Kampreferat og Børs: Zzzzzzz.. hæ? Er kampen over?

2016-05-11 Glimt Falch

Bodø/Glimt sto med seks strake tap før denne kampen, og et nytt tap mot oss ville være klubbrekord. Fin mulighet for oss til å hjelpe til med det, og samtidig ikke få vårt femte strake bortetap..

Kampbildet ble som forventet på forhånd. Vi hadde ballen mest, Glimt parkerte bussen og satsa på kontringer. Vi skapte en del ålreite muligheter i starten, to av de ble avlåst pga en ikke-eksisterende holdning på Daniel Fredheim Holm, og litt senere på en offside. Da hadde faktisk Sakor ballen i mål. Reprise fikk vi aldri.

Første omgang kan egentlig bare oppsummeres med at Vålerenga har ballen, stanger i mot og Glimt prøver å kontre. De var farlig frempå en gang, men stort sett var det bare Vålerenga som spilte seg til halvsjanser. Vi hadde 63% ballbesittelse i første omgang, uten å skape de virkelig store sjansene.

Utover i andre omgang hadde Glimt gradvis mer ball, men det var først og fremst når vi rota det til sjøl det ble farlig for oss. Da var Aslak Falch god å ha. Fremover var det ganske svakt. Vi kom til mange innlegg, men de var sleivete og det var dårlig bevegelse på topp. Etter hvert så vi ut til å miste piffen, og Glimt ble giftigere på kontringene.

På overtid kunne Bodø/Glimt stjålet hele greia med en 100% sjanse da Mathias Normann var millimetere fra å treffe på et innlegg.

Problemet er at Normann skulle vært utvist etter 77 minutter da han presterer å gjøre dette mens han allerede har gult kort:

 

Alt i alt en kjedelig kamp hvor hjemmelaget parkerte bussen og tettet igjen midten slik at vi ble tvunget til å slå mye innlegg. Når de er upresise blir det forholdsvis greit for Glimt å forsvare seg. Vanskelig kamp å bedømme børs på.

Uansett kan vi konkludere med følgende. Vålerenga spiller som regel nitriste kamper på Aspmyra. Og dersom jeg hadde vært derfra og var sesongkortholder med den fotballen der år ut og år inn hadde jeg heller tatt reper’n. 


 

Børs:

Aslak Falch – 7 BB – Litt vanskelig å være raus med poengene i en så sjansefattig kamp, men Falch redder oss da vi holder på å gjøre det vanskelig for oss sjøl. Stort sett trygg og bra.

Simon Larsen – 5 – Er mye involvert og gjør en grei defensiv jobb. Kommer til mange innlegg, men de aller, aller fleste har dårlig adresse. Fikk seg et kort og må stå over neste.

Kjetil Wæhler – 6 – Vinner det meste av dueller, viser kyla og rutine. Virker noe defensiv i tankegangen, mange tilbakespill.

Enar Jääger –  6 – Spiller en helt ålreit kamp frem til han blir skadet. God makker til Wæhler.

Jesper Arvidsson – 6 – Har en del fine detaljer offensivt og gode inngripener defensivt.

Christian Grindheim – 6 – Jobber bra defensivt, men får ikke til så veldig mye fremover mot muren til Glimt.

Sander Berge – 5 – Litt som Grindheim men kanskje litt mindre synlig.

Vajebah Sakor –  5 – Litt som Grindheim og Berge…

Ghayas Zahid – 5 – Kommer til noen greie sjanser tidlig, og bør strengt tatt sette en da han får klinke til. Blir pakket veldig inn sentralt.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Fine detaljer innledningsvis, litt samme som Zahid. Får mindre til utover i andre omgang.

Deshorn Brown – 5 – Jobber bra men klarer ikke skape de store sjansene. Tydelig skuffet da han blir byttet ut tidlig.

Innbyttere

Elías Már Ómarsson – 4 – Kom inn i ’54 minutt. Fortsetter der Brown slapp, blir godt passet på. Får en skade mot slutten som hemmer han veldig.

Niklas Castro – 4 – Kom inn i ’65. Klarer ikke å bryte mønsteret i kampen.

Herman Stengel – For kort tid.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *