Engamorgen 18. oktober: Frisk-Asker 2017 raser mot Frisk-Asker 2014

Noen er krenka i hockey-Norge.

 

Nå er det sikkert kjent for de fleste at Martin Laumann Ylven sendte en Frisk-fyr flyvende inn i vantet med en god gammeldags boarding under søndagens nedsabling av tigrene i Askerhallen. Det må sies først: For meg ser det ut som en klar matchstraff da han ser ut til å takle i ryggen på en Frisk-spiller som kommer inn i hans bane, slik at den oransje stuper inn i vantet med hodet først. Alex Wall, en av lagets beste backer, fikk hjernerystelse. Ylven ble sendt i dusjen med matchstraff, men etter at dommerne så hendelsen på video ble det justert til liten disiplinærstraff. Mao ikke karantene og videre etterspill.

Frisk-Asker er rasende for dette og kjørte full pakke i Budstikka på mandag. De klager Ylven inn til dette “player safety” utvalget, også kjent som DISU, og krever lang straff. Vel, en ting har de rett i, og det er at dommeren antageligvis tok feil. Det burde nok ha blitt match og en kamp eller to utestengelse på den. Men Norsk hockey er bingolotto, så han kunne fått hva som helst, men endte opp uten.

Det som er litt fascinerende med Frisk-Asker er hvor utrolig indignerte de er. Det er ingen hockeylag i Norge som blir mer krenka og furtne enn dem, man skulle nesten tro Inge André Olsen OG Dag-Eilev Fagermo drev klubben. De står selvsagt fritt til å melde inn saken, men med en lojal lokalavis som er ute etter klikk, så prosederer de saken i media samtidig. Og de er ikke spesielt nøkterne. Karakteristikker som “livsfarlig”, “overfall” og “hodeløs” kommer fra Frisk-ledelsen, samtidig som man påstår at Ylven “starter fra den andre siden av banen og gir fart”.

Man skulle nesten tro Ylven gikk for full maskin fra den andre sonen, igjennom nøytral sone, og bare måkte inn i Wall i fullt firsprang, planlagt fra andre enden av banen. Det blir rett og slett for dumt.

Spesielt når Frisk-Askers Petter Kristiansen i 2014 hadde en takling i hodet på Ylven, som ble meldt inn på samme måte av Lørenskog-ledelsen v/ Edvardsen. Petter Kristiansen ble straffet med to kampers karantene, og da var Frisk så krenka og indignerte at de raste mot Edvardsen og Lørenskog i media, og truet med å anke avgjørelsen. Kristiansen fortalte da til TV 2: “Jeg går mot Ylven og oppfatter at vi får øyekontakt. Det kjennes ikke ut som om jeg gjør noe galt. Men jeg ser på video etterpå at jeg traff ham med en skulder i hodet. Jeg hadde aldri noen intensjon om å skade ham.”

 

Jeg kan også klinke ned en fyr på gata, og så si etterpå at “Det kjennes ikke ut som om jeg gjorde noe galt, men jeg ser jo på videokameraet til Narvesen at jeg skallet han ned før jeg stjal kebaben hans.”

Uansett, Frisk i 2014 mener at disiplinærutvalget ikke skal gå i mot dommerne, i 2017 krever man fullt etterspill og tidenes straff. Samme motspiller er involvert begge gangene, forøvrig.

Kanskje Frisk 2014 kan ta en telefon til Frisk 2017 og slå av en prat? Jeg mistenker dog at de ville kommet til rask enighet. Er det noe de er gode til der borte, så er det å prate piss.

Èn kommentar på “Engamorgen 18. oktober: Frisk-Asker 2017 raser mot Frisk-Asker 2014

  • 18. oktober 2017 i 09:45
    Permalink

    Blir spennende å se hvor mange kamper Rokseth får. Hoppetakling inn i hodet på Nyhus. Lite prat om drapsforsøk i media. Rokseth kan godt sitte resten av grunnspillet spør du meg. Helt hinsides, men kjenner vi norsk hockey får han vel en klapp på skuldra og 3 kamper.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *