Engamorgen mandag 14/9-15: Absolutt blåmandag tross framgang

Robert Lundström var god mot Viking. Foto: vif-fotball.no.
Robert Lundström var god mot Viking. Foto: vif-fotball.no.

Forsvaret svikta da det offensive spillet fungerte. Vålerenga er i fritt fall, men det er framgang å spore.

Dette er en vanskelig Engamorgen å skrive. På den ene siden kommer man ikke over den elendige perioden vi er inne i, men på den andre siden var kampen i går den beste kampen vi har spilt på lenge. Fire strake tap, fem tap på på de siste seks. Samtidig samler lagene rundt oss haugevis av poeng. Det som kunne se ut som en gullkamp i sommer er nå en kamp om å havne på øvre halvdel. Vi ligger på sjetteplass, men kan bli passert av Molde som ligger to poeng bak med én kamp til gode. Åtte poeng opp til Stabæk på andre, sju poeng til Viking på tredje og fem poeng opp til Odds på fjerde (som kan gi europacup). Med sju kamper igjen er det vanskelig å se hvordan vi skal få spille i Europa neste sommer.

I går starter vi meget bra. Vi går rett i strupen på Viking og skaper en stor sjanse etter bare noen sekunder. Vi fortsetter presset, spiller aggressivt og får også uttelling gjennom “Moa”s første mål for sesongen. Men så skjer det som taper kampen for oss i går: Vi scorer, slapper av og slipper Viking til. Dem takker og bukker og utligner fire minutter senere. Elendig forsvarsspill.

Når vi går i angrep MÅ forsvaret være våkne og ta de kontringene som kan oppstå. Det gjorde de ikke i går. Så scorer Viking igjen på et skudd som skifter retning. Typisk lag i medgang mot et lag i motgang. I andre fortsetter vi kjøret mot Viking-målet. Vi maler på og får en velfortjent utligning. Så er det fullstendig kollaps i forsvaret og Viking går på ny opp i ledelsen tre minutter senere og nok en gang er det kollektiv svikt i de bakre rekker. Når vi får oss en på trynet så kort tid etter begge målene vi scorer så blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Vi er nær utligning igjen da Mathisen smeller ballen i tverrleggeren, men i stedet for å score, gjør vi tabber igjen bak og det står 2-4. Da er kampen over, Vålerenga er over og sesongen kan være over.

Kampen i går er et gufs tilbake til fjoråret hvor det offensive sitter ganske bra, men vi taper kamper på grunn av forsvaret. Det er ikke én spiller som har skylda, men det er flere spillere som svikter på rekke og rad som er årsaken til baklengsene.

Flere spillere holder ikke 90 minutter og flere spillere har vært helt ute av form. Derfor begrenses også mulighetene til å gjøre vesentlige endringer på laget. Mange klager på at Omarsson ikke spiller, men har man vært på treningene ser man at det er en grunn til det. Stengel spilte ikke fordi han har vært ute av det. Lindkvist (syk i går), Braaten og Mathisen holder ikke 90. I går måtte Jääger ut fordi han var sluttkjørt. Ved å bruke Larsen som stopper får man en spiller som er god offensivt, men dårlig defensivt. I Tollås har man det motsatte. Så blir jo spørsmålet om man skal satse på defensiv trygghet eller offensiv styrke. Vi klarer åpenbart ikke begge deler.

Lundström og Fredheim Holm var gode på høyresida i går og førstnevnte var jo innafor boksen til Viking over 20 ganger i løpet av kampen. På motsatt side trekker Zahid for ofte inn i midten for tidlig og bruker ikke løpet til Jääger som kommer på overlapp. Brown skylder selvtillit om dagen og det hjelper jo ikke at flere Vålerenga-supportere har lagt ham for hat. Jeg trodde man skulle ønske at en spiller skal lykkes i klubben, men for mange virker det som man gleder seg over hver feil han gjør så dem kan klage litt ekstra på ham.

“Moa” ble for øvrig skadet i går, men det er usikkert på hvor lenge han er ute.

Neste kamp for A-laget er Mjøndalen borte. Dem har 1-1-5 på de siste sju og 1-2-7 på de siste ti. Skal vi få noe som helst ut av sesongen må det bli tre poeng her.

Aperopet har for øvrig skrevet kampreferat og spillerbørs fra kampen i går.


 

Vålerenga 2 møter Skeid i Oddsenligaen avdeling 1 i Vallhall i dag. Vålerenga ligger på 8. plass med 26 poeng, åtte poeng foran Skeid på 10. plass og 12 poeng foran Mjølner under streken. For lagene under streken er det 18 poeng å spille om igjen av sesongen så vi er nok trygge uansett utfall i dag. Tre poeng i dag og vi vil være tilnærma matematisk sikra også.

Kampen begynner klokka 18.00. Det koster 50 kroner for voksne, mens det er gratis for barn og sesongkortinnehavere.

Klanens Webradio streamer kampen som du blant annet kan se gratis her på Aperopet fra klokka 17.45. Egen sak om dette kommer senere i formiddag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *