Vålerenga-Odd 2-1: Kjemper og vinner til slutt

Vålerenga var best i alt og vant fortjent etter en slitekamp mot et ganske tafatt Odd-lag på Intility Arena. Det var sent, kaldt, mørkt og fortjent. Etter to kamper står VIF dermed med seks poeng.

Vålerenga startet kampen med et veldig aggressivt, høyt press som førte til en kjempesjanse før fem minutter var spilt og som varte til godt og vel halvspilt førsteomgang. Det var en intensitet og et tempo som Odd ikke var i nærheten av å kunne følge, og selv om grenlandslaget kom til et par farligheter på dødball, så kontrollerte VIF førsteomgangen, men gikk til pause med 0-0.

Det var bare gått noen minutter av andre omgang før Jone Samuelsen syns det var fornuftig å felle Chidera Ejuke, og VIF fikk straffespark. Simen Juklerød tok kort fart, satte straffa ganske løst og ganske dårlig på den siden der Odd-keeper Sondre Rossbach kastet seg. Skulle det bli en av de dagene? Nei!

I løpet av sju minutter åpnet kampen seg veldig. Det startet med en Adam Larsen Kwarasey på ville veier som gjorde at Odd i det 58. minutt kunne ta ledelsen fullstendig mot spillets gang. Vålerenga svarte umiddelbart, der Jonatan Tollås Nation var på rett sted etter dødball. 1-1 og 60 minutter. Og i det 65. kom Juklerød stormende på høyrekanten, dyttet ballen til Johnson og kampen var snudd. Så jævla deilig og fortjent, selv om den skulle vært avblåst for offside på Juklerød.

Vålerenga viser styrke slik vi kommer tilbake. Dette kan bli en morsom sesong!

En detalj: Markus Kaasa som fikk 20 minutter for Odd er sønn av den gamle VIF-sliteren Kjell Roar Kaasa.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 3 – god på strek, lite å gjøre, uvøren i feltet ved noen tilfeller, inkludert en ordentlig bærtur på 0-1-målet

Amin Nouri – 6 – aktivt med offensivt, god når han kombinerer med Jukle. God defensivt en mot en de gangene han ble utfordret

Jonatan Tollås Nation – 5 – Odd skaper lite i første omgang og Tollås er derfor bortimot usynlig fram til han får gult kort for felling i farlig posisjon. Bidrar ellers med et par upressa balltap og en ordentlig dødballscoring

Ivan Näsberg – 6 – vinner det meste mot Børven. Har en rekke gode pasninger mot angrepstrioen vår. Litt mer usynlig i andre omgang

Sam Adekugbe – 6 – usynlig til å begynne med. Blir mer med offensivt etter hvert og bidrar til rom og farligheter. Vinner en fantastisk duell med fem minutter igjen

Abdisalam Ibrahim – 5 – ordentlig terrier som bryter og vinner baller og presser fram upresise pasninger hos motstander i starten, forsvinner ut av kampen tidlig. Ut etter 45

Daniel Fredheim Holm – 7 – kler rollen som ballfordeler på midten, ser ut som han har god tid. Jobber i tillegg godt defenivt. Solid kamp!

Magnus Lekven – 5 – nesten litt usynlig sliter som likevel kjemper, terger, slåss og vinner baller

Simen Juklerød – 5 – blir litt egoistisk i et par situasjoner i starten, begynner deretter å samarbeide bedre med de rundt seg. Skaper farligheter for Johnson og skyter ei elendig straffe, flotte målgivende og farlige balltap. Opp og ned

Sam Johnson – 7 BB – kommer til farlighet på farlighet på farlighet, avslutning etter avslutning, og burde vært målscorer før pause, blir det når han er på rett «Morten Berre»-sted. Ut etter 80

Chidera Ejuke – 5 – fortsetter å gå innover, noe som fungerer begrensende fram til Adekugbe begynner å komme fram. Felles før straffa. Ut etter 92