Engamorgen tirsdag 31. mai: Oldboys-derby

Lyn - Vålerenga på Bislett i 2012. Foto: Grydis
Lyn – Vålerenga på Bislett i 2012. Foto: Grydis

Lyn inviterer oss til fest, en invitasjon vi aksepterer med kun for å feire våre gamle helter. Vi ser på Copa America Centenario, lurer på hva Høgmo driver med, og ser på en annen klubb som har kjempet for sitt eget stadion. 

Gamle uvenner inviterer til fest

Lyn feirer 120 års jubileum, og feirer selvsagt med showkamp mot det eneste laget som betyr noe: Vålerenga. Det eneste laget som trekker folk mot dem også, forøvrig. De tør selvsagt ikke møte dagens Vålerenga-utgave (Eller Vålerenga 2) med dagens Lyn-utgave. Dette blir Old Boys-fotball.

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof, Ronny Døhli, Freddy dos Santos, Erik Hagen, David Brocken, David Hanssen, Morten Berre, Jørgen Jalland, Fredrik Thorsen, Jonas Krogstad, Bernt Hulsker, André Muri.

Her blir det artig gjensyn med gamle helter. Lyn stiller med noen av døllingene som spilte for dem på den tida.

Kampen går på Bislett 28. juni.

Oppdatering: Vi har fått på øret at klubben ikke står som arrangør, dette er privat igjennom spillerne selv. 

 


 

Goooooooooolll!

Sommerferien er over oss, også kjent som EM-pausen. EM starter ikke før om to uker, forøvrig, men vi skal tydeligvis ha fri nå uansett. Men: Allerede om en uke starter Copa America Centenario. Som mange sikkert husker vant Chile Copa America (Sør-Amerikas EM) på hjemmebane i fjor, men allerede nå er det klart for en ny spesialutgave for å feire turneringens (og CONMEBOLs) hundreårsjubileum. Spesialutgaven er en forstørret utgave som finner sted i USA med vertsnasjonen pluss fem andre gjestelag fra CONCACAF: Mexico, Costa Rica, Panama, Haiti og Jamaica – i tillegg til alle CONMEBOL-lagene fra sør.

Det er dermed den første Copa America som avvikles utenfor Sør-Amerika, og turneringa starter sent fredag 3. juni med USA-Colombia på hjemmebanen til 49ers i San Fransisco kl 21.30 lokal tid.

Andre godbiter fra gruppespillet er Argentina-Chile i San Fransisco 6. juni, og Mexico-Uruguay i Phoenix 5. juni.

Det er også hyggelig at det spilles tre kamper på legendariske Rose Bowl i Pasadena, en gammel klassiker av en stadion som har stått siden 1921. Los Angeles’ Bislett om du vil. Der blir det sinnsykt trøkk når Mexico entrer gressmatta for å møte Jamaica foran nesten 93.000 tilskuere. Tipper Donald Trump holder seg langt unna LA den dagen.

Finalen spilles 26. juni på MetLife stadium i New Jersey.


 

Tap igjen

Apropos landslagsfotball, Norge tapte altså 0-3 for Portugal i Braga. Ingen bombe det, og selv om jeg bryr meg fint lite om landslagsfotballen for tida stusser jeg veldig over laguttaket.

Norge dro altså til Portugal uten venstrebacker, fordi de er så vanskelig å finne. I Braga bor det en eks-bøffel som heter Stian Ringstad. Han er tilfeldigvis venstreback og fotballspiller. For Braga. Han er fersk cupmester i Portugal, og bor i gangavstand til spillerhotellet.

Høgmo valgte å ta ut en venstrebeint midtbanespiller fra Sarpsborg 08 til den posisjonen i stedet…

Noen ganger mistenker jeg at han gjør sånne valg kun for å gjøre seg interessant.


 

40 år i eksil

San Lorenzo de Almagro er en av Argentinas største klubber, men kanskje best kjent som favorittlaget til Paven og Viggo Mortensen. Under militærdiktaturet ble de kastet ut fra sin egen stadion og tomta solgt til matvaregiganten Carrefour. De har kjempet en 40 år lang kamp for å få flytte tilbake til sitt gamle nabolag, og nå har de tilsynelatende lykkes. Bare peanøtter i forhold til vår hjemløse periode, men fortsatt inspirerende. Også har de fine farger, da.

Les alt om den kampen her, og se filmen!

Èn kommentar på “Engamorgen tirsdag 31. mai: Oldboys-derby

  • 31. mai 2016 i 12:54
    Permalink

    Flott dokumentar om San Lorenzo!
    Synes også det var rart at Ringstad ikke var med, men kan det være at han er skadet eller ikke tilgjengelig? Han spilte ikke cupfinalen og var heller ikke på benken.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *