Engamorgen fredag 25. august: Cupen neste (for både VIF og RBK)!

Daniel Fredheim Holm passerer en trønder i fjorårets seriekamp mellom lagene. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Rosenborg gjorde jobben sin i går. Som Vålerenga-supportere håper vi det gjør bartefolket arrogante og fornøyde, mette og litt ukonsentrerte. Ellers tar vi en kjapp kikk på kommende hendelser på Vålerengas nye stadion, i Gjøvik Fjellhall og på Ullevaal.

Forrige uke spurte vi i Aperopet-redaksjonen om det er «norske supporteres oppgave å heie fram Rosenborg?».

Nå er realiteten her. Og den betyr antakelig minimum 100 millioner inn på RBKs konto, og et solid forsprang i årene som kommer. Trønderne spilte to solide kamper mot et Ajax som ikke imponerte, og har definitivt fortjent å gå videre fra denne kvalifiseringen.

Det som er dritt er når pengepremien for deltakelse i Europaligaen er så stor at Rosenborg i praksis får et ekstra Vålerenga-budsjett på toppen av sitt eget med basis i dobbeltoppgjøret mot Ajax. Disse pengene definerer en fotball som ikke representerer idrettens ideal, og er videre nok et tegn på den samme syke fotballen som når den engelske ligacupen (nå Carabao Cup) ble trukket i Beijing i går morges 04.30 engelsk tid, slik at den nye asiatiske sponsoren til turneringa skulle få best mulig profilering i sine markeder.

Derfor er ikke vi i Aperopet enig med de journalistene som mener dette «endelig er en opptur i 2017 for norsk fotball». Vi mener snarere europaligapremieringen dreper spenningen i norsk fotball og gjør at nisser som er opptatt av TV-produksjon og eventer får det bra. Men at det altså er dritt for norsk fotball.

Det vi kan håpe er at Rosenborg er utladet og arrogante nok etter gårsdagens kamp til å undervurdere VIF bittelitt til søndagens cuprunde. Resten av begrunnelsen fra vår tirade i forrige uke leser du her.

 


Fra 180 til 30 presseplasser

Hvis du tidligere har flytt greit inn på en av de 180 presseplassene på Ullevaal, må du forvente litt trangere kår, og muligens krav om at du arbeider på Vålerenga Kultur- og Idrettspark, kan Vålerenga Fotball melde på sine hjemmesider.

Hvis dette gjelder deg, så følger du lenken og leser om hvordan de nye forholdene vil bli.

 


Gjøvik 8. september

«Æille har et syskjenbånn på Gjøvik», eller i hvert fall er det såpass mange at det bare er rett over 1000 billetter igjen av de 6000 plassene som hallen tar.

Det er Vålerenga Hockey som melder dette. I denne saken får du også en påminnelse om hvordan du anskaffer togbillett til mjøstraktene. Aperopet minner om at togbillettten også gjelder tilbake til Oslo.

 


Hva skal man bruke Ullevaal til når VIF forsvinner?

I tråd med de noe obskure og udefinerte ryktene Aperopet hintet om i gårdagens Engamorgen har Mats Zuccarello og Henrik Lundqvist skjønt at Vålerenga forlater Ullevaal stadion ganske snart. New York-duoen planlegger derfor å legge Ullevaal på is eller is på Ullevaal. Det er TV 2 som melder dette.

«Zuccarello All Star Game» har blitt arrangert i Stavanger de fire siste årene til inntekt for Right to Play. Fra 2018 heter arrangementet «Henke & Zucca Summer Classic», og skal spilles lørdag 11. august 2018 på et islagt Ullevaal Stadion.

Cupfinale i fotball i desember, utendørs ishockeykamp ved skolestart, sende folk til månen. Det er utrolig hva menneskene får til! Men for å få perspektivet i orden minner vi om at det ble arrangert hopprenn (utendørs! på snø!!) på Ole Narr med 50.000 tilskuere 17. mai 1948, og viser til Kampen Historielags hjemmesider.

H&ZSC18, blant venner, skal ha plass til 25.000 tilskuere.

Billettene er i salg i dag klokka 09.00. Bare 50 uker igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *