Engamorgen 8/10-15: Toppoppgjør i kveld

Fredrik Csisar er klar for hatoppgjøret mot Stavanger Oilers. Foto: Grydis.no
Fredrik Csisar er klar for hatoppgjøret mot Stavanger Oilers. Foto: Grydis.no

I dag er det endelig kampdag igjen! Iskrigerne har mulighet til å klatre til andreplass på tabellen, og med det ha førsteplassen innen rekkevidde siden vi da vil ha en kamp mindre spilt enn Oilers.

Dessuten ser vi litt på Freddys morsomheter i forbindelse med statsbudsjettet. Dagens Engamorgen er ute!

 

I kveld møter Vålerenga Hockey serieleder Stavanger Oilers for første gang denne sesongen. Kampen blir et oppgjør mellom første- og tredjeplass på tabellen, men hvor Vålerenga har to kamper mindre spilt enn Frisk Asker som ligger på andreplass med ett poeng mer.

Til Vif-hockey.no sier Fredrik Csisar at dette er en kamp det er helt riktig å kalle et hatoppgjør. Han forteller at han ser på Stavanger som favoritter, i og med at de er serieledere, men at Vålerenga kommer til å bite godt fra seg.

Erik Follestad Johansen har også snakket med hockeyens hjemmeside, og oppfordrer folk til å møte opp på Jordal i kveld. –Det er ingen grunn til å være hjemme nå. Vålerenga er i dytten og Stavanger kommer på besøk. Da er det bare å komme seg på kamp.

Vi kunne ikke vært mer enige!

Stavanger har vist fryktinngytende form i sesongstarten, og har kun avgitt tre poeng, med to kamper avgjort i sudden, et tap og en seier mot hhv Stjernen og Frisk Asker.

Og apropos hockey-nytt. Breddeklubben meldte i går at de har ansatt Bjørn Fausa som daglig leder. Fausa vil tiltre i stillingen over nyttår, og omtales av klubben som den i landet som kan mest om norsk hockey.


 

I går la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2016. Et av forslagene er at kulturmomsen skal heves fra åtte til ti prosent. Denne momsen på underholdning omfatter blant annet idrettsarrangementer, så vi kan regne med å måtte betale noen kroner ekstra for billetter til Jordal og Ullevaal fra neste år.

Vår tidligere potet Freddy dos Santos viser at han fortsatt kan brukes til det meste, og denne uka har han arbeidsuke i P4. Radiokanalen sendte Freddy til finansminister Siv Jensens pressekonferanse for å spørre henne om hun ville strekke underholdningsbegrepet så langt at hun også ville definere Lillestrøm-kamper som underholdning.

 

Svaret hennes, som du kan se på P4 sine sider, kommer sikkert til å enten glede eller forarge deg hvis du holder med Vålerenga og bryr deg om politikk. Men det virker som om finansministeren veit hvilken klubb som har mange tilhengere, og som det er greit å holde seg inne med hvis man vil sanke stemmer.


 

Etter at Sepp Blatter i forrige uke ble avslørt som en korrupt jævel (som om det noen gang var noen tvil) kom i går nyheten om at FIFAs etiske komité (slå opp ordet Oksymoron på Wikipedia) har valgt å suspendere Sepp Blatter fra jobben som FIFA-president i 90 dager, mens etterforskningen av ha pågår. Vi ønsker Sepp Blatter lykke til videre, og håper vi aldri ser deg i fotballen igjen.


 

Og du, husk at du kan se den seneste episoden av Tidenes kamp, hvor serieavslutninga i 2004 er tema, her på Aperopet. Hvis du vil rippe opp i de mørke minnene.

Èn kommentar på “Engamorgen 8/10-15: Toppoppgjør i kveld

  • 8. oktober 2015 i 12:07
    Permalink

    Aperopets redaksjon bør lese dagens næringliv hvor noen argumenterer for at jordal ikke bør bygges, det er mer hesikmessig å bygge en skjøytehall på valle osv osv, ta en tit redaksjonen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *