Engamorgen fredag 9/1-15: Tap igjen, tap igjen…

Iskrigerne tapte for Sparta nok en gang, Spartas keeper jukser er rutinert, Vålerenga Fotball får penger fra en veldedig organisasjon i Sveits styrt av en gavmild 78-åring, og har samtidig landet en ny samarbeidspartner.

Les mer under.

Iskrigerne tapte 3-4 for Sparta Warriors/Blue Boys/Bears/Bluejacketsboys på Jordal Amfi i går, det var det sjette strake tapet for Sparta. “Mot normalt”, der altså. Matchvinner Mats Weberg uttalte at “hadde jeg tenkt, hadde jeg bommet” om scoringen som avgjorde. Det er ikke første gang Weberg har glemt å tenke mens han har vært på isen, oss supportere med elefanthukommelse husker godt det umotiverte overfallet på Anders Hilt Jørgensen sarpingen hadde i 2012. Da ble han også en slags matchvinner, da den blindside-albuen tok fullstendig luften ut av Sparta på stillingen 5-0 til hjemmelaget. Enga snudde til 6-5. Det var i gode gamle dager. Nå ligger man ti poeng etter Sparta på tabellen med 14 kamper igjen å spille. Neste kamp er i garasjen på Manglerud søndag kl 17:00. DA kan det umulig gå galt.  Eller..?


En kontroversiell episode i kampen fant sted da Spartas målvakt Tommy Johansen plutselig rev av seg masken mens Vålerenga lå tungt på i angrep. Dette skjedde på stillingen 3-3 mens Vålerenga presset på for å få seiersmålet minutter før slutt. En video postet på YouTube viser at keeper-Johansen plutselig kaster maska slik at dommeren blir tvunget til å stoppe spillet. Spilleren selv hevder på Twitter at han fikk et skudd i maska så remmene løsnet, og at han derfor kastet den fra seg. For meg ser det mer ut som om skuddet treffer brystet, men uansett scoret Sparta vinnermålet rett etterpå. Og kampen er historie.


I fotballverdenen melder Dagbladet/NTB at Vålerenga får 1,16 millioner kroner i kompensasjon fra FIFA fordi vi lot spillerne våre briljere i VM. Kompensasjonen deles mellom klubbene spilleren har tilhørt de to siste årene før VM, og derfor får vi en god slump penger for Giancarlo Gonzales, selv om han da hadde forlatt oss for Columbus i MLS. Totalt har FIFA utbetalt 70 millioner dollar, hvorav det meste tilfaller fattigklubber som Bayern München, Real Madrid og Chelsea. Uansett er jo dette generøst av en sveitsisk non-profit organisasjon som etter eget sigende har 1,4 milliarder dollar på bok.


Vålerenga Fotball har landet en ny sponsor samarbeidspartner i Vivere Bemanning. De trekker frem Vålerengas sosiale profil som både bredde og elitedelen representerer. Det er selvsagt hyggelig, og de ser frem til å gjøre business med resten av sponsorpoolen til Vålerenga.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 9/1-15: Tap igjen, tap igjen…

  • 9. januar 2015 i 09:05
    Permalink

    Bra side!!! kan ikke bli for mange nett sider om Enga.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *