Engamorgen lørdag 15. juli: Kristiansund neste!

Foto: Wikimedia commons

Hva har den kulinariske lekkerbiskenen ovenfor med Kristiansund å gjøre? Da må du ryke på clickbaitet og lese videre.

Også blir det litt om Håvard Nielsen, kunstgress og europacup.

 

En av de mest eksklusive bortebillettene for Vålerenga-fans på ganske lenge er nok billetten til mandag. Vi har fått kun 167 bortebilletter til kampen på mandag, som nå er utsolgt. De kunne nok solgt mange flere billetter enn de 4126 dersom man hadde plass. Det blir sild i tønne på mandag. Som en kurositet kan det nevnes at stadion til KBK er sterkt inspirert av hjemmebanen til Conference-laget Chester FC, og KBK hadde faktisk en større delegasjon der borte for å se på forholdene. Kanskje det er derfor du får kjøpt ekte Fish n’ Chips med salt og eddik på stadion. Personlig mener jeg du har bomma rimelig bra hvis du drar til England og lar deg inspirere av MATEN. Det blir litt som reise på en dannelsesreise sørover, også ender du opp med å lære fransk ydmykhet og italiensk organisasjonsevne. Om fisken serveres komplett med britisk tabloidblekk vites ikke.

Men det er klart folk går av skaftet der oppe. KBK har faktisk ikke tapt en hjemmekamp siden Molde i serieåpningen. De er 3-4-0 på de syv neste med seire over Brann, Haugesund og Godset. Sist spilte de 3-3 mot Rosenborg.

Klubben forteller oss at vi ikke har spilt mot et lag fra Kristiansund siden 1991, da Kristiansund FK møtte Vålerenga i 1. divisjon. Det ble tap 0-1 på Bislett, og seier borte. Jeg mener å huske vi spilte mot et lag fra Kristiansund på Ullevaal tidligere i år, men jeg er litt vanskelig.

En det ikke blir gjensyn med er Kamer Qaka. Han har på en eller annen måte forsøkt å tvinge frem en overgang til en av de store ligaene, for det er han seff god nok til. Han ble løst fra KBK-kontrakten sin, og etter det har det vært stille. Bortsett fra at han ryktes til Viking. Jepp, monsterovergang det der i såfall.


 

Kunstgress

Klanen har en sak om at kunstgress-debatten har dukket opp igjen. Underlige greier egentlig. Jeg var selvsagt massiv kunstgress-motstander før i tida, og er det forsåvidt enda. Jeg, som flere andre, har hevdet at jeg ikke ville sette mine bein på Vålerenga Stadion med kunstgress. Det er en kamel jeg har måttet svelge.

Jeg er inneforstått med at kunstgress var avgjørende for at Vålerenga skulle få den stadiontomta. Og for å være helt ærlig: Jeg vil mye heller se Vålerenga på kunstgress på egen stadion enn på naturgress på Ullevaal. Jeg hater Ullevaal. Den er for stor, stygg, upersonlig, er som å spille på nøytral bane, og alle lag vi møter der synes det er bare gøy å komme til nasjonalarenaen.

Hvorfor folk skal begynne å krangle om dette når teppet rulles ut og stadion er under to måneder fra ferdigstillelse fatter jeg ikke, men jeg tipper folk egentlig bare sier det for å markere motstand. Også er det selvsagt en del nett-troll fra Bergen og Trondheim som synes Vålerenga nå er skikkelig duste, fordi deres klubber er så fantastiske at de selvsagt spiller på naturgress. Enn så lenge.

Hadde det vært opptil meg ville stadion kun bli brukt av A-lag herrer og damer, hatt naturgress, og med en gammal røykende banemann med sixpence. Vel, realiteten er at Oslo er en trang by, og for å få den tomta måtte vi bygge et anlegg som kan brukes for bredde. Nå blir det skole med idrettslinje, og nok en bane på Valle med aktivitet til alle døgnets tider.

Det er i utgangspunktet ganske bra.


 

Håvard Nielsen

Vi hadde et håp om å se Håvard Nielsen tilbake i Vålerenga-drakta, men nå har det akkurat blitt klart at han fortsetter karrieren i Tyskland.

 


 

Europa

De norske lagene har alle gjort det bra, bortsett fra Rosenborg. Trekning for neste runde er allerede gjort:

Dersom Rosenborg klarer å slå ut det irske “storlaget” Dundalk møter de Celtic i neste runde. Det er faktisk en skikkelig heftig trekning.

De andre norske laga fikk også ganske kule motstandere:

Brann-Everton

Haugesund-Utrecht

Odd-Dinamo Zagreb

Det skal bli morsomt å se hvor mye omtanke Oddrane har for tilreisende, fattige bortefans denne gangen. Når Dinamo Zagreb møtte Brann kom det en stor gjeng fra Bad Blue Boys oppover til Bergen. De hadde ikke spenn til å reise hjem igjen, og drev egentlig med faenskap i Bergen helt til det offentlige steppet inn og spanderte charterfly på dem tilbake. Med politivakter, til en enorm kostnad for skattebetalerne.

#BedForBBB?


 

Til slutt: jeg har børstet støv av gamle Amiga-spill, og i går testet jeg gode, gamle Sensible World of Soccer fra 1993.

Dette var Vålerengas lag (spotter du feilen?):

2 kommentars på “Engamorgen lørdag 15. juli: Kristiansund neste!

 • 15. juli 2017 i 11:25
  Permalink

  Jan Eirik Kruse heter Jan Erlend Kruse og er forøverig fra Kristiansund som er motstander mandag

  Svar
 • 15. juli 2017 i 14:27
  Permalink

  En annen “feil” var at Terje Olsen stort sett spilte i steden for Tommy Berntsen.
  Noe som resulterte i at han ble suuuuuur og dro fra klubben.
  Kom ALDRI tilbake som spiller, men gjør en bra jobb i dag med rekrutt/juniorlaget :)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *