Engamorgen søndag 6. november: Con te partirò

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

I dag sier vi adjø. Vi sier adjø til det dårlige, det forferdelige, det nostalgiske og til gamle kjente. En bittersøt og håpefull Engamorgen venter deg.

Et farvel til sesongen 2016

Nå gutta går på banen på Viking Stadion ikveld, ca. kl. 18, gjør de det for siste gang i år. I hvert fall i offisielt øyemed.

Sesongen 2016 blir nok like savnet som en inngrodd tånegl. Det tok lang tid før første seier, og poeng. Det tok lengre tid før vi spilte bra over flere kamper, og vi kvittet oss ikke med nedrykksspøkelset før etter forrige runde. Gjør vi jobben i dag og har flaks med et resultat, kan vi ta den ettertraktede tiendeplassen. Hurra meg rundt. 

Så må vi ikke glemme det positive denne sesongen. Sportslig var det kanskje ikke mye, men vi spilte noen fantastiske kamper i sommer da vi nektet å tape. August var en tapsfri måned, i motsetning til de to foregående sesongene. Kanskje viktigst av alt ble det endelig gjort grep i klubben for å bygge noe stabilt. Ansettelsen av Ronny Deila og ny daglig leder, Erik Espeseth. To karer som vet hvordan man bygger stein for stein.

Et farvel til rovdriften på “I”

Nå slipper endelig Kjetil Rekdal den nesten inhumane arbeidssituasjon han har hatt, siden han kom tilbake i 2013. Vi vet at Kjetil tenker fotball 25 timer i døgnet, men vi har drevet rovdrift på mannen. Ok, han har tillatt det selv, men det har jo noe med hvor glad han faktisk er i Vålerenga. Nå skal han endelig få fokusere på en oppgave. En sportslig sådan, som skal gjøre jobben til Deila enklere.

I samme åndedrag håper vi også på en enklere arbeidshverdag for samtlige ansatte på Vallhall. Hvis folk hadde visst hvor hardt dere har stått på for klubben de siste årene, hadde man reist 10-15 statuer av hver av dere plassert rundt i hele byen.

Et farvel til hedersmenn

Kampen i kveld blir, som tidligere nevnt, Kjetil Wæhlers siste på toppnivå. Vi regner i hvert fall det som lite sannsynlig at han ikke spiller denne kampen. Dette er en mann vi supporterne har satt stor pris på i lang tid. Da alle i 2004 snakket om Erik “Panzer” Hagen og hvilken fantastisk ukompromissløs stopper han var, husker jeg Klanen kåret stoppermakkeren Kjetil Wæhler til vår mest verdifulle spiller. Panzer dro videre til Russland, i mens Wæhler ble igjen en stund til og fikk blant annet bli seriemester. Da han kom tilbake til sin andre periode i klubben, var jeg ikke helt sikker på om vi ville få bruk for den gamle helten. Panzer ble også hentet tilbake i sin tid og det var ikke akkurat noen stor suksess.

Kjetil Wæhler motbeviste meg til de grader. Takk for stor innsats i den blå drakta. Vi håper på en verdig avslutning.

Og det uttales “Veler”.

Simon Larsen takker også av. Mannen vi hyllet i sommer og vi lanserte som vår nye forsvarsgeneral, har valgt familien over Vålerenga. Så den beit ikke oss i Aperopet noe særlig i rævva.

Han pådro seg gult kort forrige kamp og har karantene idag. Takk for innsatsen mann.

Et farvel til fotball på TV2

Jepp. Dette blir siste serierunde med norsk toppfotball på bergenskanalen. De satser istedet på anglofil selskapslek og lar Discovery, med TV Norge, Max og Eurosport, ta over.

Eller lar og lar. At TV2 sliter med økonomien er ingen nyhet.

Selv om vi selvfølgelig foretrekker vår fotball på stadion, er vi litt spent på hva vi kan forvente oss med Discovery. Hvordan blir samarbeidet med supporterne? Vi håper på en positiv overraskelse, men regner ikke med det.

Et farvel med Tippeligaen

Endelig skal NRK få rett når de konsekvent refererer til Tippeligaen som Eliteserien. Neste sesong er dette det offisielle navnet på toppdivisjonen, sannsynligvis med et sponsornavn foran.

Foreslår derfor at vi starter ny innsamlingsaksjon, sånn at man fra neste år spiller i “Vålerengas Eliteserie”.

Et farvel med fjærkre? 

Om Lillestrøm får feire sitt hundreårsjubileum i Vålerengas Eliteserie er fortsatt ikke avgjort.

Helt urelatert, så ønsker vi denne tippern lykke til i å presse noen ekstra fotballpenger ut av Norsk Tipping.

screenshot_2016-11-06-10-50-53

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *