Tredje størst i Tippeligaen

Festen var ihvertfall pent pynta Foto: Anders Grydeland , grydis.no
Festen var ihvertfall pent pynta Foto: Anders Grydeland , grydis.no

Tilskuersvikt og negativitet til tross, Vålerenga har det tredje største tilskuersnittet i Norge.

 

Vålerengas tilskuersnitt denne sesongen endte på 9074. Dette er altså antall solgte billetter, slik alle klubbene teller.

Det skal ikke stikkes under en stol at tallet har variert kraftig, faktisk fra hele 19038 og ned til 6379.

Det er tredje størst i Tippeligaen, langt bak Rosenborg med 17585 og nær Brann med 12380. Når det gjelder Rosenborg, vel. .Sånn er det når du har spilt 25 år uten motgang. Brann tok sølv som nyopprykker, men sleit allikevel med å trekke tilskuere i perioder.

Så hva forteller dette oss?

For det første forteller det at Vålerenga har et enormt potensiale. Vi drar sinnsykt mye folk til storkampene, og folk kommer ikke for å heie på bortelaget. Samtidig kommer det svært få til de mer grå hjemmekampene. Forsøk på forklaringer varierer. Noen mener det er forskjellige kamptidspunkter, noen sier det er været, noen sier det er mangel på finspill, andre sier det er mangel på kjemping.

Det ser heller ikke ut til å bety noe hvordan den forrige kampen gikk. Når vi slo Molde 3-0 i den fantastiske kampen i godværet 1. august var det solgt 10434 billetter. Da burde det virkelig komme folk til neste hjemmekamp mot Brann, men da møtte bare 9866 opp. I mellomtiden vant Enga 2-0 i Sarpsborg.

En ting man legger merke til er at de fleste lagene varierer helt ekstremt i tilskuertall. Bodø/Glimt varierte fra 7564 til 2398. Aalesund varierte fra 10013 til 5215. Men ingen varierte like ekstremt som Enga. Det har da også vært en berg-og-dalbanesesong, men dette er noe de fleste i Tippeligaen sliter med.

Uansett årsak vet vi at klubben fortsatt har et enormt potensiale, og målet må være å bli størst i Norge – ikke i morra, men på sikt. Det er bare om å gjøre å ta det ut. Det gjelder ikke bare prestasjoner på banen, men like mye at klubben må gjøre en langt bedre jobb på markedssiden. Der har det gått for lut og kaldt vann lenge, men nå skal det altså endelig satses på å bygge et solid fundament.

Men vi har alle en jobb å gjøre. Tida da du slang dritt på tribunen, og klaga til venner og kjente bør være over. Det er greit å være kritisk, men i en årrekke har dette vært noe helt annet. Negativiteten har nesten tatt knekken på oss, og drept rekrutteringen på tribunen nesten fullstendig. Jeg tror mange har hatt en følelse av at klubben har kjørt seg fast i et negativt spor, men nå er vi på vei ut av det.

Nå begynner veien mot toppen med Deila, Rekdal, Espeseth og co. 

Det er iallefall en opptur jeg vil være med på, fordi jeg så dette i dag:

Jeg skal iallefall sikre meg plass på denne stadion til åpningskampen i september. Det alene er verdt det jeg bruker på sesongkortet, for da blir det fullstappa. Jeg SKAL være der, og jeg skal fortsette å være der.

Vil du være der? Sesongkortsalget starter på torsdag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *