Engamorgen onsdag 7. februar: Overbevisende seier i Vallhall

Magnus Grødem scoret kampens siste mål. Foto: Eivind Hauger

Vålerenga møtte Kongsvinger til treningskamp i Vallhall i går, og med en rolig 4-0-seier er det grunn til å være fornøyd med utfallet. Men også måten seieren kom på gjør at det er lett å glede seg til seriestarten som ikke er mer enn en drøy måned unna.

For i går vant vi komfortabelt i en kamp med det kampbildet vi sleit voldsomt med store deler av 2017-sesongen.Kongsvinger lå dypt og forsvarte seg med elleve mann, men istedenfor at vi fikk et tidlig mål i ræva etter en kontring så klarte vi gang på gang å bryte gjennom KIL-forsvaret og skape sjanser. De tre første målene kom etter cornere, og det hadde selvfølgelig vært enda kulere om vi hadde klart å sette flere spillemål, men cornerne kom etter godt oppbygd angrepsspill. Litt finpussing fram mot seriestart nå, så sitter avslutningene av angrepene på innsiden av stolpene.

Av andre positive ting å ta med seg fra kampen kan vi nevne at:

  • Vår nysignerte spiss, Sam Johnson, spilte hele første omgang. Dermed ser ryktene om hans manglende evne til å spille på kunstgress ut til å være sterkt overdrevne.

 

  • Vi holder nullen, og lar egentlig ikke Kongsvinger komme til en eneste sjanse før helt på tampen. Her var det full kontroll fra start til slutt for Vålerenga.

 

  • 4-0 målet til Magnus Grødem er intet annet enn en perle. Både forarbeid og avslutning er iskaldt og en estetisk nytelse. Vi ser gjerne flere sånne i år, Magnus!

Dessuten noterer vi oss at den 17 år gamle nigerianske prøvespilleren Saad Abubakar gjør en god figur, og scorer 2-0-målet etter noen få minutter på banen. Han kan bli en spennende tilvekst hvis han signeres, men det skjer i så fall ikke før han er fylt 18.

Mens du venter på at han fyller 18 kan du kose deg med høydepunktene fra kampen.


 

Sesongkortsalg

I går fikk vi i Aperopet en liten oppdatering på sesongkortsalget fra salgssjef for privatmarked i klubben, Morten Nydal.

Hvis vi først ser på det samlede sesongkortsalget for alle tribunene på Intility så ser vi at vi ligger godt an.

Den grønne søylen viser antall sesongkort som faktisk er solgt til nå, og dette tallet er allerede høyere enn totalsalget for 2015 og 2016. Per i dag ligger vi 10% foran salgstallet på tilsvarende tidspunkt i fjor. Den mørkeblå søylen viser det antallet sesongkort man har budsjettert med å selge, og selv om dette er et høyt tall, høyere enn alle andre år enn 2011 siden 2010, så mener Nydal at det er realistisk å nå dette målet.

Hvis vi bryter ned tallene til de ulike tribunene, så ser vi at det er supportertribunen som per i dag ligger lengst unna salgsbudsjettet.

 

Her er det kun solgt rett over halvparten av de budsjetterte sesongkortene, men dette har en naturlig sammenheng med at det ikke er faste plasser på tribunen, og at mange dermed ikke føler noen stor hast med å sikre seg sitt kort. Nydal tror dessuten at mange kjøper sitt sesongkort til Supporter-tribunen i forbindelse med generalprøven mot Start.

– En uformell «deadline» for å ordne sesongkort for 2018 er lørdag 3. mars, forteller Nydal. Helgen før seriestarten borte mot Kristiansund spiller vi mot Start på Intility Arena kl 16, og etter kampen er det kickoff og fest. Dette blir en generalprøve for både spillere, trenere og publikum, og vi åpner også Supportertribunen til denne kampen. Sesongkortholdere har gratis adgang til kampen (andre: 100 kr) og 100 kroner i rabatt på kickoff-billetten ved forhåndskjøp. Ellers selger vi naturligvis sesongkort etter dette også, men håper og tror at de fleste ordner seg på eller til denne lørdagen!


 

Hockey

Etter 5-5- ved full tid vant Vålerenga på straffer mot Stavanger Oilers i går kveld, i en kamp som kanskje særlig vil bli huska for nok en grisetakling fra sjarmtrollet Josh Soares.

Det var Jonas Oppøyen som fikk skuldra til Soares klokkereint i huet, men taklinga som til og med Oilers’ sportssjef fordømmer svarer Soares på med et smil og et skuldertrekk.

Kul type.

Uansett, det er sterkt av Vålerenga å komme til bake i en kamp hvor man havner under gang på gang, og hvor man faktisk ikke leder i løpet av de tre ordinære periodene. Imponerende fightervilje!

Både taklinga og scoringene kan du se på TV 2 sine nettsider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *