Engamorgen 16. mai: Ta på finstasen!

Foto: Grydis.no

Det er fotballens festdag i dag, og NFF har funnet ut at festen skal starte litt vel tidlig.

 

Av en eller annen grunn har NFF funnet ut at kampene i dag skal begynne kl 18, bortsett fra storkampene Rosenborg-Tromsø og Strømsgodset-Stabæk som starter kl 20.

Det betyr at det ikke blir noe særlig tid til å hente unger, spise middag etc for normale folk før de må innfinne seg på Ullevaal. Hva er galt med å spille kl 19 på en arbeidsdag? Er det fordi ingenting må få overskygge de to monsterkampene kl 20?

Uansett, Vålerenga inviterer til fest og til det som er en historisk første kamp mellom disse klubbene. Og etter sigende skal det dukke opp et helt charterfly med nordmøringer til matchen. Stort å møte Oslos Stolthet på Ullevaal, selvsagt. Og ikke bare det, men de starter festen på et eget utested i Oslo allerede kl 13. Hvilket utested, sier du?

Scotsman, selvsagt. Standardstedet for folk som ikke er kjent i Oslo utenom Karl Johans Gate fra Jernbanetorget til Slottet. Stedet som presterte å kaste ut en ekte skotsk sekkepipespiller når Tartan Army var på besøk i Oslo.

For Vålerengas del åpner fansonen utenfor stadion kl 16, og de varter opp med konkurranser med fete premier. Og: Panzer-Hagen kommer innom sammen med Freddy dos Santos!

Herman Stengel starter sannsynligvis, spesielt om ikke Grindheim blir klar. Han har i alle fall planen klar i intervju med VIF-TV.


 

Deila mener forsvaret sitter, Stengel polerer skoa

VG irriterer Deila litt med kritiske spørsmål om forsvaret. Ronny mener forsvaret aldri har slitt selv om vi har sluppet inn flest mål i Eliteserien. Vi har nemlig sluppet inn mange i få kamper, og vært solide ellers, sier han.

Er ikke heeelt sikker på om jeg er enig i det, det har vært ganske texas til tider. Jeg mener å ha sett en gradvis bedring de siste kampene. Mye av æren for det skal Tollås ha, men også Lekven og spesielt Grindheim. Det er åpenbart at Nakkim og Näsberg sammen i midten ikke hadde rutinen, men de fikk ikke nødvendigvis mye hjelp av de foran seg heller alltid. Det var uansett de unggutta vi hadde tilgjengelig i starten, og de fortsetter å få verdifull erfaring. Hvor ofte har du ikke hørt folk på vestbredden rope “La unggutta prøve seg ‘a!”.

Nå skal det bli spennende å se hva som skjer i morgen dersom vi starter uten Grindheim. Det gikk rimelig bra i Ålesund, men nå møter vi Norges selvklært beste midtbanespiller i Kamer Qaka.. Det lukter at Stengel starter, og nå får han en ny mulighet til å vise at han er mer enn en innbytter. Vi er mange som har ventet på hans gjennombrudd.

Skade på Grindheim eller ikke, Stengel har uansett imponert. Det var ikke bare målet i kampen mot Aalesund. Han la flotte pasninger, jobbet hardt defensivt og var kampens klart beste spiller med kreativ kraft som gjorde andre gode og spredde trygghet i laget. Han fungerte også veldig bra i tospann med Lekven i en mer defensiv rolle på midten.


 

Enga i dag: Bare en ting å gjøre. Ta på finstasen og møt opp på Ullevaal.

Èn kommentar på “Engamorgen 16. mai: Ta på finstasen!

  • 16. mai 2017 i 12:26
    Permalink

    NFF skjønner jo ikke dette med tidspunktene fordi de helt sikkert har sommertid som alle i staten og går hjem kl 15 sharp!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *