Viking – Vålerenga 1-7: Et studie i medvind og motvind

Hva skjer når et lag i form møter et lag som har spilt med ryggen mot veggen sportslig hele sesongen, samtidig som de er på randen av konkurs.

Mye moro for Vålerenga er svaret.

Denne oktoberkvelden påførte vi Viking deres største tap på hjemmebane noensinne. Det ble nesten litt latterlig hvordan målene rullet inn bak Vikings sisteskanse, fordi Vålerenga var kanskje det beste laget utpå banen men vi var ikke 7-1 bedre. På 0-2 begynte hjemmepublikum å forlate stadion. Etter 36 minutter gikk analtoget på borteseksjonen.

Det er godt å se selvtilliten gutta spiller med om dagen. Vi håper at Grindheims trøblete bein ikke er et alvorlig problem, fordi den gutten har fått en ny vår i den “late” tierrollen. Morsomt også at Stengel tar såpass stort ansvar på matta og at han både starter showet og avslutter det.

Men dagens seier, i tillegg til de siste seirene vi tatt, handler lite om enkeltspillere. Det handler om et kollektiv. Om relasjoner og tillit.

Nå venter Molde i neste kamp. Lurer på hvor gode vi kan være når vi møter motstand.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Holder unna det lille Viking produserer. Kan nok ikke lastes for målet imot, selv om den mesterlige redningen i forkant skapte corneren Viking scoret på.

Robert Lundström – 6 – Løper, løper, løper. God kontroll bakover. God plasseringsevne i de få tilfellene Viking prøvde noe

Jonatan Tollås Nation – 6 – Viktig i starten av kampen der han slukker det lille håpet Viking kanskje hadde på 0-0. Får ofte kontroll på ballen, tar den oppover og starter angrep.

Enar Jääger – 6 – Sterk stuss på 0-3. Taper dessverre duellen Viking scorer på. Ellers god. Har ikke noe problem med å takle at Viking gir opp å angripe mot Tollås og heller prøver seg på ham.

Ivan Näsberg – 6 – Trygg i forvaret. Holder hodet kaldt når Viking prøver å presse litt.

Herman Stengel – 6 – Får allverdens tid før han setter kampens første mål. Målgivende frispark på 0-3. Stor kontroll på dyp midtbane.

Magnus Lekven – 5 – Ut etter 66 minutter. Får ikke gjort så mye ut av seg, men for det meste trygg bakover.

Christian Grindheim – 6 – Ut med skade etter 25. minutter. Har allerede da hatt målgivende og vært et sterkt kort på midtbanen.

Chidera Ejuke – 5 – Ikke hans beste kamp. Noen gode raid, men overraskende lite delaktig i målorgien.

Henrik Kjelsrud Johansen – 5 – Spiller akkurat sånn du forventer at han skal spille. Vond å møte for Vikingspillerne. Vinner også flere frispark. Burde scoret. Ut etter 74 minutter.

Simen Juklerød – BB 7 – Utnytter godt et tafatt Viking-forsvar før sin første scoring. Vrista på andre scoring er jo perfekt. Hans tredje står ikke tilbake for de to første. Mye involvert. Kjemper hardt i tillegg, dog blir mye upresist.

Innbyttere:

Samuel Karí Fridjonsson – 6 – Inn for en skadet Grindheim etter 25 minutter. Litt usynlig i første omgang. Starter andre med triksekonkurranse og mål.

Daniel Berntsen – 5 – inn etter 66 minutter. Helt ok innhopp. Vanskelig å sette preg på kampen når vi leder såpass komfortabelt. Dyp midtbane er kanskje ikke hans rolle, men han prøver likevel.

Fitim Azemi – inn etter 74 minutter. For kort tid.