Engamorgen fredag 24. november: Banestørrelse til besvær

Nye Jordal Amfi, sett fra parken. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Fyldig Engamorgen i dag: Hockeyforbundet har plutselig funnet ut at de ikke kan spille viktige landskamper på Nye Jordal Amfi, Glenn Jensen fyrer løs og slår retrett, gutta slo Sparta i Sparta Amfi, og Jääger har re-signert!

 

Etter OL i 2010, som hadde en sinnsykt fet hockeyturnering, så var det mye interesse for rinker med NHL-størrelse. Stavanger Oilers gikk i bresjen og installerte NHL-rink i DNB Arena, som sto ferdig i 2012. Da var det en gjengs oppfatning om at alle nye haller etterpå skulle gå samme vei.

Vålerenga var klokkeklare på at Nye Jordal Amfi også skulle ha NHL-rink. Det ble lagt inn i kravspecen til Jordal, og selv om det prosjektet har sliti på andre områder, så var iallefall det på stell. Smalere rink betyr mer areal til andre ting. Tribuner, minglearealer etc.

Men i årene etterpå kom det aldri noen isflaterevolusjon i Europa. I stedet kom fokus på hodeskader og voldsomme taklinger i flere idretter. Allikevel stusset jeg veldig når jeg så Roy Johansen uttrykke bekymring i Dagbladet så sent som 9. november. Han er klar over at Jordal blir NHL-størrelse, og kritiserer forbundet for å være passive.

Onsdag kveld smalt det på NRK-sporten:

Jepp, landslaget kan visst ikke spille på Nye Jordal Amfi. Hos IIHF finner vi dokumentet “IIHF rules for ice rinks“, som sier klart at minimumsstørrelse er 56×26 meter, noe Nye Jordal Amfi er planlagt med. Maksimumsstørrelse er 61×30. MEN: For IIHF-kamper er kravet 60-61×29-30 meter. Med andre ord blir Nye Jordal Amfi for liten. Landslaget kan fortsatt spille treningskamper der, men turneringer i regi av IIHF, som OL-Kvalifisering, og oppkjøringskamper til internasjonale mesterskap går ikke.

Reaksjonene lar ikke vente på seg, og i kjent norsk hockey-stil er det full rakning i sosiale medier. Landslagsspillere og profiler kjører på, og Vålerengas egen Salgs- og markedsrådgiver Glenn Jensen gikk rett i strupen på politikerne. Flere av de meldingene er nå slettet, og det er kanskje ikke så rart. Han fikk svar på tiltale:

Etter Glenn pusta litt med magan og rydda i feeden sin ble tonen en litt annen:

Og vipps, så var skylda skjøvet fra politikerne og over på Norges Ishockeyforbund. Eller? Far sjøl melder seg på:

Kjær forteller altså at når OL-søknaden gikk dukken, valgte NIHF å trekke seg ut av prosessen for å gi Vålerenga maks plass til å spille inn planene sine til kommunen. Det er mye kommunen kan kritiseres for, (hørte jeg ordet kulvert?) , men Vålerenga-folkene skal liksom være proffe og jobbe med ishockey på heltid. Kommunen har ikke ansatt folk med ekspertise på en enkelt idrett. Når de sier de vil ha smal rink, så får de det. Men de har åpenbart ikke tenkt på / ikke vurdert mulighetene for å spille internasjonale kamper av betydning. Det er synd, og betyr at landslaget nå kommer til å spille viktige kamper på Hamar, Lillehammer, eller i eventuelle nye ishaller som kommer i Fredrikstad, Asker, eller andre steder i fremtiden.

Videre så er det jævlig pinlig at ting som dette skjer. La oss ta Lyn-testen:

Dersom Lyn fikk bygget et anlegg til 500 millioner skattekroner, rett etter at de fikk en veldig dyr tomt til ei krone for å bygge stadion, også bruker masse tid på å krangle med kommunen offentlig.. Hva hadde Vålerenga-folket sagt om det? Når vi klikker i vinkel på grunn av feil eller mangler i dette prosjektet så ser det dårlig ut. Det er skadelig for omdømmet. At supportere gjør det er forsåvidt greit, men når en profilert ansatt i klubben sitter og ranter på Twitter på den måten blir det jævlig flaut. Særlig når døra kommer rett i fleisen etterpå.

Det er heller ikke bra at politikerne må bruke tid og krefter på å forsvare seg på sosiale medier. Det er de som sitter på pengesekken, og de blir neppe mer samarbeidsvillige av å få kjeft, spesielt på feilaktig grunnlag. Når man ser den siste meldinga til Glenn så tipper jeg han har fått en telefon fra noen. Det går ikke an å være så uprofesjonell, hadde dere ikke kurs i SoMe på BI, Glenn? Man har kommunikasjonskanaler man bruker, og som Grimsby påpeker: Det er faste møter annenhver uke. Noe sier meg at Glenn ikke er med på dem.

I VG kan vi lese at NIHF og Vålerenga begge har spilt dette inn for kommunen – kanskje. Vålerenga påstår de gjorde det i 2013-14, mens KID påstår at de hadde en runde på det i 2015, og da var både klubben og NIHF klare på at 26 meters bredde var riktig. Faktisk sier KID at de aldri har fått noen henvendelse om å endre til 30 meter. Og nå er prosjektet vedtatt bygget, så det ser vanskelig ut å endre.

 

Så hva nå? Vel, personlig så er det veldig synd for Norsk Hockey at Oslo ikke kan være vertskap for viktige oppkjøringskamper og denslags, men verdens undergang er det kanskje ikke. Men det er ganske dumt å bygge en arena som ikke kan ha plass til en 30 meter bred rink, dersom det om ti år nærmest blir totalforbudt å spille på sånne isflater. Om det er mulig å endre nå aner jeg ikke, men det ser ikke lovende ut skal vi tro kommentarene i VG-saken.

Det som er verre er at Vålerenga Hockey fortsetter å fremstå som uprofesjonelle og utakknemlige. Nå må det skjerpings til. Ta ting i de rette kanaler, med de rette folka. Ikke lag oppstandelse i media og i sosiale medier. Og må du absolutt gjøre det, så bør du være jævlig sikker på at du har rett. 


 

Seier i Sarp!

Vålerenga Hockey spiller faktisk hockey også, og jaggu ble det ikke seier over Tommy Kristiansen og orkearmeen fra Østfold. Vålerenga tok ledelsen tre ganger, og kunne kanskje stått løpet ut på 3-2. Men utvisninger ødela, da gutta dro på seg tre utvisninger de siste ni minuttene, blant annet en tominutter for kjeftbruk. Det er veldig dumt, men den siste til Ask som Sparta utligner på var massiv filming av alltid sjarmerende Niklas Roest.

Thomas Olsen ble matchvinner i sudden med en nydelig scoring. Øvrige målscorere var Fischer, Ahlholm og Lindström.

Det er sinnsykt sterkt av gutta å vinne i Sarpsborg, spesielt med alle de skadene vi har. Og spesiell honnør til Axel Eidstedt og Morten Ask, som begge spilte over 30 minutter. 37 år gamle Ask spilte altså 30 minutter og 10 sekunder Han er 15 år eldre enn Eidstedt.

Bra, gutta!!

Sjekk kampfakta

Se målene her


 

Jääger fortsetter!

Vi tar også med en god nyhet fra fotballen. Enar Jääger har skrevet under for ett år til. Han har vært en god bidragsyter i år, og er en nyttig spiller som kan bidra på flere posisjoner bakover. Nå som Grindheim gir seg blir hans rolle som erfaren spiller enda viktigere. Han fylte nettopp 33, og bør kunne bidra bra en sesong til, minst.

http://www.vif-fotball.no/nyheter/jaager-forlenger-med-valerenga

 


 

Og du? Husk å lese oss i Dagsavisen i dag!

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 24. november: Banestørrelse til besvær

  • 24. november 2017 i 18:00
    Permalink

    Takk for en oppriktig og ærlig redgjørelse.
    Tror vif tjener på å bare bifalle dette.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *