– Damelaget må spille kamper

(Bilde fra Facebook)

Fjorårets sølvvinnere går en tøff økonomisk høst i møte, men enda verre blir det om man ikke kommer i gang med kampsesongen. Det sier Egil Ødegaard til Aperopet.

Skrevet av Frank Ove Hansen – frankovehansen@gmail.com

Mens Vålerenga Fotball Elite består av Menn A og B, samt G19 herrer, er alle andre spillere en del av Vålerenga Fotball. Herunder blant annet kvinnelaget i Toppserien. Klubben regner med å miste inntekter på mellom 3,5 og 4 millioner kroner totalt denne sesongen. Et tall som inkluderer både toppsatsingen og breddefotballen, men som avhenger av at man begynner å spille kamper igjen – selv om dette skjer uten publikum.

Det viktigste er å komme i gang med kampsesongen. Vi kan leve med at det blir uten publikum i en periode, sier Sportslig administrator i Vålerenga Fotball, Egil Ødegaard, til Aperopet.

Under 100 deltakere

Og publikum blir det garantert ikke med det første. Kulturminister Abid Raja kunne i helgen fortelle at alle arrangementer med over 500 deltakere blir forbudt fram til 1. september. For Vålerengas del betyr det ingen kamper med publikum, men det er fortsatt mulig å gjennomføre kampene – selv om det må mer enn 22 spillere og tre dommere til for at det skal skje. Ødegaard forklarer:

På enhver kamp er det 18 spillere for hver av klubbene i tillegg til cirka 20 personer som inkluderer lege, førstehjelp, rengjøring og så videre, samt fem dommere. Kampadmin består av 2-4 personer, verter 4-6 personer og TV-crew er normalt 20-25 personer. Det vil si at totalantall på 87 til 96 personer, sier han.

Avgjørelsen hva som skjer med arrangementer under 500 deltakere skal etter planen bli avklart senere denne uka.

Avslutter enkelte permitteringer

Vålerenga Fotball valgte tidlig å permittere alle ansatte, inkludert samtlige spillere, da koronaviruset satte en stopper for all fotballaktivitet.

Vi har noen spillere og trenere som faller utenfor dagpengeordningen, og klubben har bestemt at vi vil avslutte permitteringene for de dette gjelder. Dette er selvfølgelig en økt kostnad for klubben, men vi mener at dette er det riktige å gjøre, sier Sportslig administrator i Vålerenga Fotball, Egil Ødegaard, til Aperopet.

Vålerenga Fotball skal etter planen spiller Champions League-kvalifisering denne høsten etter fjorårets sølvplassering.

Saken er skrevet av Frank Ove Hansen som var med å grunnlegge Aperopet i sin tid. Han gikk så over til jobb i Vålerenga Fotball Elite, men på grunn av nedskjæringer ble han ikke med klubben videre i 2020. Som arbeidssøker i disse koronatider er han ute etter en ny jobb. Kan du hjelpe? Se hans LinkedIn her: https://www.linkedin.com/in/frankohansen/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *