Engamorgen torsdag 7. april: Ufin avskjed fra Horn

Morten Nydal (i midten) har opplevd oppsigelser i administrasjonen. En av dem som takker av er Elin Horn.
Morten Nydal (i midten) har opplevd oppsigelser i administrasjonen. En av dem som takker av er Elin Horn. Foto: EspenB/Klanen.no

Det er ikke bare moro å være Vålerenga om dagen, men det som faktisk er morsomt er å se hvordan media gjør det de kan for å svartmale klubben. Dessuten ser vi på de skumle signalene som kommer fra rådhuset om Nye Jordal. Men først: avskjedsintervjuet til Elin Horn.

Elin Horn er en av de som har jobba lengst i administrasjonen i Vålerenga. Hun har hatt en rekke forskjellige stillinger, og har utvilsomt fungert som en kontinuitetsbærer. I helga ble det imidlertid klart at Horn har sagt opp jobben i klubben for å gå over til en stilling i NFF, og i et intervju med VG fra i går forklarer hun at oppsigelsen skyldes uenighet med valg tatt av styret.

– Jeg er ikke enig i valgene som tas på styrenivå i klubben. Og hvis du ikke er enig i valgene som tas på styrenivå i Vålerenga, så har du to valg: Følge det som er bestemt – eller si opp jobben. Jeg valgte til slutt det siste.

Videre forteller hun at hun ikke vil utdype hvilke styrevedtak hun er uenig i fordi hun ikke vil skade klubben som hun forteller at hun fortsatt er veldig glad i.

Det kan godt hende at Horn virkelig har følelser for klubben, men hos meg er det en ganske tydelig diskrepans mellom det hun sier og det hun gjør.

Hun går ut i Norges største avis og avskilter klubbens styre, og forteller hvor udugelige hun mener styremedlemmene er. Samtidig gjemmer hun seg bak fikenbladet “jeg kan ikke si hva styret gjør feil, for jeg er så redd for å skade klubben”. Hva med å begynne i den nye jobben sin i stillhet, uten å lage masse oppstyr og sørge for enda mer støy for en klubb som ikke akkurat sliter med arbeidsro?

Aperopet ønsker Elin Horn lykke til i NFF, men den høylytte exiten fra Vålerenga kunne hun spart seg for.


 

“Millionflopper”

De siste ukene har det vært mye trøkk rundt Vålerenga. Vi har tidligere påpekt hvor tåpelig det er at et lag som tippes som middelhavsfarer får masse pes for en dårlig start, mens medaljevinnere fra i fjor ikke får en eneste kritisk sak til tross for en like ræva innledning på sesongen.

I så måte er det bare å takke Dagbladet, Morten Pedersen og Bengt Eriksen, som i går tydelig beviste hvor opphengt mediene er i Vålerenga. Under overskriften “Reagerer på millionflopper i VIF” har man gått gjennom de siste elleve årene, og funnet hele fire dyre signeringer, hvorav tre var skikkelige flopper, mens den fjerde (Luton Shelton) må kunne sies å ha vært en suksess, om enn i dyreste laget.

Deretter trekker de linja videre og hevder at Moa allerede er en flopp siden Rekdal matcher ham svært forsiktig etter et langt skadeavbrekk.

Dessuten kunne det jo ha vært interessant å se hva slags summer Vålerenga har solgt spisser for i den samme perioden. Hvis man slår sammen salgssummene for Håvard Nielsen, Mos, Moa, Børven, Samuel, Kjartansson og Shelton så er det ikke utenkelig at Vålerenga har gått i pluss for spisslogistikken, eller hva Dagbladet?

Vi anbefaler forøvrig både Dagbladet og TV 2 å lese den glimrende gjennomgangen VPN har gjort av spillerlogistikk i Tippeligaen, og de ekstremt faretruende signalene denne spillerlogistikken kan være uttrykk for.


 

Nye Jordal

Som om ikke det var nok dårlige nyheter fra før har vi nå fått dystre spådommer om Nye Jordal Amfi. På NRK Sporten i går kveld kunne vi høre at byregjeringen byrådet vil kutte ned på byggekostnadene på Jordal.

Hallstein Bjercke (V) og Roy Johansen legger frem et dokument Oslos nye byråd har bestilt:

Skjermdump: NRK.no / Dagsrevyen 6.4.16
Skjermdump: NRK.no / Dagsrevyen 6.4.16

Ifølge de to vil dette bety:

  • At Jordal ikke kan arrangere internasjonale turneringer
  • Ikke kan fungere som B-arena i et VM (Altså hall nr 2)
  • Konserter vil bli vanskeligere å avvikle
  • Det blir mindre rom til breddeaktivitet

Kultur og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (AP) – for anledningen antrukket leopardkåpe, kan fortelle at de ser på billigere løsninger, og vil egentlig ikke si noe som helst etter det. Men hun er sikker på at det blir kjempefint, i alle fall for breddeidretten.

Kjære Oslo Arbeiderparti. Dere er klar over at det er Oslo Øst som sørget for at dere sitter i posisjon? Jordal Amfi ligger midt i bydel Gamle Oslo hvor dere fikk over 35% av stemmene – neste på lista var Høyre med skarve 15%. Jeg var til stede på allmøtet på Jordal nylig og kan love dere at det finnes ikke et menneske i nærområdet som ønsker noe annet enn det opprinnelige forslaget.

Det nye byrådet har fått en mildt sagt dårlig start og fremstår allerede som svært lite folkelige og ydmyke. Nå vil man altså kutte i det som er en høyest etterlengtet arena som skulle gi dette området et skikkelig løft.

Det skal bli en arena for både nåtid og fremtid, som ikke bare er for ishockey men også konserter, kulturarrangementer og andre idretter – for eksempel NM-finaler og landskamper i håndball. Må virkelig alle kule bygg og arrangementer være på Fornebu eller i Bjørvika? Dere skal representere de som stemte på dere for svarte!

Dette er en anmodning til alle Vålerenga-supportere og andre med en interesse for utvikling av norsk ishockey, Oslo Øst eller begge deler: Ta kontakt med de folkevalgte. Det er viktig at dere ikke bare sitter og klager på sosiale medier, nå må man vise engasjement – og være villige til å troppe opp utenfor rådhuset om nødvendig.

Send en mail eller ring til byrådet – men vær saklig – og fortell dem at nå må de for en gangs skyld fullføre planene og gi østkanten – velgerne deres – noe mer enn brutte løfter og nedskjæringer. Den hallen må bygges slik den opprinnelig var tenkt.

For å gjøre det litt enklere for dere: Her er kontaktinformasjon for kontoret til kultur og idrettsbyråden.

BYGG NYE JORDAL AMFI!

 

 

6 kommentars på “Engamorgen torsdag 7. april: Ufin avskjed fra Horn

  • 7. april 2016 i 13:24
    Permalink

    Mail sendt til byråden!

    Svar
  • 7. april 2016 i 13:45
    Permalink

    Sendte mail allerede i dag tidlig til både byråden og byrådslederen!

    Svar
  • 7. april 2016 i 13:46
    Permalink

    Dette hadde jeg ikke trodd om Elin Horn. At styret bestemmer i en bedrift er noe som vi alle har opplevd. Vi kan være uenig men hvis vi ikke gjør det som er vedtatt er det bare å si opp og finne seg en ny arbeidsgiver. Neste år kan du møte opp på årsmøte og kritisere styret og eventuelt få stemt inn nye mer kompetente folk.

    Svar
    • 7. april 2016 i 14:58
      Permalink

      Naturligvis har du rett, Kåre. Dette gir bare grunnlag for spekulasjoner i en situasjon som krever intern behandling. Og klubbens høyeste organ er stedet dersom man vil bidra konstruktivt til bedre løsninger for klubben. Enhver leder må være seg sitt ansvar bevisst.
      Dette har intet med åpenhet å gjøre, dette kan bare skade den klubben som så mange påstår de er glad i, dette er bare trist.

      Svar
  • 7. april 2016 i 13:48
    Permalink

    Hvorfor skal Elin Horn ilegges munnkurv? Når et utprega klubbmenneske som henne sier hun er uenig i avgjørelsene som tas så har hun sannsynligvis grunn til det. Vålerenga er en fotballklubb som skryter av åpenhet og takhøyde, ikke en stormtropp eller et stalinistparti. La nå henne få lov å si fra. Hvis klubben er så åpen og demokratisk som den skryter av, så tåler den det.

    Svar
    • 7. april 2016 i 20:32
      Permalink

      Det som er problematisk er hva Elin ikke vil si. Hun vil ikke utdype hvilke styrevedtaket hun er uenig i. Fordi hun vil ikke skade klubben som hun fortsatt er veldig glad i! Har du sagt A Elin må du og si B. Dette øker bare spekulasjonene enda mer for alle som ikke vet hvilke styrevedtaket Elin er kritisk uenig i. Det er årsmøte som velger styre og det er styre som ansetter folk.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *