Hvem skal erstatte Ronny?

Foto: Wikimedia Commons

Så ser det faktisk ut til å være noe i de overraskende ryktene om Ronny til New York City FC. Både TV 2 og VG mener å ha kilder på at dette stemmer.

Vi ser litt på ståa nede på Valle, og lister opp noen mulige erstattere. Det er faktisk mange spennende trenere i Norge nå.

Det er kanskje like greit hvis han reiser, egentlig. Den høstsesongen nå satt en støkk i meg. Selv om han med nød og neppe nådde målene som var satt i de foregående sesongene så det ikke alltid overbevisende ut. Midtbanen har vært et problem hele veien, og vi har hatt noen sjokkerende enkeltkamper som har vært kraftige tilbakesteg. Ustabilitet har vært et problem hele veien.

Vi har dog backet Ronny hele veien, fordi vi mener trenere må få lang tid. Jeg tenker en trener ikke har “sitt” lag før typ tre sesonger. Men jeg fryktet hvordan starten på neste sesong skulle bli, spesielt med ryktene jeg har hørt om manglende respekt for ledelsen. Så kan man spekulere i hvorfor det har oppstått..

Problemet nå er at man må finne en trener som er villig til å jobbe under Jørgen Ingebrigtsen.

Ideelt sett nå så burde Ingebrigtsen gått tilbake til det han kan, nemlig være fysio fysisk trener. Også burde styret ansatt en sportsdirektør som kjenner klubben og klubbkulturen, og som har god oversikt over markedet, og gode relasjoner med agenter og bra nettverk. Også burde han fått ansette en trener.

Men dette er virkeligheten. Så det eneste jeg kan gjøre er å komme med en liste over potensielle Ronny-erstattere. Jeg sier ikke “ansett han eller han”, for jeg kjenner ikke filosofi og taktisk opplegg for alle. Jeg sier at dette er folk klubben bør ha på blokka og i alle fall vurdere å kalle inn for en prat. Og førsteplassen er klokkeklar:

Lars Bohinen

Fra Vadsø, og faktisk fetteren til Sigurd Rushfeldt visstnok, men oppvokst i Oslo/Bærum. Debuterte i norsk toppfotball for Vålerenga i 1988 etter overgang fra Lyn. Avsluttet også karrieren i Vålerenga, siste spark på ballen var straffesparket i Krakow som sendte oss videre i UEFA-cupen. Var vel både assistenttrener og sportslig administrativ trener senere, og ble seriemester i 2005 med Rekdal. Har senere utviklet seg som trener i Sandefjord og Aalesund, og hadde ekstremt sterke resultater med Aalesund ifjor (25-4-1). Uttrykket et “brennende ønske om å trene Vålerenga” i høst. Årets trener i OBOS. Er 3-5-2-mann, så det ville bli en ny spillestil. Bør uansett stå øverst på ringelista.

Andre kandidater:

Martí Cifuentes

Ledet Sandefjord til opprykk i fjor. Kom til Sandefjord fra AIK hvor han hadde B-laget og akademiet. Bare 37 år, startet trenerutdannelsen som 21-åring. Master i Sports Management fra Johann Cruyff institute i Barcelona og har også en mastergrad i business. Veldig spennende fyr.

Jørgen Isnes

Har trent en breddeklubb helt opp i toppen av OBOS-ligaen på tre år, og de spiller attraktiv fotball. 4-2-3-1 og raske overganger er ganske likt Deila. KFUM scoret 58 mål i OBOS-ligaen. Tidligere spilt for Lørenskog og Skeid. Vet faktisk ikke så mye om faglig bakgrunn, men tok visst trenerkurs i Italia.

Kjetil Knutsen

Årets trener i Eliteserien etter han trente Bodø/Glimt til sølv. Hatt Glimt i to år, assistent før det. Gidder neppe dra derifra nå for å ta over kaoset i Oslo, men man vet aldri. Spørsmålet er hvor mye som er han og hvor mye som er Aasmund Bjørkan, som rykket opp til sportsdirektør når han rykket opp til hovedtrener.

Vitor Gazimba

Portugiser som har gått samme skole som bla Jose Mourino. Ble hentet av Haakon Lunov til Godset hvor han tilbragte flere år som trener for rekruttlaget, før han ble hovedtrener i Kongsvinger i 2019. Trente Kongsvinger til femteplass i OBOS og slo ut Sogndal i kvalik før de røyk for KFUM. før han selv sa opp etter sesongen.

Haakon Lunov

Nåværende assistent til Ronny Deila. Vil bety kontinuitet, men også at det nåværende regimet rykker opp nok en fyr de kjenner fra før.

Thomas Holm

Kandidat som assistent. Har gjort sakene bra med Nordstrand. Kjenner Vålerenga-kulturen og er en type som kan piske gutta.

9 kommentars på “Hvem skal erstatte Ronny?

 • 5. januar 2020 i 16:29
  Permalink

  Tenk om Ronny har møtt Diego Maradona på kjøpesenter i Colombia.

  Svar
 • 5. januar 2020 i 17:22
  Permalink

  Han som har et “brennende ønske om å trene Vålerenga” er hjertlig velkommen.

  Svar
 • 5. januar 2020 i 17:53
  Permalink

  Det er noen spennende trenere her. Selv synes jeg Isnes virker veldig passende, pga type fotball og mange mål rett vei.

  Håper virkelig at klubben velger spennende modernisering fremfor gammeldags norsk, type løpe i mellom. Det må et fokus på ferdigheter med ball, særlig det å kunne løpe fort med ball i lengderetning under press. Spillere må tåle press, de må tåle å få motstandere tett innpå seg for så å utspille dem. Det er det som gir fremdrift. Man kommer ingen vei ved bare å slå pasninger når motstander er 5m unna.

  Jørgen Ingebrigtsen trenger ikke være noen dårlig sportslig leder, han har skrevet bra ting om fotball og er ekspert på fysiske forutsetninger for fotballprestasjoner. Det skulle man jo ikke tro når man ser midtbanen og kantene til VIF i dag. Jørgen har nok blitt dominert av Deila. Men VIF trenger virkelig folk som har greie på hva som kreves av eksplosivitet, intensitet, hurtighet og styrke.

  Så må Lars Tjærnås få masse kjeft for det tøyset han har skrevet om å nedprioritere fysisk hurtighet, heller satse på hurtighet inne i hodet. Min overbevisning er at VIF må fokusere på BEGGE deler, hurtighet både i kropp og hode. VIF må få tak i spillere som har sterk og rask fysikk og som hevder seg i nærkamper

  Svar
 • 5. januar 2020 i 18:20
  Permalink

  Føler for Jørn Andersen.. Tror spillergruppa hadde hatt godt av litt Tysk mentalitet..

  Svar
 • 5. januar 2020 i 23:11
  Permalink

  Kåre Ingebrigtsen, kjøp han fri fra Kypros, han er rette mannen og vil få oss opp blant topp 4 lett før tre sesonger er gått. Jeg tror vi allerede fighter om gull i tredje sesong med Ingebrigt :) Ellers har jeg Åge Hareide på 2 plass, og Lars Bohinen på tredje. Lars er også interessant, så da er det bare å jobbe på for å få en av disse tre kandidatene. ÆRE VÆRE!!!

  Svar
  • 6. januar 2020 i 19:30
   Permalink

   Kåre I var bare god da han samarbeidet meget tett med Eggen.
   Nå står han for en fotball vi absolutt ikke vil ha i Enga

   Svar
 • 6. januar 2020 i 00:41
  Permalink

  Syns det er veldig rart at Ronny er på Familieferie i Sør-Amerika mens VG etc skriver at han omtrent er klar for en Amerikansk klubb bestående av(ihvertfall flere) avdankede stjerner og sikkert en hel haug med nettopp Sør-Amerikanske spillere i tillegg til noen innfødte selvsagt. Eller kanskje han rett og slett har skiftet feriested fra Sør – til Nord -Amerika?
  Kandidat 1: Åge Hareide – VIF trenger en som også er God Pedagog. kan også vise til gode resultater
  Kandidat 2: Jørn Andersen- Vist at han er en god trener, er han Pedagogisk flink nok?
  Morten Berre og J. Moesgaard som hjelpetrenere for å beholde noe av kontinuiteten og få inn en som kjenner Vålerenga kulturen Godt.
  Andre kandidater er jo selvsagt både Bohinen, Rekdal, Brutter’n og Cifuentes men flere av disse må kjøpes ut av kontrakter de allerede har flere år igjen av og det har VIF ikke råd til. Heller bruke pengene ett eventuelt ut kjøp av Deila gir til å hente en ny Klassespiss.

  Svar
 • 6. januar 2020 i 17:33
  Permalink

  City Group kjøper ut Deila, da sksl vel Enga ha penga til å kjøpe fri Bohinen. Han må få velge sin assistent sjøl, men både Thomas Holm og Morten Berre står for kontinuitet og vil ha den nødvendige autoritet på feltet. Et skudd i blinde; hva med Bojan Zajic? Kan han skape humør, glede og sjøltillit, særlig blant de unge?

  Svar
 • 9. januar 2020 i 22:43
  Permalink

  Hva med Pah M. Kah – kongen av Tøyen ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *