Engamorgen onsdag 14. september: Fremtiden er lys

Erik Espeseth. Foto: Twitter
Erik Espeseth. Foto: Twitter

Grunnlaget for fremtidig, langvarig suksess legges på Valle. Herman Stengel snakker om homofile i fotballen, og NFF har akkurat stemt inn en slovensk advokat uten fotballerfaring til ny UEFA-president.

TV 2 har vært innom Valle for å prate med Erik Espeseth, som startet på sin gjerning som daglig leder i klubben. I går reiste han til London for å prate penger med Trøim, men Espeseth er klar på at det ikke blir noe kjøpefest på Valle. Man skal bygge en solid klubb stein for stein mens man finner seg til rette i den nye stadion. Dette er musikk i mine ører.

Alle satsninger i Vålerenga før dette har etter min mening lidd under at klubben ikke har noe eget hjem, og ikke har hatt en administrasjon og et styre som er profesjonelt nok. Med andre ord, et byggverk på leiregrunn. Du kan kanskje ta et seriegull i ny og ne, men det blir ikke stabilt. Nå er vi endelig i en posisjon hvor vi kan bli kvitt blyloddet som heter Ullevaal Stadion.

Samtidig prates det om å bygge merkevare. Det kan høres skummelt ut på en del av oss, for det betyr sannsynligvis økende kommersialisering og mer familieorientert markedsføring. Personlig mener jeg det nå er på tide, rett og slett fordi vi må få fler “vanlige” folk på kamp. Vi kan ikke fylle opp stadion med klansfolk og alternative. Så får man sørge for en god dialog med klubben, slik at de ikke glemmer supporterne mens klubben får mer apell i mainstreamen. Akkurat det er jeg ikke mest bekymra for akkurat nå. Førstepri er å få romper i setene, for oppmøtet på Ullevaal i år har vært intet mindre enn katastrofalt.

 

Homofili i fotballen

Herman Stengel var innom NRKs program Ut av skapet for å prate om homofili i fotballen. Det skal vel ikke stikkes under en stol at mannlig lagidrett har en ganske heavy machokultur, selv om tidene, og kulturen, forandrer seg. Det vil si, det kan hende machokulturen forblir, men at homofile blir mer akseptert i den.

Når det gjelder supportere hører man fortsatt en sjelden gang rop som “homse” osv, og det er vel lett å se for seg at enkelte supportergrupperinger i Norge hadde hatt litt lettere for å hetse en åpen spiller enn andre. Jeg tror også at enkelte spillere vil være drøye på det punktet, men uansett har nok Stengel rett i at media ville laget en stor greie på det så det ville blitt alt for stor oppmerksomhet.

Personlig føler jeg at dette er litt vanskelig å skrive om, fordi jeg liker ikke å diskutere homofili som en “greie”. Jeg mener vi må komme oss forbi det. Ideelt sett ville det være normalt å være homofil slik at denne samtalen var overflødig, men vi er åpenbart ikke der enda. Nå prates det iallefall om med positivt fortegn, så mye fremskritt er gjort. Allikevel sitter jeg med en følelse av at idretten har en jobb å gjøre innad.

 

Vålerenga denne uka

Iskrigerne har sesongens første hjemmekamp torsdag kveld, og møter Lørenskog på Jordal Amfi kl 18.30, og nå kommer hockeykampene tett. Sjekk kalenderen vår for å holde deg oppdatert. Billetter til Lørenskog-kampen kjøper du her.

Det er også lagt ut billetter til Askerhallen på søndag, hvor Frisk-Asker tar 175 kroner for ståtribune. Det kan være lurt å kjøpe billett på forhånd, fordi billettopplegget til Frisk tidligere sesonger har vært litt uggent.

Vålerenga fotball fortsetter ferden oppover tabellen, og i følge klubbsidene er det intet forsalg av billetter til denne kampen. Billettene kjøper du på stadion. Forøvrig er det meldt 24 grader og sol i Haugesund på fredag, perfekt timing at Vålerenga spiller der samtidig som vestlandsbyen opplever sin årlige sommerdag.

 

 

Ceferin er ny UEFA-sjef

Josimar har skrevet mye om spillet rundt ny UEFA-sjef, det vil si han som skal ta over etter skandaliserte Michael Platini. I dag fikk Platini taletid på UEFA-kongressen, hvor han fikk bedyre sin uskyld, til tross for at han er utestengt. Til stor applaus.

Deretter skulle delegatene velge mellom den reformvennlige og meget erfarne Ajax-mannen Michael van Praag, og en relativt ukjent advokat uten fotballerfaring fra Slovenia som heter Alexander Ceferin.

Og Norges Fotballforbund stemte i formiddag på Ceferin, selvsagt. Han vant 42-13. Dermed er UEFA i hendene på en østeuropeisk advokat med bindinger til Russland – med norges hjelp.

Josimar: NFF-organ etterforsker Siem og Hallén.

Jeg vil også veldig anbefale å følge Josimar og Andreas Selliaas på Twitter. Selliaas har livetweetet fra kongresssalen i Athen i dag.

God bedring, NFF.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *