Engamorgen lørdag 17/10-15: I dag kan Lyn rykke ned!

Niklas Castro og Vålerenga 2 spiller borte mot Ullern i dag. Foto: vif-fotball.no.
Niklas Castro og Vålerenga 2 spiller borte mot Ullern i dag. Foto: vif-fotball.no.

Den neste siste runden i Oddsenligaen avdeling 1 spilles i dag og Vålerenga kan sende Lyn ned til 3. divisjon. Det gir dem kalde føtter. Ellers gir vi deg siste nytt foran morgendagens kamp mot Sarpsborg 08.

Det er noe søtt med sutringa til Lyn i pressen de siste dagene. Bare fordi dem jubla som besatte for hver gang Rosenborg scora mot favorittlaget sitt i 2004, tror dem at det gjelder andre klubber og fans også. For før dagens runde i Oddsenligaen avdeling 1 klokka 13 så vil Vålerenga-tap for Ullern gjøre at Lyn rykker ned – uansett hva dem måtte gjøre i sine to siste kamper. Derfor tror Lyn at Vålerenga 2, som i praksis ikke har noe å spille om, vil legge seg ned på knæra med ræva opp til hvem som helst.

Sorry, Lyn, men i Vålerenga går vi for å vinne – alltid – uansett.

Spør du Vålerenga-supporterne om dem vil ha Lyn ned en divisjon så vil man dele seg sånn passe midt på. Noen vil ikke deppe om Vålerenga taper, noen vil helst ha Lyn tilbake i toppen av norsk fotball. Men 10 av 10 Vålerenga-supportere vil aldri tolerere at sitt eget lag taper med vilje. Aldri vil dem stå på tribunen og juble over at motstanderen scorer på favorittlaget sitt. Ikke er vi Lyn. Ikke er vi Storhamar.

Ullern – Vålerenga streames for øvrig av Klanens Webradio fra klokka 12:45 og du kan se kampen blant annet i egen sak her på Aperopet.


 

Sarpsborg strammer inn

Etter å ha fått stryk 1-6 hjemme for Strømsgodset i forrige kamp, mener Ex-Rekdal-assistent Geir Bakke at Sarpsborg 08 må bli mer gjerrige.

– Vi er nødt til å være litt gjerrigere. Vi er blitt mer straffet i serien for dette enn i cupen, sier Bakke til Sarpsborg Arbeiderblad, og legger til;

– Det blir vår oppgave å passe på at de (Vålerenga – journ. anm.) ikke kommer i føringen tidlig. Vi har alle muligheter til å ta med oss en seier hjem. Det hadde også smakt veldig godt.

Han legger for øvrig til at laget sliter med skader og har seks mann ute mot Vålerenga.


 

Omarsson imponerer

For Vålerenga er de aller fleste spillerne klare til dyst i morgen. Spesielt Elias Mar Omarsson og Deshorn Brown har imponert på treningene i det siste, men sistnevnte har en meget lang reise i beina etter landslagsoppdrag for Jamaica. Robert Lundström fikk en smell på fredagens trening, men er klar til kampen.

Vålerenga har ti spillere på utgående kontrakter og det begynner å haste for dem å overbevise trenerteamet om at dem fortjener er ny kontrakt.


 

Loberto til FK Haugesund?

Den tidligere Vålerenga-treneren Andrea Loberto kan være på vei til FK Haugesund. Det melder Haugesunds Avis. Loberto ble håndplukket av Kjetil Rekdal under hans forrige periode i klubben og har gjort underverker med arbeidet mot yngres avdeling her. Så trengte han et miljøskifte og reiste opp til Rosenborg hvor han nå er faglig leder i utviklingsavdeling, men nå er han aktuell som assistent til Mark Dempsey i Haugesund.

– Vi har vært i samtaler og jeg ønsker å få Andrea til FKH. Nå skal han bruke helgen til å tenke seg om, forteller FKH-trener Mark Dempsey.

– Er han ditt førstevalg som ny assistent?

– Han er en av førstevalgene mine, svarer Dempsey.


 

Kamp for damene

Damelaget spiller også kamp i dag. Medkila, som ligger sist med 11 poeng, er motstander for Vålerenga som ligger på 9. plass med 21 poeng. Kampen går i Harstad og det blir ingen stream fra den kampen.


 

Hai

Nettavisen har startet med en reportasjeserie hvor dem finner ut hva “gamle idrettshelter” gjør nå. Av en eller annen grunn har dem starta med den tidligere Vålerenga-spilleren Hai Ngoc Tran. Mannen som var på topp i begynnelsen av 20-åra og som så ut som en 40-åring da han egentlig skulle bikka 30.

Uansett, nå driver han restaurant og bor på Kongsvinger. Så vidt vi i Aperopet vet er restauranten hans kalt “Hai”, originalt nok, og ligger i “Lille-Vietnam” bak Sentrum Scene her i Oslo. En personlig favoritt hvis du vil ha mye god vietnamesisk mat for pengene.


 

Reisebrev fra Roma

Aperopets utenrikspolitiske redaksjon var i Roma for å følge landslaget i den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Italia. Hvordan var det å stå sammen med “Rune Tribune” & Co? Hvordan oppførte politiet seg? Det kan du lese om her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *