Engamorgen torsdag 15. september: Korrupsjon, pengesluk og speakeren i kista

Toppscorer Tobias Lindström. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/
Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Europeisk fotballs fremtid, hockey og turinfo. Dagens Aperop har meningers mot, eller bare en mening om alt.

Ceferin valgt til fotballpresident i UEFA

Den greske tragedien som er toppfotball fikk trolig et nytt kapittel i går, da slovenske Aleksander Ceferin ble valgt inn som sjefen over alle sjefer i europeisk fotball.

Det positive: Ceferin vil kjempe i mot de nylig vedtatte forandringene i Champions League, der 47 land vil måtte kjempe om fem av 32 plasser i turneringen, fra 2018.

Det negative: Svært få kjenner til Ceferin og hva han faktisk står for. De som faktisk kjenner til ham, spør seg hvor rent mel har han i posen? Aperopet er ikke de eneste som har lest Josimars mulige avsløring om at NFF inngikk en hestehandel, for at Norden skal bli arrangør av EM om åtte eller tolv år.

Vi er endelig kvitt Sepp Blatter og Michel Platini, som i går holdt en svært klein tale om hvor stolt han var av arbeidet sitt i UEFA. Gjentar vi nå de samme feilene vi har ønsket å rette opp?


 

Hockey på hjemmebane

Hockeygutta, også kjent som Iskrigerne, tar i kveld i mot Lørenskog til sesongens første hjemmekamp. Lørenskog er spådd en sterk plassering i årets serie. Noen spår dem tilogmed helt på toppen.

Vi får vel se på det. I flere år nå har de vært der der og lokket til seg flere av våre beste spillere med større lønningsposer, takket vær hjelp fra den dumsnille, rike onkelen, Stig-Atle Johnsen. Heldigvis har det ikke gitt særlig resultater og nå som den rike onkelen har gått på en profesjonell smell, har de ikke lenger det økonomiske spillerommet de har levd med de siste årene.

Godt er det. Lørenskog er et tegneserielag  midt i et sterkt nedslagsområde for norsk hockey. Når interessen for klubben er like stor som den er for Hasle/Løren, burde noen skjønt at det ikke er liv laga å bygge et topplag og dekke inn flerfoldige millioner underskudd, år etter år, når det ikke finnes et økonomisk grunnlag for å få pengene tilbake.

Nå stiller fortsatt Lørenskog en sterk tropp, så kveldens kamp blir på ingen måte noen walk over. Heldigvis er vi Vålerenga Hockey og sesongene jeg husker best, er sesongene vi har startet som underdog.

Kampen starter kl. 18:30 på ærverdige Jordal Amfi.


 

Fotball dagen før kamp

På Valle forbereder gutta seg til det vanligvis tøffe bortemøtet mot Haugesund. Robert Lundstrøm fikk seg en tilsynelatende grusom smell i kampen mot Strømsgodset. Vi kan heldigvis melde at Robert er i full trening. I situasjonen som førte til smellen, fikk Robban gult kort. Dette gule kortet  lurte både undertegnede og Kjetil til å å tro at Robban måtte stå over morgendagens kamp. Det er heldigvis feil informasjon.

Da blir spekulasjoner om Rasmus Lindkvist tilbake i startoppstillingen litt vanskeligere.

Billett i døra

For de som drar til vestlandet, informeres det om at billetter selges i døra på stadion.

La oss virkelig håpe gutta herjer i denne kampen. Haugesund Stadion er et forferdelig sted for bortesupportere, med skrikende speakere, dundrende musikk, rævva tribune og vind i trynet, uansett hvilken vei man snur seg.

Husker jeg så FK Haugesund mot Lillestrøm i fjor, på en TV i bakgrunnen av en fest. Jeg syntes oppriktig synd på de tilreisende bøfla, da speaker gang på gang beviste at han ikke skjønner hvordan en mikrofon faktisk fungerer.

Hvis du er speaker i Tippeligaen, eller andre steder. Mikrofonen forsterker faktisk stemmen din, så du slipper å skrike hva vi nettopp ble vitne til. 

2 kommentars på “Engamorgen torsdag 15. september: Korrupsjon, pengesluk og speakeren i kista

 • 15. september 2016 i 10:21
  Permalink

  Robert Lundstrøm har bare 2 gule kort og er med til Haugesund i ettermiddag. Kjetil fortalte i går at han ble feilinformert om antall gule kort etter kampen mot Godset.

  Svar
  • 15. september 2016 i 10:23
   Permalink

   Der ser du. Når informasjonsflyten tilogmed lurer Rekdal. Takker Kåre

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *