Engamorgen tirsdag 14. juni: Søberg til Oilers

Han kom, han så, han dro til Stavanger. Foto: windsorspitfires.com
Han kom, han så, han dro til Stavanger. Foto: windsorspitfires.com

Markus Søberg går til Oilers. En av toppfolkene i det russiske fotballforbundet sjokkerer. Vålerenga møter Sarpsborg til treningskamp, og et storlag er ute av Copa America.

Markus Søberg er klar for Stavanger Oilers. Manglerud-gutten og bror til Steffen valgte å flytte fra Oslo til byen folk snakker rart i. Synd for oss, men sånn er det. Stavanger er nok stedet å dra for ambisiøse spillere akkurat nå. Du får spille på høyt nivå, du får spille i europa, du får spille for en klubb uten rotter i hallen og hvor lønna kommer når den skal. Også får du antageligvis en tittel eller to. Oilers kommer til å ha den sterkeste troppen når pucken droppes i høst. Allikevel, det kan se ut som de rekrutterer på en litt lavere hylle nå enn tidligere sesonger.

Med på lasset får han ex-VIFfer Magnus Hoff.

 


 

Marseille

Etterspillet etter bråket i Marseille pågår enda. Det er mye fordømmelse og mye voldsporno i media, gjerne samtidig med manglende analyse og vilje til å faktisk prøve å forstå hva som skjedde. Men den beste og mest nyanserte analysen får du kanskje litt overraskende i Irish Times. Her forteller Ken Early om mye av det jeg var inne på tidligere, at engelskmennenes arroganse og harry oppførsel skaper irritasjon og sinne og at historikken dems tiltrekker seg bråk og gjør dem til et mål. Samtidig har russerne et hardbarka hooligan-firma på plass i Frankrike som får lov å ferdes mer eller mindre uhindret rundt.

Så hva kan gjøres med den russiske biten? Vel, skal vi tro Igor Lebedev – medlem av det russiske forbundets eksekutivkomité – ikke mye. Tvert imot heier Lebedev fram de maskerte hooligansene. Han sier at han applauderer måten de forsvarer landets ære på, og at det er politiet sin feil uansett. I tillegg skylder han selvsagt på vestlig media for å være anti-russiske.

Lebedev er da også parlamentariker for et nasjonalistparti, så det er åpenbart at han prater til sine egne velgere, men reaksjonen er uansett veldig, veldig russisk. Det er fuck off til resten av den siviliserte verden, vi gjør hva vi vil. Den er også kliss lik måten russiske myndigheter har håndtert de omfattende doping-avsløringene på.

Selv om jeg prinsipielt er imot at straff pga tribunebråk skal komme sportslig, så mener jeg at når et høystående medlem av fotballforbundet uttaler seg på den måten, så bør man faktisk hive ut hele jævla laget av turneringa. Problemet er bare at FIFA og UEFA er gjennomkorrupte, pluss at det sikkert ville se ganske dårlig ut å hive ut landet som skal arrangere VM om to år..

 


 

Gooooollll!

Copa America Centenario ruller videre, i alle fall for noen. Uruguay har allerede røket ut før siste kamp, og nå har jaggu Brasil tatt samme vei. De tapte 0-1 for Peru i siste gruppekamp og er ute. Hissigproppen Dunga skylder på dommeren, og Perus vinnermål skulle antagelig vært underkjent pga hands, men allikevel. Brasil klarte kun å slå Haiti i gruppespillet. Da er det adjø til Mr. Dunga. Veien ligger nå åpen for Argentina.


 

Treningskamper

Vålerenga møter Sarpsborg 08 på Sarpsborg Stadion førstkommende lørdag kl 13. Kampen streames direkte av Klanens Webradio, og klubben sier de jobber med flere treningskamper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *