Engamorgen tirsdag 3. juli: Derbyseier!

Derbyseier for damene på søndag. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Gårsdagens Engamorgen brukte vi på å oppsummere juni, så i dag ser vi på søndagens seier i derbyet mot Lyn.

Vålerenga starta søndagens match på Intility bra og Isabell Herlovsen scora kampens første mål allerede etter åtte minutter. Lyn utlikna etter 35 minutter, men etter det skulle det meste handle om Vålerenga.

For rett før pause ble målscorer Herlofsen felt inne i Lyns sekstenmeter, og Sherida Spitse var trygg fra straffemerket. 2-1 ved halv tid.

Lyn hadde en rask spiss på topp, og fikk i gang en rekke kontringer med henne, men allikevel var det Vålerenga som satte det neste målet etter en corner. Marie Dølvik Markusen økte ledelsen til 4-1 etter 64 minutter, før Spitse satte sitt andre for dagen ti minutter senere. Også Dølvik Markussen ville notere seg for to, og fastsatte sluttresultatet til 6-1 ti minutter før slutt.

Kampen bar preg av å være et prestisjeoppgjør, og det var tidvis knuffing mellom både spillere og trenere ute på banen. Og det er jo i og for seg kult at det er litt temperatur også på toppseriekamper.

Aperopets avdeling for internasjonal fotball har både kosa seg og irritert seg med VM-fotball den siste tida. Det har vært morsomt å se et mesterskap hvor det har florert med praktscoringer, mye dramatikk, og resultater som har sendt den ene fotballstormakten etter den andre på huet og ræva ut av mesterskapet. Samtidig har dette VMet kanskje vært en foreløpig bunnotering i usportslig visvas. Det er direkte pinlig å se Pepe og Neymar ligge på bakken og rulle rundt fordi noen har vært innenfor en radius av to meter fra dem.

Derfor var det en lise å se kampen mellom Japan og Belgia i går. VMs morsomste kamp til nå, spør du meg!

Vi fikk se et belgisk lag som var fysisk overlegne de mye mindre japanerne, men allikevel utviste Japan et så oppofrende forsvarsspill at det var til å få tårer i øynene av.