Engamorgen mandag 7. mai: Carvalho leverte, men hvor er folk?

Felipe Carvalho, stopper. Foto: Grydis.no

Vi er skuffa over at det ikke ble tre poeng i går, men er egentlig mer skuffa over Vålerenga-fans generelt.

 

Det ble 2-2 i går i en kamp vi burde vunnet. Dessverre sover gutta i forsvar. Det er ballwatching og manglende plasseringsevne. At vi ikke har noen på nærmeste stolpe på 1-2 er det mysterium. Det er også et mysterium at hverken Tollås eller Fridjonsson klarer å komme seg foran han som scorer.

Det var også verdt å merke seg hvor mye farligere vi ble når Peter Michael kom på. Sam Johnson etterlyste en spissmakker i et intervju nylig, han blir veldig alene mot to midtstoppere. Spesielt når vingene ikke alltid er helt patente.

Uansett er det ganske skuffende å se hvor lite folk som kommer.

I hele vår har folk klaga over tidlig seriestart, at det er kaldt og alt mulig. I dag var det faktisk tskjorte-vær og sol. Det er en nydlig søndag. Hva skjer? Det blir glisne tribuner. Nei, da er vel været for bra. Det prioriteres båtpuss, luking i hagen, tur i skogen og grilling.

Alle unnskyldninger for å ikke dra på kamp.

I tillegg er det alltids noen som klager over fotballen. De vil ikke dra, fordi de synes Vålerenga er så dårlige. Det er også syltynt.

Vi har hatt en klagekultur rundt klubben i mange år, og en syndebukk-kultur. Det er ganske utrolig at det finnes folk som står og mener Adam Larsen har skyld i begge baklengsmåla i går. Fordi han har vært litt shaky i år, så da er alt hans feil. Hva skal han gjøre når folk får avslutte på to meters hold? Det er greit at han ikke har vært 100% denne sesongen, men han kan ikke få skylda for alt. Det er også verdt å merke seg at en del nå mener Marcus Sandberg er Gianluigi Buffon i forkledning. Noe sier meg at disse er de samme folka som ville økse Sandberg i fjor.

Uansett etterlyser jeg endring i mentaliteten blant folka rundt denne klubben. Når det sitter folk og drekker i bussen under kampen i stedet for å gå inn, da er det på tide å ringe Rustelefonen. Enda verre er det at de står og pisser på fortauet med snabben ute når folk skal hjem med unger på slep. Jeg er flau på deres vegne.

På fredag sto jeg forøvrig på treningsfeltet til Hertha Berlin U23 og så dem valse over et av bunnlagene i Regionalliga NordOst, Chemie Leipzig. Vi snakker fjerde nivå. Det laget tok med seg over 500 bortefans fra Leipzig til Berlin en fredag kveld i fjerde divisjon, og de holdt det gående i 90 minutter med flagg og synging – og de tapte 5-0 i en betydningsløs kamp.

Det er noe annet enn den sutrekulturen vi har, og som vi har hatt siden 2006. Det virker som lista ble lagt i 2005, og at den aldri skulle ned igjen. Trodde dere virkelig at vi skulle bli det nye Rosenborg?


 

Køppen

Ny mulighet til å klage og drekke i bussen kommer allerede på onsdag. Da er det Skeid på Nordre Åsen. Pleasepleaseplease ingen cupbombe!

Ny bane på lista for meg, skal si Groundhopper-appen har fått kjørt seg de siste ukene med cupkamper og Berlin-tur. Har du ikke Groundhopper-appen sier du? Finn den i appstore og bli med!

I mellomtiden nyter vi scoringen til Carvalho. Igjen, og igjen, og igjen.

 

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 7. mai: Carvalho leverte, men hvor er folk?

  • 7. mai 2018 i 18:19
    Permalink

    Leser i kommentarfeltet er man er skuffa over Vålerenga. Ja.takk en viss mann for det!! Hadde fotballgutta giddet å flytte på seg og møte ballen og slutte med all den feilpassninga?og at fortsatt:”skal komme ut av garderoben” Jeg har betalt årskort og mener at noe skal ha igjen for det. Man er jo frustret etter hver kamp og nå må jammen gutta på banen ta seg sammen. Orker ikke høre flere unnskyldniger for ditt og tatt. Dette er er skikkelig irritert kommentar og tror vel ikke at det blir tatt ad nota.Takk for en litt sur dame på snart åtti!!!!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *