Sagaen om ishallen

Furuset Forum. Foto: Kjetil Ree [CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
Aperopet begynner så smått å våkne fra ribbefett-dvalen. Kommende uke kommer vi til å oppdatere litt sporadisk hvis det skjer noe (og det tror vi det gjør), i tillegg til Engamorgen onsdag, og vår faste spalte i Dagsavisen på fredag. Neste uke er det full gass. I dag myser vi litt på hva som skjer rundt Vålerenga Hockeys midlertidige hjem.

Det har vært opplest og vedtatt ganske lenge at Vålerenga skal spille i Furuset Forum. Lokasjonen var kanskje ikke den beste, men det er den største hallen i Oslo når Jordal rives, det er intet annet elitelag der å dele isreklame med, og hallen er jo relativt moderne. Furuset Forum ble som kjent bygget i 1998 av IKEA mot at de fikk den gamle tomta nede på Alnabru hvor den røtne Furusethallen sto.

Men i mellomtiden har det skjedd mye rart, her er hendelsesforløpet:

Siste helga før jul var jeg ute på en fuktig tur sammen med bekjente. En av de har mange kontakter i kommunen, og plutselig viste han meg en melding som har blitt sirkulert internt blant ansatte og tidligere ansatte der. I den meldingen beskylder en person ansatt i kommunen Vålerenga for å endre mening om midlertidig hall i siste lita, fordi spillerne skal ha nekta å kjøre til Furuset pga bompenger. Ja, du leste riktig.

Det hørtes utrolig ut, og derfor tok jeg det med en stor klype salt. Overraskelsen var derfor stor da Manglerud Star 22. desember la ut en julehilsen på sine websider som lød:

Julefreden har ennå ikke senket seg på Manglerud for oss som sitter i ledelsen. Vi har de siste dagene vært i møter med Oslo Kommune og Vålerenga ang. erstatningsarena for VIF når Jordal rives på nyåret. Dette gir oss rimelig korte tidsfrister for å få i stand avtaler og ordnet opp i praktiske detaljer rundt flytting av VIF sine kamper. Hvis alt går etter planen vil VIF spille sin første kamp i Manglerud ishall 28 januar.

Javel.. Kunne det virkelig stemme at spillerne plutselig dikterer hvor klubben skal spille kamper? Men så:

23. desember dukket det opp en sak hos NRK, hvor seksjonssjef Per Øien i bymiljøetaten sier følgende:

– Det har juridiske årsaker ved at det kan være ulovlig for kommunen å investere så store summer i en privat hall som Furuset Forum.

og

– Men jeg skjønner frustrasjonen. Vi kan bare beklage at avgjørelsen kommer så sent.

Vålerenga publiserte samtidig en sak på sine websider hvor de insisterte på at de hadde en avtale om å spille på Furuset, men den er senere slettet. I den sto det at Vålerenga skal i møte med kommunen på mandag, 2. januar.

Man kan virkelig lure på hvorfor ansatte i kommunen sirkulerer meldinger om at det er Vålerenga som har kommet med dette i siste sekund, når de selv beklager offentlig senere og sier at de plutselig fant ut at de ikke har hatt orden på jussen. Var det for å dekke ræva si?

Aperopet vet at Vålerenga har vært enige med Furuset og kommunen siden i sommer. Alt var klart til flytting. På Furuset kommer de til dekka bord. Furuset har et A-lag i 2. divisjon 1. divisjon, og lar Vålerenga selge arenareklame, vantreklame og isreklame. Storskjermen skulle også opp dit. “Oppgraderingspakka” av hallen skal ligge på ca 5 millioner kroner. Selv om Furuset Forum er privateid er den faktisk eiet av Furuset IF så det er vanskelig å forstå at jussen skal legge hindringer for å oppgradere er idrettsanlegg på denne måten.

Så hva skjer om Vålerenga må spille på Manglerud?

Den største konsekvensen er at klubben taper 3-4 millioner kroner, pga manglende publikumskapasitet og spons. Vålerenga har budsjettert med flytting til Furuset, og vil derfor ikke få årets budsjett i havn.

I tillegg kan det skade forholdet til mange av de sponsorene som plutselig ikke får vært med videre i halvannen sesong. Neste sesong må de også kutte voldsomt i en klubb hvor alt allerede er skåret inn til beinet.

Så hva skjer? Ingen vet før møtet er over. Men en tvunget flytting til Manglerud på to ukers varsel vil være helt krise.

Håper Frode Kyvåg klarer å rydde opp.

4 kommentars på “Sagaen om ishallen

  • 1. januar 2017 i 19:27
    Permalink

    De mørkerøde hater alt privat. Ikke akkurat overraska.

    Svar
    • 2. januar 2017 i 01:21
      Permalink

      De mørkerøde? Ap? Jøss, god bedring.

      Svar
      • 3. januar 2017 i 01:02
        Permalink

        Rød eller mørkerød, who cares. Resultatet er at hvis noe ikke-offentlig blir involvert uansett hvor tilfredstillende det måtte være, så vil de mørkerøde/røde klikke i vinkel

        I denne sammenhengen er det jo bare å minne om byrådets oppførsel med ansvarlig byråd i spissen mot et ikke-offentlig sykehjem

        For byrådet og ansvarlig byråd så spiller det visst ikke noen rolle at både brukerne og deres pårørende er meget tilfredstilt med dette sykehjemmet

        Svar
  • 2. januar 2017 i 10:21
    Permalink

    Glad jeg ikke stemte på Raymond og laget hans. Det er imidlertid liten trøst når neste valg er i 2019!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *