Engamorgen 26/5-15: Seier i Sandefjord!

Daniel Braaten. Foto: Hjesus.com
Daniel Braaten. Foto: Hjesus.com

Jeppjepp! 1/3 av sesongen er allerede over. Serien begynner å sette seg, og Enga ligger på en finfin tredjeplass. Vi møter nå Viking, Rosenborg og Molde i tur og orden. Et Viking som står med fem seire og en uavgjort på de seks siste i Tippeligaen. Borte. Det blir en skikkelig prøve, men før det suger vi litt på hvalkaramellen fra Sandefjord.

Mye av fokuset ligger selvsagt på Daniel Braaten. Han spilte en praktkamp, den beste i VIF-trøya så langt. Også hadde han bursdag. Åh herlighet, sier Nettavisen. Journalister elsker fotballspillere som har bursdag. Det er som en gratis vinkling bare faller ned i fanget på dem.

Det er også mye fokus på trioen som scoret. Vi har nemlig en god del rutine i laget med disse tre, og Dagsavisens Lars Eide omtaler de som veteraner. Endelig har Daniel Fredheim Holm gått fra å være talent til veteran, i en alder av 29. Dagsavisens Reidar Sollie leverer en interessant sak hvor han etterlyser mer stabilitet, og det er vi helt enige i. Nok en gang spilte Enga en kamp hvor nivået varierte ganske mye.

Her er noen fler saker:

Aftenposten: Braaten feiret 33-års dagen med scoring

Sporten.Com: VIF sørget for Sandefjords syvende strake tap

Dagbladet: Vålerenga på medaljeplass etter å ha knust Sandefjord

VG: Vi skal bli topp 3 ut sesongen

TV2: Bursdagsbarnet Braaten fikset VIF-seier

NRK: Rekdal – Sandefjord gjorde en bra kamp

Klubben: Femte beste sesongstart igjennom tidene

Samtidig viser Grå-Lars seg som en stabeis, da han nekter å legge om spillestilen. Eller gjør han egentlig det? Sandefjord prøver å spille god, ballbesittende fotball, og som han sier er det nok utviklende for spillerne. Man må jo ha spillere som mestrer det, men samtidig er det en falitterklæring å legge om til Lillestrøm-fotball fordi man taper noen kamper. Bohinen velger en vanskeligere vei som kan gi større belønning lenger ned veien, og det står det respekt av. Så får vi se om klubbledelsen har baller til å stå løpet ut.


Bærum reiste til Kristiansund i går for møte laget de slo ut av opprykkskvaliken i fjor. Og det ble nok en gang seier 1-0. Sjukt nok ligger Bærum på 3. plass i OBOS-ligaen. Riki Alba ble matchvinner, og står med fire scoringer i serien så langt. Å leie ut spillere som egentlig er for gode for Vålerenga 2 er viktig, og Bærum er en klubb nær Oslo som kan være ganske fin å spille for, hvis man ser bort ifra de gule draktene.


Oppdatert 11:30: VG kjører intervju med Vålerengas nye forward Martin Laumann Ylven, som nekter å legge opp til tross for syv hjernerystelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *