Ja, de penga..

Aperopet er i ferd med å våkne fra dvalen. Og nok en gang er Vålerenga i økonomisk trøbbel. Hva er nytt?

Det har murret over bardisken på Bohemen, Vertshuset og Øst. Folk har prata om at ståa i klubben ikke er bra. Hva er nytt, har jeg tenkt. Vålerenga har svært sjelden god økonomi, og er ikke bærekraftige for fem øre. Det har de ikke vært på veldig lenge. Men planen er at man skal bli det. I mellomtiden budsjetterer man med minus. Spørsmålet er: Hvor mye i minus?

Offentligheten fikk et forvarsel i Sotahjørnet for noen dager siden. Selv om jeg kanskje ikke er enige i ideen om at de som jobber i klubben nå er regelrette sabotører fra Drammen, så har Sota et poeng. Klubben ser ut til å være dårlig styrt. De når ikke målene. Kanskje trodde de alt ville årne seg bare vi flytta til ny stadion, selv om de advarte mot nettopp det.

Det er en kjent sak at sponsormarkedet i Oslo er knallhardt. I en podcast jeg hørte nylig var Skeids nye daglige leder klar på at det er vanskeligere å hanke inn sponsorer i Oslo enn på små steder rundt i Norge. Der har klubben en sentral rolle i dagliglivet, og det lokale næringslivet forstår at det er viktig å ha en veldrevet fotballklubb i området for at folk (de ansatte) skal trives. I Oslo er det kun talla som rår, og byen er full av folk som “bare jobber her” og ikke hører til her. Selv om de har bodd her i 30-40 år.

Uansett hva det er: TV 2 meldte i dag at Vålerenga er i store økonomiske problemer, og må ta grep. Til TV2 vil ikke Espeseth gå ut med noen tall, men forteller at blant annet Freddy skal redusere sin stillingsprosent. Det er nitrist. Freddy er en fin fyr og en viktig profil. Deila melder bare at vi må ha kontinuitet. Dagbladet melder at underskuddet er på ca 30 millioner.

Men: “Espeseth sier at det er kontroll på driften”.

Det er umulig for oss å egentlig vite hvor mye det brenner på dass, siden vi ikke vet hvor stort underskudd Vålerenga har budsjettert med. Er det minus 26? 28? Tidligere har man budsjettert med et minustall som Trøim har godtatt å dekke inn. Noe mer enn det gjør han ikke, og det vi nå ser er tegn på at de er over det avtalte beløpet.

Erling Rostvåg forklarer:

En ting er sikkert: Dette MÅ fikses, fordi vi kan ikke være avhengige av en manns velvilje til evig tid. I alle fall ikke hvis man fortsetter å underprestere på banen. Også kan man jo lure på hva det er vi har i administrasjonen som koster så sjukt mye mer enn alle andre klubber i Norge?

2 kommentars på “Ja, de penga..

 • 1. februar 2019 i 21:10
  Permalink

  Sportslige resultater, så ordner økonomien seg. Vond sirkel igjen. Dårlig økonomi ingen topp spillere inn. Hadde vært kjempeartig om vi lyktes med mange unge spillere fra egen stall. Men det er vanskelig. Trua er der, håpet er der, men realisten i meg sier at jeg håper å slippe nedrykksnerver.

  Svar
 • 2. februar 2019 i 09:57
  Permalink

  Det å eie egen stadion kan være økonomisk bedre HVIS man fyller den! Jeg antar vi har mye høyere kostnader nå enn da vi leide, selv om det ble preket at nå kunne vi stå bedre rustet. Sikkert riktig inntil Valle er full hver kamp. Inntil da tipper jeg vi får med minus hvert år, lite bærekraftig..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *