Engamorgen 5.1.16 – Fotballen ruller på Valle igjen

Første trening er unnagjort, og vi nærmer oss en ny sesong. Foto: Grydis.no
Første trening er unnagjort, og vi nærmer oss en ny sesong. Foto: Grydis.no

Etter en lang vinter er det alltid deilig når fotballen er i gang igjen. Nå er det riktignok fortsatt lenge igjen til Tippeligaen sparkes i gang, men i den ørkenvandringa som heter tippeligapause så tar vi med oss det vi kan, og i går var endelig Vålerengas treninger i gang. Det betyr at fokus vendes mot sesongstarten, og at det blir mer Vålerenga i media.

Rune fra KWR og Aperopets egen Franko skulle egentlig ha en live TV-sending fra treninga i går, men på grunn av noe teknisk krøll ble det ikke noe av. Isteden kan du nå se en uredigert video med noen spillsekvenser fra treninga, og intervjuer med både spillere og støtteapparat her.

Økonomi

En av de som blir intervjuet er påtroppende daglig leder Morten Nydal. Han forteller at klubben skal ansette en person som skal jobbe mot privatmarkedet (altså få folk på kamp!) og at dette er et ledd i strategien for å tjene penger på det nye stadionet, ved å få det så fullt som mulig. Han forteller videre at budsjettet vårt for 2016 ikke er i nærheten av å være like stort som hos enkelte av våre konkurrenter i Tippeligaen, og at vi antakeligvis må selge spillere før vi skal ha noen nye tryner inn etter de signeringene som ble offentliggjort i går.

At økonomien er svak har også DN fått med seg, og ifølge Nettavisen kan DN melde om at Vålerenga må ha 8 friske millioner på bordet, og at Trøim står klar til å dytte disse pengene inn i klubben.

Også i år ligger klubben an til å gå i minus, forteller styreleder Henrik A. Christensen til DN, noe som skyldes at inntektene både fra publikum og sponsorer svikter.

Trøim har visstnok bidratt med 43 millioner til klubben de siste tre årene, og vi kan jo bare tenke på hvor vi hadde vært uten de pengene. Så all honnør til Trøim som har redda klubben gang på gang, men det å leve på hans nåde er en ubehagelig og usikker tilværelse, og det må være lov å håpe at vi ved å flytte inn i vårt eget stadion vil nærme oss en sunn drift.

Men siden det er Vålerenga vi snakke om så er det kanskje mye å håpe på?

 

Status i troppen

I den nevnte videoen fra gårsdagens trening kan Kjetil Rekdal fortelle om en skadefri tropp, men med et par forfall på grunn av lang reisevei fra ferie. Dessuten forteller han at Niklas Gunnarsson har fri. Ifølge Edinburgh News har Gunnarsson vært i Skottland de siste dagene, og en avtale med Hibernian FC er visst så godt som i boks, så vi har nok sett Niklas i Vålerenga-drakt for siste gang.

Videre melder Rekdal at Alexander Mathisen ikke har fått fornyet sin kontrakt, og at Ivan Näsberg og Markus Nakkim er på vei bort på utlån.

Rekdal forteller også at vi nå har to gode keepere i stallen, i Marcus Sandberg og Aslak Falch, og at kampen om rollen som førstekeeper er helt åpen. Keepertrener Gjermund Østby sier i den forbindelse til Dagsavisen at dette er første gang på hans 16 år i klubben at man ikke har en definert førstekeeper, og at begge starter med helt blanke ark.

Det blir spennende å se om konkurransen presser fram det beste i begge to, og om vi får en sylskarp sisteskanse i 2016. Tenk på hva konkurransen gjorde med Bolthof i 2002-sesongen!

 

Oddsselskapenes favoritter

En ting jeg ikke helt skjønner er hvordan man kan begynne å spå om kommende sesong lenge før overgangsvinduet stenger. Det er dumt å ha tippa Vålerenga på nedrykk når klubben drar Aubumeyang, Özil og Mahrez opp av hatten midt i mars.

Men uavhengig av potensielle sjokkoverganger så tilbyr oddsselskapene nå spill på hvem som vinner Tippeligaen i år. Aftenposten har regna ut snittet av oddsen hos sju ulike oddsselskaper, og har dermed fått en tabell som sier klar seier til Rosenborg, 5.-plass til Vålerenga og direkte nedrykk for Sogndal og start.

En femteplass vil jo være to plasser opp fra den skuffende sjuendeplassen i fjor, så fram til vi henter spillere av de tre nevntes kaliber, så er nok ikke odssetterne helt på jordet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *