Engamorgen søndag 24/5-15: Fredheim Holm vraker Vålerenga – igjen?

Daniel Fredheim Holm mot Mjøndalen. Foto: Grydis.no,
Daniel Fredheim Holm mot Mjøndalen. Foto: Grydis.no,

Etter den fantastiske cupfinalen i 2008 var det flere som ble skuffa da Daniel Fredheim Holm vraka Vålerengas kontraktsforslag og gikk for peanøtter til dansk fotball sommeren 2009. Nå kan han gjøre det igjen.

Årets meget gode sesong har fått flere til å sperre opp øynene for “han har hele verden i sin hånd”-Daniel. Også han selv.

– Jeg greier ikke helt å slippe den følelsen av at jeg ikke vil gå glipp av noe. Hvis jeg kan vil jeg se hva det er og hva jeg kan gjøre. Jeg er bare 29 år. Alle har lyst til å se hvor langt de kan nå med fotballen. Det har jeg også, sier Fredheim Holm til TV 2.

Måten han forlot Vålerenga på var ikke den aller beste. Kontrakten gikk ut etter 2009-sesongen, men valgte på eget initiativ å signere for Aalborg i juli samme år. Selv om han hadde all mulig rett til dette, ga han Vålerenga egentlig aldri noen sjanse på å komme med et bra tilbud. I stedet måtte klubben forhandle med danskene om å overta spilleren den sommeren i stedet for at han skulle spille ferdig sesongen i Norge først. Truls Håkonsen sa den gang at det ikke var mye penger klubben fikk for overgangen.

Oppholdet i Danmark var mislykket.  Da han gikk til Aalborg i 2009, var han ikke restituert godt nok etter en hofteoperasjon. Han pådro seg en akillesskade og utenlandseventyret endte med en retur til Norge allerede i 2011. Da sa Vålerenga nei, mye på grunn av måten han forlot klubben på, og han endte opp i Rosenborg. Han har fått en god vinter med mye trening og føler seg sterkere enn på lenge.

– Den følelsen jeg har nå er lenge siden jeg har hatt. Å vite at det ikke er noen hindringer. Å vite at jeg ikke trenger å bli byttet ut etter 60 minutter fordi jeg ikke orker mer. Det er en god følelse. Man går og tviler på om man noen gang kommer tilbake på det samme nivået man egentlig har inne, men man føler man ikke får ut, sier Linderberg-gutten som hevder det bare er et eventuelt utenlandsopphold som kan få han bort fra Vålerenga.

– Jeg tror at hvis jeg skriver under her nå, så blir jeg her resten av karrieren. Skal jeg prøve noe annet må det være nå, sier han til TV 2.

Banens beste

Lovordene har stått i kø denne sesongen. På vår børs her på Aperopet har han blitt kåret til banens beste i fire av ni kamper. Like mange som Christian Grindheim, tre flere enn Ghayas Zahid. I TV 2s “Fotballxtra” sist helg var ekspertene fra seg i beundring.

– Han er inne i sin kanskje aller beste periode som fotballspiller, sa Freddy dos Santos.

– Han har så deilig teknikk. Det er så gøy å se. Det er så lett når han er i det slaget som han er i nå. Da er det nesten ingen i Norge som overgår ham, sa Jesper Mathisen.

Ole Martin Årst lanserte han til og med som landslagsaktuell.

– Vi sier ja. Han skal på landslaget. Ferdig med det. Det er formen han er i nå. Den kvaliteten trenger du i et landslag, sier Ole Martin Årst.

Verdensstjerne

Det er ikke første gangen Fredheim Holm har fått mye skryt for kvalitetene sine. Da Egil “Drillo” Olsen var sjef for G19-landslaget hadde han en juvel i rekkene.

– Da hadde jeg den beste spissen i Europa. Han var 18 år, og gjorde som han ville i EM. Han var bedre enn italienere og spanjoler. Han het Daniel Fredheim Holm, sier “Drillo” til Dagbladet.

TV 2s ekspertkommentator sammenlignet Moldes Sander Svendsen med Fredheim Holm etter at moldenserne slo Mjøndalen fredag. Men den tidligere landslagssjefen advarte Svendsen om at ting ikke alltid går som planlagt.

– Fredheim Holm var så god den gangen at jeg har ikke sett makan. Da var han omtrent på samme alder som Sander Svendsen nå, så det er ikke gitt at han blir en verdensstjerne. Men det ser lovende ut, mener Drillo.

Vi tar med et sitat fra Kjetil Rekdal som naturligvis ønsker å beholde Fredheim Holm etter hans nåværende kontrakt går ut etter sesongen.

– Han har vært god. Stabilt god. Målfarlig. Han skaper mange sjanser for oss og er god defensivt så han er i veldig godt slag. Vi har signalisert overfor Daniel og hans agent at vi ønsker han med videre. Vi skal straks i gang med den prosessen nå så får vi se, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2.


Sandefjord er motstander for Vålerenga i morgen, og vestfoldingene tror på publikumsrekord.

– Det hadde vært fint med god støtte. Det kommer en del oslofolk, så mitt håp er at sandefjordsfolket kan gå ut av sin egen komfortsone og sørge for at de er høyere i lyd og forhåpentligvis også høyere på seg selv, sier Lars Bohinen til NRK Vestfold.

Det er visstnok bare solgt 100 av 500 billetter i borteseksjonen til kampen. Noe av grunnen er kamptidspunktet som gir en retur til hovedstaden etter midnatt og noe er den hårreisende prisen på 220 kroner for en plass bak dødlinja. Det er en av Tippeligaens høyeste priser for en borteplassbillett, men langt i fra den beste plasseringa. Det er en synd og skam at en liten klubb prøver å sko seg på bortefansen og det kan fort ende opp med å bite dem i ræva.


Vålerenga 2 spiller borte mot Harstad i Oddsenligaen avdeling 1 i dag. Det blir ingen stream og heller ingen radiosending fra Klanens Webradio. Den beste måten er derfor å følge kampen via tekstoppdatering, men vi mistenker at kun målene blir rapportert inn her. Link. Kampstart er i alle fall klokka 16:00.


Vi vil se skjerfet ditt! Klansropet pleide å publisere skjerfebilder, hvor folk viser Engas farger på kjente landemerker eller obskure steder laaangt unna. Nå tar Aperopet opp hansen og vil se skjerfet ditt! Se mer om dette her.

3 kommentars på “Engamorgen søndag 24/5-15: Fredheim Holm vraker Vålerenga – igjen?

 • 24. mai 2015 i 11:16
  Permalink

  DFH er Lindeberg gutt, ikke Linderud.

  Svar
 • 24. mai 2015 i 19:37
  Permalink

  Klanen er død som supportergruppe

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *