Vålerenga – Start 1-1: Keeperne avgjorde kampen

Ghayas Zahid traff tverrliggeren i stedet for mål mot Start. Foto: Grydis.no.

Start har keeper. Det har ikke Vålerenga. Dermed ble det bare 1-1 på Ullevaal i kveld.

Aleine med keeper to ganger, skudd i tverrliggeren, annullert scoring og slipper inn et mål fra hundre tusen meter. Det var keepernes aften på Ullevaal der Starts keeper ble redninga for sørlendingene, mens Vålerengas keeper ble syndebukk.

Det tok Vålerenga et kvarter før dem begynte å vise at dem egentlig er ganske mye bedre enn Start, og etter 19 minutter fikk dem også uttelling på et “Made in Oslo”-mål. Daniel Braaten er god da han fører ballen inn i 16-meteren, legger tversover til Daniel Fredheim Holm som setter ballen mellom beina på Start-keeper Håkon Opdal. 1-0 til Vålerenga og derfra handlet det meste om “Oslos stolthet”. Laget hadde ballen stort sett hele tida og rulla opp det ene angrepet etter det andre anført av en Christian Grindheim i kanonslag.

Start kommer riktignok mer med de siste fem av omgangen, men det er Ghayas Zahid som får den største sjansen da han blir spilt alene med Opdal. Prøver på finesse framfor det enkle – som vanlig – og Opdal redder. Zahid hadde ballen mye, men gikk seg stadig vekk fast. Nå er det på tide at noen banker inn i skallen hans at utenlandsklubbene vil ha en lagspiller og ikke en som gjør seg bra på 6-sekunders Vine-klipp.

Herman Stengel og Rasmus Lindkvist blir bytta ut i pausen for Melker Hallberg og Sander Berge. Rekdal fortalte i pausen at han ikke var fornøyd etter førsteomgangen og ville ha mer tempo og spillere som flytta beina mer.

Hallberg er stadig vekk på løp, men får nesten aldri ballen. Når han fikk ballen gikk det dessverre ikke alltid like bra, men han kombinerte til tider fint med Fredheim Holm og Robert Lundström. Vålerenga skaper alt av sjanser og er til tider gode fram til Starts 16-meter. Der butter det i mot, og avslutningsvegring hindrer mange gode muligheter.

Midtveis i omgangen skjer det fatale. Kjetil Wæhler får gult kort for en takling midt på banen. Opdal går opp for å slå det inn i feltet, men skyter for hardt og ballen ser ut til å gå rett i klypene til Sascha Burchert. Tyskeren ser ut til å prøve å kontrollere ballen over tverrleggeren, men bommer helt og ballen går mellom henda hans i mål. Målscorer: Håkon Opdal.

Start legger seg bakpå etter dette og dør litt i hver duell. Nevnte Opdal drøyer tida og dommer Svein Oddvar Moen – som ikke er arrogant i det hele tatt – lar det passere.

76 minutter. Zahid kommer nok en gang alene med Opdal og nok en gang går han for finesse i stedet for det enkle. Lobben går via tverrliggeren til hodet på Braaten som stanger ballen i nettmaskene.  Linjemannen vinker imidlertid for offside. Reprisene viser at Braaten riktignok er foran samtlige utespillere i Start, men er på linje med ballen da Zahid avslutta.

Det, mine damer og herrer, er ikke offside.

Zahid viker plassen sin til Elias Mar Omarsson de siste 11 minuttene uten at det ga uttelling. Vålerenga kommer til en rekke enorme sjanser, men enten var var man akkurat for sent ute eller så sto Opdal i veien. Minuttet før slutt går et innlegg gjennom hele Start-boksen til Omarsson hvis avslutning går langs streken og stryker stolpen.

Braaten er nær ved å avgjøre det to minutter på overtid, men er akkurat for sent ute til å score.

Dermed ble det bare 1-1 foran latterlige 8.308 tilskuere. Hva er din unnskyldning for å bli hjemme i dag?