Engamorgen 11/3-15: Dette kan være Vålerengas superspiss!

Deshorn Brown fra Colorado Rapids. Foto: coloradorapids.com
Deshorn Brown fra Colorado Rapids. Foto: coloradorapids.com

Ifølge en TV-kanal på oppsigelse er Vålerenga interessert i en MLS-spiller, Aperopet kan avsløre at det også jobbes med en østeuropeer i verdensklasse, samt vi krever forandring i Vålerenga Ishockey. Les mer under streken!

Deshorn Brown er spissen Vålerenga har jaktet i vinter ifølge kildene til CMore. Den 24 år gamle spissen fra Jamaica spiller for tiden i Colorado Rapids i Major League Soccer (MLS) i USA. Der har han ifølge CMore scoret 20 mål de siste to sesongene.

Han har sju landskamper for Jamaica og har scoret to mål. På de videoene vi har sett ligner han veldig på John Carew. Med andre ord: Enjoy!

Her er en analyse av målet Brown scoret etter bare 14 sekunder mot Drew Careys Seattle Sounders. Målet viser ikke bare lyftstyrken og avslutningsegenskapene til Brown, men også smartnessen. Sjekk det ut, vel verdt de to minuttene videoen varer.

Dette er en presentasjon av Brown fra MLS:


I tillegg har vi jo dette bildet av Stig-Ove Sandnes hvor han reklamerer for Huawei på et Lufthansa-fly.

I Aperopet leker vi ikke butikk. Bildet ble sporenstreks oversendt Aperopets planespotter-gruppe, avdeling Lufthansa Long Haul. Etter nøye analyse av skjermene i setet, setekonfigurasjon, lys fra vinduet (!) og andre topphemmelige parametre (akkurat som PST avslører heller ikke vi våre arbeidsmetoder) kom man frem til at Stig-Ove ikke sitter på fly innen europa i det hele tatt. Han sitter antagelig på en av de bakerste seteradene i en Boeing 747-4 eller 747-8, fra Frankfurt til USA.

To av destinasjoner Lufthansa flyr på med slik redskap er Denver og Newark. I MLS er det ligaen som sitter på kontrakten til spilleren, og dermed har de nok en finger med i spillet når det gjelder overganger inn og ut av landet. Og hvor holder MLS til? På fasjonable 420 Fifth Avenue, New York, New York. Syvende etasje. Den som lever får se, men du trenger ikke leve lenge – det virker som om ting er på glid nå. Tenn deg en røyk, det rekker du.


Aperopet vet også at Vålerenga har blitt tilbudt en østeuropeisk spiss med en hel drøss av landskamper, Champions League-erfaring og Premier League-kamper for en av Englands største klubber. Kanskje det er noe i “øst og vest” som det står i tweeten til Stig-Ove?


Fredrik Ulvestad er klar for Premier League-klubben Burnley. Derfor kan vi avsløre at han var “Spiller B” som vi i Aperopet tidligere omtalte som en spiller Vålerenga var interessert i. Selv om han var en stor fan av Kjetil Rekdal i Aalesund, klarte ikke “I” å lokke sin tidligere elev til Oslo. Til det var utenlandsdrømmen for stor for far og sønn Ulvestad. Like greit, egentlig. Han får i alle fall et par måneder i Premier League.


Vålerenga Ishockey tapte 0-3 i Askerhallen i går. Frisk spiller antihockey bare en mor kan elske, pakker inn foran mål og får alltid en kølle eller en skøyte på pucken. Ofte står de med tre mann rundt egen målgård. Hvordan Dahlberg klarer å se igjennom dem er det ingen som skjønner, men det har vel noe med at vi ikke har en eneste spiller som går i krigen foran mål. Også gikk Sondre Olden av med skade halvveis, da ble det enda tammere.

Kaktus også til Askerpublikummet som var etter dommerne fra første dropp, og hylte og bar seg selv når Frisk-spillere faller uten motspillere i nærheten. Jeg har aldri sett folk kaste mynter på isen mot dommerne i en kamp man leder og som inntil da har vært fullstendig daff og ukontroversiell. Helt natta.

Uansett er dette egentlig et kjempekompliment til Enga. Frisk var tre poeng bedre enn oss i serien og har slått oss tidligere denne sesongen. Enda så legger de opp til en spillestil og en holdning som om de møter New York Rangers.

Det som er verre er at Vålerenga ser ut til å bare skli rundt utpå der. Det er ikke en kjeft som går inn foran mål og tar smeller og forchecking har man sluttet med etter MENSA-klubben i Disiplinærutvalget ga Gunnarsson fire kamper fordi han går inn på en Frisk-spiller med huet ned. Trøkke til, det venter man med til slaget er tapt og Oppøyen drar på seg en 5+video mens Follestad flyr rundt og skal ta alt og alle. Men ingen fra Asker gadd å danse. Oppøyen får sikkert karantene han også.

Dette er uten tvil det bleikeste Vålerenga-laget på mange, mange tiår. Nå har vi hørt folk preike om at det er sluttspillet man går for i månedsvis. Nå er det her, og man står med lua i hånda i Askerhallen og lar dem pisse på oss.

Det er kanskje like greit det stopper i kvarten, så man slipper å bli ydmyket av Storhamar i semi. Eller av Oilers, som kan finne på å velge oss bare for å slå oss ut på faenskap.

Etter denne sesongen må det forandringer til. Store forandringer.

Dette innlegget ble også skrevet av Skog.

Èn kommentar på “Engamorgen 11/3-15: Dette kan være Vålerengas superspiss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *