Engamorgen fredag 4. august: Vålerenga-spiller til EM-finale

Theresa Nielsen, her for Vålerenga mot Røa i Vallhall, er klar for EM-finale søndag.  Foto: Kenneth Berger/Vålerenga

I dagens Engamorgen sender vi en Vålerenga-spiller til EM-finalen og et Vålerenga-preget landslag til turneringsfinale, ser et Vålerenga-lag spille mot et lag med sutrende primadonnaer fra Portugal og ser på at TV 2 og Vålerenga er uenige om Tor-Kristian Karlsen har blitt tilbudt jobb på Valle.

Søndag ble Vålerengas Theresa Nielsen matchvinner da Danmark tok seg til semifinale i Europamesterskapet i fotball. I går var hun igjen sentral på det danske laget som holdt Østerrike til 0-0 i Breda, og deretter vant straffesparkkonkurransen.

Det betyr at Nielsen og Danmark møter hjemmenasjonen Nederland i søndagens finale som vises på NRK. Danmarks kamp var av det litt statiske slaget der lagene var opptatt av å forsvare seg inn til et hederlig resultat. Den andre semifinalen – der Nederland slo ut England med 3-0 – var derimot en vesentlig mer fartsfylt affære, og Danmark og Nielsen må heve seg flere hakk for å kunne hamle opp med sterke og kreative nederlandske jenter.

 


Norway Cup: Vålerenga-Porto G16

Intens kjemping mellom Porto og Vålerenga på Ekeberg. Foto: Trine Øfsti Bråten/vif-fotball.no

Det var andre fotballhendelser i går også, og til G16 elites kamp mot Porto, hadde Aperopet sendt ut et par observatører.

Etter litt filtrering og sortering lyder rapporten fra våre menn på sletta omtrent slik:

Absurd annullering!

Vålerenga i angrep: Ballen spratt av hjulet som er montert på siden av målet og ut igjen. Men hjulet er veldig nærme linja og når ballen spratt rent ut igjen var den neppe over linja. Deretter var det mye klabb og babb i feltet før VIF headet inn ballen.

Målet ble godkjent. Deretter gikk hele portobenken bananas, med samtlige med utpå banen. De rakna helt. Ledere, spillere, folk omringa dommeren som hauker og var helt oppi trynet på han. Han delte ut kort og sto på sitt, men til slutt trua de med å rett og slett trekke laget. Det er uvisst om det er riktig, men det ble sagt på sidelinja at Vålerenga-ledelsen ba dommeren annullere så vi kom videre i kampen. Og dommer omgjorde.

Vålerenga hadde første omgang. Porto andre, men med en god avslutning av oss.

Alt i alt hadde Porto ballen mye, særlig i 2. omgang men vi var brukbart farlige på kontringer. Porto produserte egentlig ikke så mange feite sjanser. Vi kunne stjælt det på slutten.

Vålerenga har også rapportert fra oppgjøret, og det er derfra vi har hentet vårt bilde.

Enkelt oppsummert: VIF tok ledelsen 1-0 ved Fredrik Oppegård etter 32 minutter, Porto utlignet 1-1 rett etterpå. Med dette sluttresultatet topper VIF tabellen før siste kamp.

Hvis Porto slår Rosenborg, som vi tror de gjør, så må Vålerenga slå Lechia for å gå videre. Eller: Alle lag går videre, men det er snakk om plasseringskamper, så å vinne pulja er vesentlig for å kunne vinne turneringa.

  • Kampen? I dag kl. 15.30 på KFUMs matchbane på Ekeberg.
  • For øvrig minner vi også om J19 som spiller kvartfinale klokka 12.30.

 

G16-landslaget

Og hva slags VIF G16-lag er det Vålerenga med stiller på Ekeberg?

De beste på alderstrinnet er på landslagsoppdrag på åpent nordisk mesterskap på Island, der laget slår fra seg.

I landslagstroppen som ble tatt ut til turneringa finner vi nemlig følgende VIF-spillere: Harald Martin Hauso, Oskar Opsahl, og Leo Cornic, samt Mathias Kjølø som nettopp har forlatt klubben.

Kampene så langt:

  • 30/7 Polen – Norge 0-1
  • 1/8 Island – Norge 1-1
  • 3/8 Nord-Irland – Norge 2-3
  • 5/8 Finale: Norge-Danmark

 


Rykk tilbake til Start, TV 2!

TV2 meldte i går at Tor-Kristian Karlsen har vraket et tilsvarende tilbud fra Vålerenga for å bli ny sportslig leder i et – igjen – hardtsatsende Start.

Karlsen har et stort kontaktnettverk, og kan vise til erfaring fra en rekke europeiske klubber med Borussia Dortmund, Monaco og Zenit St. Petersburg i spissen. Felles for alle stillingene er at engasjementene hans etter en periode i Hannover fram til 2006 ikke varer mer enn et år.

På ettermiddagen i går kom det et svar fra Vålerenga.

Her skriver Vålerenga indirekte at man har snakket med både Karlsen og andre, først og fremst for å gjøre vurderinger av kompetanse i VIF i dag og hvilken kompetanse det var nødvendig å hente inn.

«Når det er sagt vil vi på det sterkeste avvise at noen som helst har fått et ansettelsestilbud fra klubben, eller på noen som helst annen måte kan sitte med et inntrykk av at man har fått et tilbud, som deretter er vraket til fordel for annen klubb».

At Vålerenga velger å kommentere dette på denne måten viser Aperopet at man ønsker å kommunisere til andre kandidater på ulike stillinger i klubben at de ikke er andrevalg, og samtidig vise at VIF per i dag ikke er ferdige med å se på behovene i organisasjonen.

Det er betryggende. At man også har snakket med Tor-Kristian Karlsen framstår som både klokt og fornuftig.

Etter VIFs tilsvarsartikkel har TV 2-saken fått følgende haleheng: «Etter publisering av denne saken, har Vålerenga tatt kontakt med TV 2 og mener fremstillingen av klubben er feilaktig. TV 2 mener fremstillingen er korrekt».

For Aperopet framstår det kanskje som om TV 2s sak er en enkildesak der kilden ikke kan si alt åpent, og dermed at noen i Start presenterer valget av Sørlandet framfor hovedstaden for å løfte fram sin egen fortreffelighet. Om de igjen har sin informasjon fra Karlsen eller noen andre er umulig å si.

 

2 kommentars på “Engamorgen fredag 4. august: Vålerenga-spiller til EM-finale

  • 4. august 2017 i 07:33
    Permalink

    Bra oppsummert som vanlig. Om sirkus Karlsen er det en som påstår at Karlsen på en pressekonferanse i går nektet for å ha fått jobb tilbud fra Vålerenga :-)! Ja sånn går jo dagane.

    Svar
  • 4. august 2017 i 16:10
    Permalink

    For at G-16 laget skal gå til finalen, gitt at Porto vinner mot g-16-fjonbarter, så må g-16 vinne med tilsvarende målforskjell som Porto. For scorer Porto mer totalt sett går de til finalen

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *