Engalørdag 28/3-15: Vålerenga satt værfast i Stavanger

Søndag: Lørdag:  Enga møter Häcken i Göteborg, Enga møter Oilers på Jordal, Martin Strandfeldt vil ha ny union med Danmark, og Storhamar prøver seg som konsertarrangør ved å booke verdens dårligste band. Les mer:

Vålerenga Fotball møter BK Häcken i Göteborg klokka 13 i dag. Laget kom på femteplass i Allsvenskan forrige sesong og burde være bra motstand. Det er generalprøve for dem, som for oss. Deshorn Brown starter, og Vålerengas lag er som følger:

Langer – Mathisen, Wæhler, Larsen, Kristiansen – Stengel, Grindheim, Nije, Fredheim Holm, Lindkvist – Brown

Kampen spilles på en kunstgressbane som heter Valhalla.


Vålerenga Hockey satt værfast i Stavanger i går, og laget måtte reise hjem i puljer med tog og enkeltplasser på fly. Man slapp i alle fall “buss for fly”. Å kjøre buss langs veiene i Vest-Agder og Rogaland er i beste fall russisk rullett med magesekken, i verste fall russisk rulett med livet. Jeg misunner absolutt ikke Oilers-fans som å kjøre den drittveien hver gang de skal inn til mer siviliserte strøk.


Martin “headchopper” Strandfeldt – du husker han? – mener at årets Vålerenga-lag er det svakeste han noen sinne har sett. Vanskelig å være uenig i akkurat det, men den lista ligger i det minste forholdsvis høyt. Han frykter at Oilers er i ferd med å bli for suverene i norsk hockey, og at dette vil drepe interessen. Interessant at dette kommer fra Stavanger-hold, fordi det er mange i hockey-norge som hevder akkurat det. I Stavanger pleier man å si akkurat det samme Rosenborg sa når de dominerte norsk fotball, nemlig at de er et lokomotiv vi andre skal strekke oss etter, og således skal vi være takknemlige for at de pisser på oss år etter år.

Det var en lang periode i norsk fotball hvor det var fullstendig meningsløst å holde med noen andre lag enn Rosenborg, i alle fall i den forstand at man ønsker jo å i det minste vite at det er en ørliten mulighet for at laget ditt kan vinne noe. Når du fjerner håpet, da er det kun den harde kjernen igjen.

For å bøte på dette foreslår Strandfeldt å fusjonere med dansk hockey. En ganske interessant tanke, egentlig. En tanke som har vært luftet flere ganger før. Problemet er dog at dansk klubbhockey, hvis vi skal dømme ut i fra europacup-resultater, er vesentlig svakere enn Get-ligaen. I tillegg er anleggssituasjonen ikke stort bedre. Vålerenga-fans som reiste til Frederikshavn for å se Continental Cup husker nok fortsatt at rundvantene hadde metallgjerde (!) istedet for plexiglass. Det er noe av det mest brutale jeg har sett i alle fall, og fikk rinken til å se ut som en slags cagefighter-arena fra et amerikansk fengsel istedet for en hockeybane. Det gjorde det også fullstendig bingo å spille pucken av glasset og ut – fordi den ofte spratt rett inn i slottet foran keeper.

Svaret er å bygge ishaller. Mange av dem.

Da er det ganske dårlig stil at Oslo kutter 600.000kr til breddeidretten i 2015, mens de blåser 42 millioner skattekroner på å sette opp X-Games i byen hvor hele overskuddet havner i lomma på private interesser. Det er altså en massiv overføring av skattepenger til private hender via et idrettsarrangement med et midlertidig anlegg som blir fjernet etterpå.

42 millioner betaler for en fiks ferdig ishall med garderober og alt.


Storhamar Hockey inviterer til “Dansk Aften” i kveld i OL-Amfien. I den forbindelse blir det konsert med bandet Spinnvill. De har jo tidligere hatt suksess med coverband som blant annet har spilt “Gyldna Skor” til Herreys før matchen. Undertegnede lider fortsatt av ettervirkningene. Spinnvill er et så dårlig band at de får Plumbo til å høres ut som AC/DC.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *