Vålerenga – LSK Kvinner FK 0-5: En redselsfull påskekrim

Foto: Eivind Hauger

Vår gjesteskribent Jerusalem har levert sesongens første kampreferat. Påsken er jo til minne om korsfestelse, død og lidelse – og for noen: Selvpisking. Så dersom du er klar for å påføre deg litt ekstra smerte, les gjerne videre.

 

EN REDSELSFULL PÅSKEKRIM OG EN TROFAST SØRLENDING

VIF damer – LSK kvinner 0-5 (0-1)

 

PÅSKEKRIM: På dagen 95 år etter at boka som har fått skylda for den norske påskekrimtradisjonen («Bergenstoget plyndret i natt») ble utgitt, kom de fryktede birdsa på plyndringstokt til Oslo øst. Som boka startet også denne kvelden med en fest som gikk galt. Fryktelig galt.

FESTEN: Litt blank i øya står jeg ved siden av Kåre Thorkildsen. Jeg blir stående der noen minutter for å la inntrykket få feste seg. Mang en lørdag har den trofaste sørlendingen sittet akkurat her, alltid smilende, med et bestefaderlig blikk mot enhver familiefar eller svigermor som søkte billetørens klarsignal for å kunne se Vålerengas damer spille fotball. I det meste av hans karriere har billettsalget for en stor del bestått av å krysse av fribilletter. De fleste som passerte Kåre var spilleres søsken, forfedre, bikkjer, gamle lagkamerater eller venners venner, kanskje en kampobservatør fra NFF og en sjelden gang imellom en journalist.

Ved inngang 1 på Intility danner det seg etter hvert en ganske betydelig kø. Jeg ser blå, røde og hvite skjerf bevege seg mot Kåre. Det går lenge mellom hver gang svingporten får hvilt seg. Og i dag blir det heller ingen hvileskjær for den sindig billettøren. Det er damekamp. Det syder av folk! Og de ække her for å se på et stadion som skal åpnes! De er her for å se toppseriekamp! Det er ikke lenge siden dette var en fullstendig fjern drøm. For sju og en halv måned siden var vi 72 som fant veien til Vallhall mot Klepp. I dag er det 783 som passerer Kåre. Det er familier med niste. Fotballnerder med kaffekopper. Og supportere med flagg. Og mellom hovedtribunas myke stoler runger det høylytt fra våryre supporterrøster. Det er fest på Intility! Til slutt ser jeg også en trofast sørlending slutte seg til festen. Som vanlig smilende. Hans livs mest hektiske billetørøkt er i mål, og han kan med egne øyne bevitne at forandring er mulig, at mirakler kan skje, at kvinnefotball kan engasjere, at Vålerenga-familien har kraft i seg til fornyelse – og at rammene aldri har vært bedre for en toppseriestart.

Bang! Det skytes!

KRIMMEN:

På et øyeblikk var festen over. Dessverre våknet Vålerenga litt for sent i festrusen. Mens Enga sov sin søteste søvn hadde to gulkledde onde hensikter. Med list og brutalitet (og en hjelpende hånd fra en gavmild overdommer Sørø) snek de seg inn på Vålerengas eiendom og en festbrems fra Trøndelag gjorde seg skyldig i overlagt skyting med hensikt å skade Vålerenga. Både festen og kampplanen ble hardt rammet.  Mobben fra Romerike fortsatte å plage oss. Som oftest fra sidene. En førsteomgang i motvind skulle snart bli til et mareritt av en andreomgang, mer redseslsfull enn den mest morbide påskekrimforfatter kunne ha formulert det. Til slutt opplever vi oss massakrert av de påskekyllinggule LSK-spillere, og på vei inn i den stille uken er det Monica Knudsen som får den brutale jobben med å avsløre hva som traff oss. Og mens hun har tatt på deerstalker-hatten sin melder hun følgende: «Vi fikk en på trynet, men vi skal slå tilbake! Jeg er helt sikker på at med hard og god jobb fremover, kommer vi til å ta steg utover. Så må jeg rette en stor takk til alle som tok turen. Fantastisk støtte»

«ALLE VEIT MIRAKLER KAN SKJE»

I det vi gjør de siste koffertene klar til påskeferien ligger vi, hardt såret og tilsynelatende livløse, helt på bunnen av tabellen. Akkurat nå tyder lite på at vi vil reise oss med det første. Drømmen om å ta opp kampen med LSK virker fjern. Kanskje også håpet om medalje. Men påskeundre har skjedd før i denne verden. Og fra sin plass ved inngang 1 kan en trofast billetør fra Sørlandet bevitne at mirakler er mulig, at forvandling kan skje på kortere tid enn noen kunne ane. Om sju og en halv måned får vi se. Og kanskje allerede etter påske får vi se et gjenreist Vålerenga.

0-1 Ingrid Syrstad Engen (4)

0-2 Sophie Roman Haug (51)

0-3 Guro Reiten (61)

0-4 Sophie Roman Haug (63)

0-5 Guro Reiten (71)

NESTE KAMP:

Enda mindre klar for en tidlig sesongstart enn Vålerenga var Kringsjå kunstgress. Onsdagens bortekamp mot Lyn er utsatt, og det er tre uker til Kolbotn kommer til Intility. Vi ses søndag 15. april kl. 15.

SPILLERBØRS:

Er såpass barmhjertig at jeg velger å ikke offentliggjøre den i dag.

NY SPILLER:

Ifølge NRK er amerikanske Camille Levin på vei til Vålerenga. Hun er back med en presis fot, kommer fra Houston Dash og har aldersbestemte landskamper for USA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *