Engamorgen mandag 10: juli: Halv seier til Vålerenga

Hev din røst og støtt dit lag, så får du se en vakker dag at Engas faner svever stolt, høyt over alle andre. Foto: Inga Brandsnes/Klanen

Hva skjer med Vålerenga når det ikke skjer noe? Det er det smått kryptiske spørsmålet Aperopet stiller seg etter ei helg med serierunde, men uten VIF.

Det er sommer, det er sol og man kan i praksis høre agurkene vokse. Media har sendt de aller fleste av sine medarbeidere til Hankø, Tjøme og hvor det nå er man reiser på ferie i dette landet, men det er likefullt ei helg med fotballrunde. På grunn av kvalifisering til diverse europacuper ble imidlertid et par av kampene utsatt til oktober. Det gjelder da Vålerenga-Haugesund, som også er flyttet fra Ullevaal Stadion til Vålerengas nye stadion på Valle. Og Odd-Tromsø.

Ulempen med slike oppdelte serierunder er at man kan ende opp i utsatt posisjon noen poeng bak de andre. Fordelen er at det er mulig å hente noen «gratispoeng» til høsten en gang.

Og selv om vi gjerne skulle hatt kampen nå – VIF har vært i god form, og en kamp til før ferien kunne forlenget ei fin rekke – så ble runden på en slik måte at utsettelsen skaper muligheter snarere enn trøbbel.

Det begynte på lørdag. Rosenborg rundspilte Sandefjord og vant enkelt 5-1. Kanskje har det løsnet for alvor for den soleklare favoritten til årets seriemesterskap, kanskje begynner Sandefjord å vise sitt sanne nivå. Uansett er det et resultat som er OK for VIF. Sammen med Strømsgodsets voldsomt imponerende førsteomgang mot Kristiansund (4-2 til slutt), og Vikings typiske 1-1-kamp (der Sogndal utlignet umiddelbart etter at Vikig tok ledelsen) etablerer det et reelt bunnsjikt med de fire soleklart svakeste lagene samlet:

Vi oppfatter Viking som fortapt, og sammen med dem sliter Strømsgodset, Sandefjord, Kristiansund og Tromsø. Det betyr også at det er helt sikkert at ikke alle disse rykker ned. Det skaper en intern psykologisk kamp disse lagene mellom, slik at de ikke trenger å hente inn noen andre lag for å overleve.

Videre betyr RBK-kampen at Rosenborg sikrer kursen mot nok et seriegull. Det skjer basert på resultatet der Brann taper på Nadderud, og at Sarpsborg, som møter Lillestrøm i kveld, ikke har spilt foreløpig.

Tabellen per 10.07.2017. Skjermdump: Fotball.no.

Vålerenga utfordrer ikke reellt gullet i år. Derfor er det en fordel – si heller ideelt – for VIF at de andre lagene ikke føler at de er med å denne kampen. Da er det mange lag som er deler av en felles medaljekamp foran de lagene som er i et middels midt midtsjikt.

Taperen av Vålerenga og Haugesund ville meldt seg på i dette midtpartiet med Lillestrøm og Sogndal, mens alle de andre lagene faktisk er del av medaljekampen.

Kanskje skulle vi ønsket oss at Aalesund og Molde haddde spilt uavgjort.

Nå trenger bare Ronny Deilas menn å reelt kjempe seg noen poeng nærmere de som ligger best an i dette feltet.

Og når bonuskampen dukker opp i oktober betyr det at VIF litt i det skjulte kan hente 3 poeng og skyte ifra på de andre lagene.

Dette er med andre ord helga der VIF ikke spilte, men likefullt vant en halv seier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *