det er også han som er ansvarlig for de beste prestasjonene. Når vi redder plassen, som undertegnede er sikker på at vi gjør, er det på grunn av Kjetil. Ikke på tross av, som mange har inntrykket av.

Kjærlighet

Etter den kjedelige landslagspausen nå, venter tre oppgjør mot direkte nedrykkskonkurrenter der gutta må prestere opp mot toppnivå på jevn basis.

Så, kjære Vålerenga-supporter, legg fra deg den såkalte konstruktive kritikken din og konsentrer deg om å hjelpe klubben med å samle flest mulig på tribunen  de to siste hjemmekampene. Gutta har rett og slett enklere for å nå toppnivå dersom de har publikum i ryggen.

Du kan faktisk bidra med noe langt mer konstruktivt i høstjakta, enn å referere til vår trener som en sur muggsopp.


 

Formidabel oppgave for rekruttene

Opprykkskampen i Postnord-ligaens avdeling 3 står mellom rekruttenes motstander forrige runde, Nest-Sotra, og dagens motstander, Florø.

Florø har ikke tapt en seriekamp siden de møtte Lysekloster den 21. mai. 15 kamper på rad uten tap med kun en uavgjort, mot foreløpig serieleder Nest-Sotra. De har bare vunnet de siste ti kampene på rad, så for våre poengsultne unggutter vil poeng i dagens bortekamp være en strålende bonus.

Etter helgas kamper vil Vålerenga 2 ikke komme noe dårligere ut enn sjetteplassen vi ligger på. Derimot vil poeng få oss oppover. Med full pott passerer vi Vidar på målforskjell, på en hyggelig fjerde plass.

Vi har nevnt det før, men sier det igjen. Det er fire 2. divisjonsavdelinger med 14 lag i hver avdeling. Sju lag i hver avdeling vil rykke ned, som følge av neste års splitter nye serieoppsett. I vår avdeling er allerede Frigg, Sola og Førde klare for 3. divisjon. Kun teorien kan redde Stord. Det gjelder altså å unngå de tre siste nedrykksplassene nå.

Kampen spilles kl. 15:00, på Florø Stadion. Vi har ikke hørt noe om noen stream enda, men følg med senere for å se om det forandrer seg.

2 kommentars på “Engamorgen mandag 3. oktober: Overtro, håp og kjærlighet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *