Er det lørdag snart?

Kan Bård Finne avgjøre nok et Derby? Seff kan han det. Foto: VIF Media

Aldri har vi vel vært så stor favoritt før en Derbykamp, så kjære Vålerenga, grip muligheten med begge hender. Gå ut og spill med hjertet utenpå drakta. Nå har dere spilt så bra de siste kampene at også en skeptisk by mobiliserer. I går var det solgt over 11 000 billetter, noe som antageligvis betyr 14-15 000 på lørdag. Her er det bare å skaffe seg billett først som sist.

Det er lenge siden sist Vålerenga var så stor favoritt til å vinne et derby. Og sjelden har man sett bønda grue seg så mye. Deres facebooksider og forum er full av gullkorn før kampen. Noen av høydepunktene innebærer:

  • Ejuke var observert på kampen mot Odd, og at han nok gned seg i hendene over det dårlige forsvaret
  • “Hva er egentlig det største tapet vi har mot VIF i nyere tid?” (4-1)
  • Forventer skader på egne spillere og minst 2 røde kort
  • Folk gidder/tør/orker ikke dra på kampen

Morsom lesning er det. Og forhåpentligvis blir det enda artigere etter kampen. Frode Kippe er også meldt skadet og spiller ikke, så hvem skal score selvmål da?

De fleste mener av en eller annen grunn at disse kampene lever sitt eget liv, uavhengig av tabellsituasjonen. Men gjør den egentlig det?
De siste 6 sesongene har vi vunnet 3 og spilt 3 uavgjort hjemme, med målforskjell 10-5. Ved alle anledninger har vi vært høyere på tabellen enn Lillestrøm før kampene. I år er det en haug med lag som kjemper om å være dårligst og dermed rykke ned. Lillestrøm er som vanlig et av disse lagene, og selv om jeg ville savnet derbykampene, så unner jeg dem en sesong i OBOS-Ligaen.

Møt opp, og syng deg hes for Vål’enga! – OBOS Ligaen her kommer fugla!

Mens du venter kan du kose deg med høydepunktene fra i fjor

Manchester United på besøk
Vi snakker da ikke om den kjipe (og garantert overprisa) showkampen mot Kristiansund på Ullevål, men damelaget sin kamp mot Manchester United Women, laget som har rykket opp til FA Womens Super Leauge etter å ha vunnet serien under. Monika Knudsen uttaler at det blir spennende å møte internasjonal motstand og at de selvfølgelig gleder seg.

Kampen går under Norway Cup uka og burde ha gode muligheter til å bli godt besøkt. Sted: Vålerenga Stadion.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *