Engamorgen tirsdag 23/6-15: Mer om Real Madrid-kampen

Se Ghayas danse mot Real Madrid! Foto: Grydis.no
Se Ghayas danse mot Real Madrid! Foto: Grydis.no

Hvor mye koster det å få Real Madrid til Oslo og hvor mye må du punge ut for å få se Oslos Stolthet mot storheten fra Madrid? Vi gir deg noen av svarene.

I går sprakk altså nyheten om at Real Madrid legger sin siste oppkjøringskamp før seriestart til Oslo for å møte Vålerenga. Det blir nok ekstra moro for Cristiano Ronaldo & Co å bryne seg mot Ghayas Zahid og andre slepne teknikere. Det er en dyr kamp for Vålerenga å arrangere og billettprisene kan virke avskrekkende for folk flest. Likevel, det skal være mulig for en far og sønn å dra på kampen for under tusenlappen.

De dyreste billettene vil være rundt midtstreken på langsida og koster rett i underkanten av tusenlappen per billett. Det er dyrt, men ikke veldig mye mer enn hva du betaler for å stå bak en fyr på 2,30 på en konsert med en internasjonal musikkartist. De samme plassene koster for eksempel mer på Emirates i London i en hvilken som helst seriekamp med Arsenal. Og her får du faktisk Vålerenga og Real Madrid som er hakket bedre enn Arsenal – Stoke!

Men det vil også være billigløsninger på under femhundrelappen.

Billettene skal legges ut om en uke (30. juni) så følg med på de offisielle sidene for mer informasjon. Vi regner med en bekreftelse på alle detaljer i løpet av dagen.


 

Vålerenga trenger å selge i overkant av 20.000 billetter til denne kampen for å ikke tape penger. Det er så klart mulig. Det er over ti år siden Real Madrid var i Norge sist, og ingenting tyder på at noen norske lag kommer til å få dem i gruppespillet i Champions League på noen år heller. Om et par år regner vi imidlertid med at vi kan høre den kjente hymnen ljome ut over Vålerenga Stadion. Det blir stas!

Så bør Vålerenga, i den økonomiske situasjonen man er i, gamble slikt? Ja, absolutt! Det er ingen lag i Norge som verken kan, vil eller tør arrangere slike showkamper. Vi har møtt Barcelona og Manchester United de siste årene og nå er topp tre-lagene komplementert med Real Madrid. Dette er verdens tre største klubber og alle har vært i Oslo for å spille fotball mot arbeiderklubben fra Øst. Det er faktisk ganske kult. Denne kampen vil generere massiv oppmerksomhet rundt klubben og gi et boost til en ellers grå tippeligahverdag. Jeg er overbevist over at dette vil gagne Vålerenga – ikke bare på kort sikt i form av kjappe penger inn, men også på lang sikt med tanke på sponsoravtaler og rekruttering av både spillere og supportere.


 

 

På vei til å ta sommerferie? Ta med deg Vålerenga-skjerfet og send oss bilder! Vi samler skjerfbilder i vårt interaktive kart og målet er å dekke hele jorda med “Enga her – enga der”-symboler. Klikk på knappen Skjerfing helt øverst i menyen for å se kartet og send oss dine bilder nå! Adressen finner du i høyremargen.

 

4 kommentars på “Engamorgen tirsdag 23/6-15: Mer om Real Madrid-kampen

 • 23. juni 2015 i 11:05
  Permalink

  Det koster overhodet ikke 1000kr for verken konsert eller Arsenal Stoke. Må du slutte å finne på ting. Foo Fighters var 750kr og spilte i 2,5 time. Noe annet enn ett VIF som igjen frir til utenlandsk fotball for å få folk til å komme. 90 min med ferie ball slik at vi må igjen flytte en Søndagskamp for våre trofaste som fortsatt gidder å komme. Ran og lite for penga.

  Svar
  • 23. juni 2015 i 11:25
   Permalink

   Beste langside bilett til One Direction på Ullevål Sadion måtte man ut med 1600,- . Ellers fra 590 og opp for resten av billettkategoriene. For mange fotball gutter/jenter er Real Madrid vel så store som 1D er for boyband-fans.

   Fyll opp Ullevål

   Svar
 • 23. juni 2015 i 17:26
  Permalink

  “Denne kampen vil generere massiv oppmerksomhet rundt klubben og gi et boost til en ellers grå tippeligahverdag.” Det utsagnet må regnes som det det er: En påstand tatt ut av løse lufta, uten antydning til belegg i virkeligheten. Men det er selvsagt lov å drive med ønsketenkning, bare ikke forveksle det med virkeligheten.

  Svar
  • 23. juni 2015 i 18:46
   Permalink

   Det er allerede blitt mye oppmerksomhet rundt denne kampen. Mer oppmerksomhet enn for eksempel kommende TL kamp mot Bodø/Glimt.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.