Engamorgen torsdag 11/6-15: Ny stadion på Valle!

Foto: Lille Frøen / www.arklf.no
Foto: Lille Frøen / www.arklf.no

I dagens Engamorgen prater vi selvsagt om Vålerenga Stadion som har fått godkjennelse av ESA, men vi nevner også at “Shampo” starter sitt siste år som Vålerenga-trener.

Det tilsynelatende siste hindret i vår vei mot en egen stadion gikk gjennom i går. ESA, overvåkningsorganet for EØS-avtalen, godkjente Vålerengas planer om stadionanlegget som skal ligge på en tomt vi fikk for én krone.

– Bygging av nytt fotballstadion på Valle Hovin vil ta Vålerenga hjem til østkanten. Anlegget vil bli mye mer enn en kamparena for elitelaget til Vålerenga. Det skal også gi rom for utdanning og sosiale aktiviteter for barn og ungdom i Oslos østlige bydeler. Det er verdien av tomtegaven fra Oslo kommune som gjør at den offentlige støtten må godkjennes av oss, sier ESA-president Oda Helen Sletnes i en pressemelding.

Anlegget vil koste 700 millioner kroner hvor halvparten går til selve fotballstadion, mens den øvrige halvdelen skal bruke på skole, parkering og noe næringsbygg. Vålerenga har fått innfridd et lån på 400 millioner kroner, men dette dekkes opp i form av leie som Oslo Kommune betaler for den videregående skolen som skal bygges. Resten dekkes av NCC som skal bygge boliger og næringsbygg på tomta. Rundt 400 leiligheter skal bygges og disse legges ut for salg allerede til høsten.

Det eneste Vålerenga venter på nå er å få overført stadiontomtene så de kan selge dette til NCC. Da får dem penger på bok og kan starte byggingen allerede i august. Styreleder i Vålerenga Kultur- og Idrettspark, Åge Petter Christiansen, er optimistisk på at dette går i orden relativt kjapt.

– Jeg er ganske sikker på at vi nå kan starte byggingen tidlig i høst. Samtidig satser vi på å ha grunnsteinsnedlegging på stiftelsesdagen 29. juli, sier Christiansen til VPN.

Før dette skal et ekstraordinært årsmøte i Vålerenga Fotball vedta at klubben skal bygge stadion. Det er en formalitet.

Tribune Syd Vålerenga Stadion
Tribune Syd Vålerenga Stadion

Tribune Syd, den Vålerengas supportere skal benytte, vil bli den mest høylytte tribunen i landet. Med plass til over 6000 supportere er det bare å glede seg! Åpningen vil skje i løpet av sesongen 2017 om alt går i orden. Hvor Vålerenga skal spille i 2016 og halve 2017 er imidlertid ikke klart ennå.


 

Espen “Shampo” Knutsen gir seg som hovedtrener etter 2015-2016-sesongen og går da over i rollen som sportssjef for “Iskrigerne”.

– Jeg vil få ansvar for å hente inn spillere, skrive kontrakter og ansette trener. Det blir en annerledes, men spennende jobb det også, sier Espen Knutsen til VG.

Mye av bakgrunnen for sceneskiftet er at Vålerenga Ishockey mest sannsynlig flytter inn i ny hall i 2018-sesongen.

– Vi trenger å gjøre noe med administrasjonen vår. Skal vi inn i en ny arena, må vi vokse og bli mer profesjonelle, sier Knutsen.

– For oss er det en drømmesituasjon at Espen skal styre sporten. Det gir oss andre mer tid til å gjøre andre ting, som å sørge for inntekter til klubben og drive den fremover. Det er kjempepositivt, sier direktør Jan Tore Kjær til VG.

Vi stusser litt hvorfor “Shampo” skal være trener på “oppsigelse” i en sesong og ikke ta over jobben som sportsjef med en gang, men det er nå oss


 

Det finnes mange “unsong heroes” i Vålerenga. Én av disse er matrialforvalter Pål Engebretsen som har fått sin hyllest på VGTV.


 

Vi vet mange av våre fans har reist verden rundt med Vålerenga-skjerfet sitt. Send oss ditt bilde så får vi tidenes kuleste verdenskart. Se mer her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *